ggmadzik 21.12.05, 15:42 Pomocy!!! Mam przypalone żelazko ze stopą ceramiczną. Może któraś z Was wie jak to doczyścić!!?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cruella Re: Przypalone żelazko... 21.12.05, 15:45 Zajrzyj do sklepu z żelazkami. Tam powinnaś coś dostać Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: Przypalone żelazko... 21.12.05, 16:36 Cochana. Jest taki sztyft do żelazek (ok. 10-15 zł). Super czyści. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: Przypalone żelazko... 21.12.05, 18:37 tak tak potwierdzam jest świetny - trochę śmierdzi ale to nic w porównaniu z czyściutkim żelazkiem Odpowiedz Link Zgłoś
mamapauli1 Re: Przypalone żelazko... 21.12.05, 19:59 Rozgrzane żelazko przetrzyj wilgotną szmatką powinno zejść. Ja tak robię tylko trzeba sie natrzeć trochę ale zchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lirio Re: Przypalone żelazko... 21.12.05, 21:16 Stary sposób - nasyp dużo soli na sciereczkę i rozgrzanym żelazkiem (bez pary) pojeźdź do tej soli. Ja czyszczę stopę ceramiczną kuchennym druciakiem - rozgrzanym żelazkiem jeżdżę po druciaku - u mnie nic się nie dzieje ze stopą. Odpowiedz Link Zgłoś
ggmadzik Re: Przypalone żelazko... 22.12.05, 17:02 Serdecznie dziękuję a wszystkie rady. Z tą solą wypróbuje natychmiast. Powiedzcie tylko jak się ten sztyft do przypaleń nazywa i gdzie się takowy kupuje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: Przypalone żelazko... 28.12.05, 12:41 Są różne nazwy, nie mam bladego pojęcia. Ale gdzieś, gdzie są AGD albo jakieś takie zapytaj. Odpowiedz Link Zgłoś