Dodaj do ulubionych

Kto idzie głosować na Kaczora?

21.10.05, 21:56
Kaczyński dogania Tuska, a w jednym z sądażów nawet go prześciga. Czytam tu
na forum wątki typu: "idę głosowac na Tuska". Nie ma żadnego wątku, gdzie
ktos pisałby, że idzie głosować na Kaczyńskiego. CZyżby na forum nie było
takich osób?Czy może to wstyd przyznac sie, że idzie sie głosować na
Kaczyńskiego?Jak to jest?

P.S. Ja idę głosować na Tuska!Z ciekawości pytam czy są tu
zwolennicy "Kaczora".
Obserwuj wątek
    • marghe_72 Re: Kto idzie głosować na Kaczora? 21.10.05, 21:58
      poszukaj dokładniej
    • julia246 Re: Kto idzie głosować na Kaczora? 21.10.05, 22:32
      Ja jego zwolenniczką napewno nie jestem.
      Głosuje na TUSKAsmile)
      • wszystkienikizajete Re: Kto idzie głosować na Kaczora? 21.10.05, 22:36
        Ostatecznej decyzji nie podjęłam. Lecz się skłaniam.
    • mama_kotula Re: Kto idzie głosować na Kaczora? 21.10.05, 22:48
      Heh, z tego co wiem, na forum Samodzielne Mamy jest sporo zwolenniczek pana K.
      Ja - chociaż również single-mother - preferuję Donalda.
      • miirabelka Re: Kto idzie głosować na Kaczora? 21.10.05, 23:03
        Na forum samodzielne mamy istnieje wprawdzie wątek:
        "Głosujmy na Kaczorka nie na Tuska"
        Jednak większośc wpisujących opowiada się za Tuskiem. Czyli, jak wszędzie, takie
        przynajmniej odnoszę wrażeniesmile)
        Pozdrawiam!!!
        ♥♥ • ♥♥ • ♥♥ • ♥♥
        • jakw Re: Kto idzie głosować na Kaczora? 21.10.05, 23:22
          miirabelka napisała:
          > Czyli, jak wszędzie, takie
          > przynajmniej odnoszę wrażeniesmile)
          Czyli jak wszędzie w internecie.
          Grunt to rzeczywistość wirtualna.
          50% szans, że pójdę głosować na Kaczora, 50% na to - że na Donalda.
          • arras-k Re: Kto idzie głosować na Kaczora? 22.10.05, 09:06
            to idź na Tuska wink
            • agrest9 Re: TU chodzi o przyszłość POLSKI 22.10.05, 09:16
              Powiem tak nie chodzi tu o Tuska czy kaczyńskiego (bo temu ręce drza gdy
              mówi ,bo ten magister historii a ten profesor prawa)tylko jego poglady.wybieram
              TUSKA (bo jego poglady na gospodarczy rozwój Polski są właściwe i nastepne 4
              lata nie zostaną zmarnowane ,przynajmniej nie bedzie grozić nam zapaśc ( myśle,
              że za tym co mówi Kaczynski a mówi że Balcerowicz musi odejść kryje sie to że
              P.kACZYNSKI CHCE POŁOŻYĆ ŁAPE NA KASIE PANSTWA SPEŁNIĆ OBIETNICE WYBORCZE
              POPRZEZ WYCIĄGNIECIE KASY OD NBP -NA ZAŁATANIE DZIURY BUDŻETOWEJ -BALCEROWICZ
              JEST CZŁOWIEKEM NA WŁAŚCIWYM MIEJSCU I PILNUJE BY NIE WZROSŁA INFLACJA I BY
              POLSKA NIE BYŁA BANKRUTEM)czy tez stagnacja (przez dekrety i veta jakie były by
              realizowane przez Pana Kaczyńskeigo)
              Poza tym pomysł TUSKA na system podatkowy jest właściwy ze wzgledu na rozwój
              inwestycji i walke bezrobocia w POlsce.Najważniejsze aby była praca jak bedzie
              praca to i ludzie bedą mieli pieniadze na leczenie na wykształcenie ,pomogom
              swoim rodzicom emerytom i dziadkom .Nie ma pracy nie ma kasy, nie maja dzieci,
              dziadkowie- emeryci.Jest to lepsze niż jednorazowa pomoc od opieki spoołecznej
              dla emerytów czy rencistów.SAMA UTRZYMUJE MAME I wiem, że państwo jej nie
              pomoze bo dotej pory jej nie pomogło jedynie pomóc moge jej ja! ,a jeżeli ja
              nie bede miała pracy i pieniedzy to cierpieć bedę ja, mąż, moje dziecko i moja
              mama!
              • jakw Re: TU chodzi o przyszłość POLSKI 22.10.05, 11:26
                No, wreszcie jakieś w miarę normalne argumenty za Tuskiem, a nie:
                "Głosuję za Donaldem, bo Kaczora poparły moherowe berety"
                "Głosuję za Donaldem, bo Kaczor śmiecznie wygląda"
                I jeszcze podpieranie się tekstem rodem z NIE autorstwa Piotra Gadzinowskiego
            • jakw Re: Kto idzie głosować na Kaczora? 22.10.05, 11:09
              Problem polega na tym, że jak ja na kogoś głosuję, to ten kandydat/ta partia
              przegrywa/nie wchodzi do parlamentu...
              Nadal chcesz, żebym głosowała na Tuska?
              • hancik5 Re: Kto idzie głosować na Kaczora? 22.10.05, 16:06
                Ja zdecydowanie na Kaczyńskiego, bo z nim mi po drodze i uważam, że jest dużo
                lepszy od Tuska. Tusk jest sztuczny i tworzony przez cału sztab ludzi, Kaczor
                jest natomiast konkretny i prawdziwy.
                Jedo poglądy są takie, jakich sobie życzę u prezydenta.
                • esi1 Re: Kto idzie głosować na Kaczora? 22.10.05, 16:13
                  Też będę głosować na Kaczyńskiego. Nie jest może kandydatem idealnym, ale wolę
                  jego niż Tuska.
    • indiaaa Re: Kto idzie głosować na Kaczora? 22.10.05, 16:26
      I ja na Kaczora, bo nie znosze chorągiewek typu Donald.
      • a.g9910 Re: Kto idzie głosować na Kaczora? 22.10.05, 18:03
        Również i ja idę na Kaczyńskiego,jest bardziej spokojny,rezolutny,natomiast
        Donald jak mu coś nie wychodzi,wykonuje niesympatyczne ruchy gesty,wywleka
        brudy,nasmiewa sie ,arogancki,ktoś taki nie może być głową państwa,nie umie
        opanować nastrojów.
        Zresztą i program Kaczyńskiego jest lepszy od Tuska.Tusk jest
        prowizoryczny,wykreowany .
        • renata28 Re: Kto idzie głosować na Kaczora? 22.10.05, 18:41
          Kaczyński jest spokojny... Przecież to furiat, teraz próbuje sie hamować, ale
          pamiętam go z nie tak odległych czasów i na pewno do spokojnych ludzi to on nie
          należy. Ja nie ufam ludziom chorym na władzę, którzy wszystko powiedzą, ze
          wszystkimi się zbratają żeby tylko osiągnąć cel. Ten Kaczyński z kampanii to
          nie jest prawdziwe oblicze.
          Nie rozumiem też dlaczego jak PiS i bracia K. robią negatywną kampanię, to
          wszystko jest ok, a kiedy przeciwnicy próbują oddać cios to od razu nazywa się
          to nieusprawiedliwioną agresją - to naprawdę zastanawiające.
          Kaczyński poza tym jawnie kłamie, byle tylko wygrać. Kilka dni temu w radiu
          powiedział, że PO głosowała za Lepperem jako marszałkiem Sejmu, a teraz ma
          pretensje, że on się brata z lepperowcami. Jest to oczywiście wierutne kłamstwo
          popełnione celowo (a jeśli nieświadomie, to tak samo źle, bo zanim rzuci się
          takie oskarżenie, to trzeba to sprawdzić, a nie jest to zbyt trudne).
          PO przedstawiła w programie Lisa listy wtedy głosujących - cały klub PO był
          przeciwny kandydaturze Leppera - kiedy przedsatwiciel PO wyciągnął te listy, to
          Misio Kamiński z PiS popatrzył tylko, uśmiechnąl się zawadiacko i
          powiedział: "No, uczycie się" - jak dla mnie wystarczy.
          Także dobrze zastanówcie się nad swoim głosem, bo tak naprawdę nikt nie wie,
          które obiecanki Kaczyński spełni (jeśli w ogóle), wszystkich się nie da.
          Wystarczy, że będzie chciał spełnić kilka i to uderzy najbardziej w
          średniaczków (do których zaliczam siebie) - ni to biedny, ni bogaty, niby
          starcza do pierwszego, ale mogłoby być lepiej. Bo tak zwany solidaryzm
          społeczny (ciekawe z czego teraz jest MOPS, jak nie z tego właśnie solidaryzmu)
          w wykonaniu Kaczyńskiego to zrównać bardzo biednych, biednych i średnich do
          jednego poziomu - wtedy na pewno będzie solidarnie.
          Jeszcze jedno - już Kaczyński z PiS-owcami planują ubezpieczenie od bezrobocia,
          to średnio 120 zł miesięcznie do zapłacenia po równo - 50% pracownik,
          50% pracodawca - a to tylko spełnienie jednej obietnicy danej "Solidarności" za
          poparcie w kampanii.

Jakie brudy wywleka Tusk - w tym na pewno mistrzem jest Kaczyński, tylko robił
          to rękami Kurskiego, a teraz Ziobro i Kamińskiego (ale Kurski już niedługo
          wróci, spokojna głowa).
          Jaki program Kaczyńskiego - program życzeń? - ma być lepiej, a kraj ma płynąć
          mlekiem i miodem, i wszyscy będą szczęśliwi. Czy ktoś naprawdę liczy na darmowe
          mieszkanie - nawet PiS nie twiedzi, że darmowe, tylko że zostanie wybudowanych,
          ale kupić sobie będzie trzeba jak dotychczas (a ceny cały czas w górę), czyli
          nic się nie zmieni.

Sorry, że długo, ale wizja Polski Kaczyńskiego przeraża mnie.
    • dorota9935 Re: Kto idzie głosować na Kaczora? 22.10.05, 18:58
      Ja
      • mama_amelki Re: Kto idzie głosować na Kaczora? 22.10.05, 19:22
        "Tusk jest sztuczny i tworzony przez cału sztab ludzi, Kaczor
        jest natomiast konkretny i prawdziwy."

hehe dobre, że niby image kaczora nie jest tworzone przez sztab ludzi
        powiadasz?? Nie ma takich kandydatów! Ludzie nad każdą "gwiazdką" czy to
        filmową, muzyczną czy polityczną czuwa ogromny sztab specjalistów od wizerunku
        iinnych tym podobnych rzeczy. Argument taki jest wobec powyższego, według mnie,
        chybiony.

"Również i ja idę na Kaczyńskiego,jest bardziej spokojny,rezolutny,natomiast
        Donald jak mu coś nie wychodzi,wykonuje niesympatyczne ruchy gesty,wywleka
        brudy,nasmiewa sie ,arogancki,ktoś taki nie może być głową państwa,nie umie
        opanować nastrojów."

Spokojny?,rezolutny? Nie, no proszę bo spadnę z krzesła ze śmiechuwink
        Aczkolwiekz drugiej strony, może niektórzy inaczej niż ja interpretują
        wyrażenia w stylu: "Spieprzaj dziadu!"...
        Kaczor to dopiero ma nerwowe tiki, te jego uśmieszki, normalnie Joker rodem z
        Batmana, tojego ściskanie rączek jak usłyszy jakieś niewygodne pytanie...
        A co do wywlekania brudów...to wydaje mi się żew tej kwestii Tuska można co
        najwyżej nazwać uczniem, bo mistrzem w tej dziedzinie zdecydowanie jest Lechu,
        i jego ekipa niestety. Ja i tak się dziwię, że Tusk tak długo wytrzymywał,
        mówiąc że nie będzie na takie zagrywki odpowiadał.

"Zresztą i program Kaczyńskiego jest lepszy od Tuska.Tusk jest
        prowizoryczny,wykreowany".

Co do programu, mnie akurat realniejszy, i bardziej pozbawiony "kruczków"
        prawnych, wydaje się program PO. "Kruczków" które można interpretować na
        tysiące sposobów, co oznacza jedynie niekończące się awantury, spory i kłótnie.
        A co do wykreowania Tuska, to przypomniało mi się jak u Lisa podczas debaty,
        Kaczor zapytany czy to prawda że nazwał Tuska twotem marketingu, odpowiedział,
        jak to zwykle on zresztą, broniąc się jak mógł, że źle się wyraził, że chodziło
        mu o to że nad osobą Pana Tuska pracuje wielu specjalistów (jakby na jego
        wizerunek nie wpływał nikt, normalnie śmiech na sali). Ale jeszcze bardziej
        spodobała mi się odpowiedź Tuska na pytanie Lisa czy on też uważa Kaczyńskiego
        za twór marketingowy. Donald na to,ze gdyby faktycznie Pan Kaczyński był tworem
        marketingu, to on by w ten marketing zwątpiłsmilesmile
        No cóż, według mnie, naśmiewaniem takich sytuacji nazwać nie można. Topoprostu
        czysta ironia (fakt faktem nie dla wszystkich zrozumiała)

Pozdrawiam wszystkich głosujących na jednego i drugiego "Kaczora"wink
    • mamausi Re: Kto idzie głosować na Kaczora? 22.10.05, 19:53
      ja głosuje na Tuska, jest kilka powodów,ale między innymi :lepiej wygrać taką
      Polskę, którą popierają i Lech Wałęsa i Aleksander Kwaśniewski, niż taką, którą
      popiera Andrzej Lepper i ojciec Rydzyk. Nie wyobrażam sobie sytuacji gdy tacy
      ludzie bedą decydowac o moim życiu....za darmo swojego poparcia nie
      oddali,Kaczyński jak wygra,to z pewnością się zrewanżuje!
      takie jest moje zdanie na ten temat.
      • kontaktowekonto Re: Kto idzie głosować na Kaczora? 22.10.05, 22:02
        ale niektore z was sa ograniczone szkoda slow
        • dora1976 Re: Kto idzie głosować na Kaczora? 23.10.05, 14:27
          Ja głosowałam na Kaczyńskiego i wcale tego nie ukrywam takie było moje zdanie i
          juz.
    • mamaoskarka Re: Kto idzie głosować na Kaczora? 23.10.05, 15:05
      Ja zaraz ide glosowac na Kaczyskiego, glosuje na niego wiekszosc mojej rodziny
      i znajomych, zaznaczam jednak, ze jest to moj swiadomy wybor, w 1 turze
      glosowalam tak samo.
    • saskia123 PROFESOR??? 23.10.05, 19:00
      Z Kaczora taki profesor jak z koziej d... trąba. Zwykły doktor habilitowany i
      to z prawa pracy. Szału dostaję też jak słyszę ciągle: proszę panią, my żeśmy,
      bede. Cóż za polszczyzna polaka tradycjonalisty!
    • iw82 prostak 23.10.05, 19:40
      nigdy takiego czlowieka nie bede szanowac. dla mnie nigdy nie bedzie moim
      prezydentem . OSZOLOM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a pewnie
      wygra... szkoda slow
      • soffica Re: prostak 23.10.05, 22:09
        ? A jakieś argumenty dlaczego jest prostakiem? Ja też głosowałam na
        Kaczyńskiego i jestem zaskoczona, że ma tu tyle przeciwniczek
        • saskia123 Re: prostak 24.10.05, 08:41
          A dlaczego głosowałaś na kaczyńskiego?
          • gabi683 Re: prostak 24.10.05, 08:55
            Ja głosowałm na Tuska bo miał plan ratowania Polki i Polaków nie obiecywał jak
            to zrobił Pan K wrrrrr .Dla mnie ten człowiek nie jest prezydętem mojego kraju
            i nie zakceptuje tego bo zniszczy nasz kraj i nakradnie kasy ze swoja rodzinką!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka