Dodaj do ulubionych

plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ?

17.03.06, 14:53
słuchajcie dziś jest Patryka sad ja chce iść do pubu i zapomnialam zupelnie o
tym plastrze nakleilam go na ramie bo tam sie najlepiej trzyma. no i tu mam
problem - chce zalozyc bluzke taka ze bedzie widac plaster. a mam mieszane
uczucia szczerze powiedziawszy nie wiem jak moze zareagowac na to nowe
otoczenie w ktore sie pcham indifferent co byscie Wy pomyślały jakbyście zobaczyły
taką obklejoną?
Obserwuj wątek
    • be.em Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 17.03.06, 15:04
      szczerze...? nicsmile) mam w nosie kto jak wygląda i co sobie naklejasmile) ale nie
      wiem jak zareaguje banda podchmielonych facetówsmile))
      • chloe30 Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 17.03.06, 15:05
        Że nosisz tak jak te wszystkie gwiazdy co go reklamują smile
        • sofi84 :))) 17.03.06, 15:10
          to naprawde najwygodniejsze miejswce nic sie nie odkleja nic sie nie naciaga big_grin
          ale nie pojde do pubu i nie napisze sobie na na bluzeczce markerem "ramie to
          najwygodniejsze i nabezpieczniejsze miejsce" wink
    • igus_tryn Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 17.03.06, 15:09
      Ja bym Cie zapytała czy warto w nie zainwestować, bo też myślę o plastrach. A
      to, że masz w widocznym miejscu nie powinno nikogo zaszokować.
      • sofi84 Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 17.03.06, 15:12
        Igus przez pierwsze 2 miesiące było super teraz jest 3 cykl i zaczyna mnei
        swędzieć pod plastrem a skóra sie robi tam czerwona i podrażniona sad gdyby nie
        to - uwazam ze najlepsza antykoncepcja pod sloncem sad
        • chloe30 Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 17.03.06, 15:14
          A nie zmieniasz miejsca naklejenia po każdym cyklu?
          • sofi84 Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 17.03.06, 15:17
            zmieniamindifferent
            • ibulka Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 17.03.06, 15:18
              Ja bym nic nie zrobiła, o co tu się czepiać? smile)
            • chloe30 Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 17.03.06, 15:19
              sofi84 napisała:

> zmieniamindifferent

O, to niedobrze z tym zaczerwieniem.
              Akurat na plastrach znam się tylko antynikotynowych hihi, cos nie bardzo taka
              reakcja.
              • ana_mama_patrycji plaster antynikotynowy 19.03.06, 12:24
                chloe30 napisała:
                > Akurat na plastrach znam się tylko antynikotynowych hihi, cos nie bardzo taka
                > reakcja.
                >
                > a jakich plastrów antynikotynowych używasz?? Mój mąż chciałby żucić palenie
                niewiem czy te plastry coś dają. Czy to się opłaca bo z tego co wiem to bardzo
                droga sprawa.
                • chloe30 Ana 20.03.06, 10:28
                  ana_mama_patrycji napisała:

> > >
                  > > a jakich plastrów antynikotynowych używasz?? Mój mąż chciałby żucić palen
                  > ie
                  > niewiem czy te plastry coś dają. Czy to się opłaca bo z tego co wiem to
                  bardzo
                  > droga sprawa.

To była parę lat temu i nazwy nie pamiętam, zresztą kupowałam w niemczech, byc
                  może u nas ich nie ma.
                  Efekt - żaden. Nie pomaga, przynajmniej mnie. A to dlatego, że najbardziej
                  potrzebna jest silna wola, której mnie zabrakło.
                  A z silna wolą poradzisz sobie i bez plastrów smile)
                  >
                  >
        • igus_tryn Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 17.03.06, 15:24
          a jakie używasz?
          • sofi84 Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 17.03.06, 15:41
            evra
        • petto Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 18.03.06, 07:31
          moim zdaniem to pokazywanie plastra to szpan. Załóż bluzkę która zakrywa ramię
          i po problemie.
    • elza78 Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 17.03.06, 16:47
      wiesz sofi jak dla mnie to obciach troche, ja ubralabym bluzke zeby nie bylo
      widac smile
      to tak jakbym sie chwalila swiatu ze biore piguly albo uzywam gumek smile
      troche kicha dobor antykoncepcji to osobista sprawa kazdego i mysle ze
      wystajacy plaster razi tak samo jak stringi wylazace ze spodni naciagniete
      prawie na uszy.
      swoja droga ciekawa jestem czemu kobiety ktore maja hormonalna terapie
      zastepcza tez w plastrach nie paraduja po ulicach z plastrem na wierzchu smile
    • ania.freszel Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 17.03.06, 17:24
      Co bym sobie pomyślała?? Nic. Co mnie to obchodzi co kto sobie naklejasmile
      Zapytałabym Cie tylko czy biust po tym troche rośnie po że po pigułach
      (niektórych ) to owszem, a czy po tym to jeszcze nie wiem, bo mało popularne. A
      chciałabym wiedzieć.
      • monmor Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 17.03.06, 17:42
        jedyne co bym pomyślała to to, że się kobieta zabezpiecza... (na + oczywiście!)
        też nosiłam (niestety mnie uczulały, więc musiałam zrezygnować), sama kiedyś
        zapomniałam o plastrze, ubrałam koszulkę z takim króciutkim rękawkiem i poszłam
        do pracy... uczę w liceum - możecie sobie wyobrazić reakcję moich uczniów smile
        • utalia Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 17.03.06, 18:37
          dla mnie taki plaster w widocznym miejscu to gó..arski snobizm
          • nchyb Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 17.03.06, 20:15
            myślę podobnie. Taki plaster to pokazanie jaka jestem trendi, dżezi i co tam
            jeszcze modnego. Taka metroseksualna jestem, niczyich krytyk się nie boję,
            ekshibicjonizm pierwsza klasa i stringi na wierzchu. Bo to jest dopiero kul...

Na pytanie co słychać, odpowiadałabym o ulubionych pozycjach seksualnych, bo
            przecież nic co ludzkie nie jest nam obce...
    • volta2 Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 17.03.06, 18:48
      A ja właśnie spotkałam na fitness dziewczynę/babeczkę z plastrem na ramieniu. A
      co sobie pomyślałam? że też bym chciała takie plastry, tylko się ich trochę boję
      (skuteczność?), że chyba bym tak paradować z nimi to nie chciała, no, w każdym
      bądź razie zwróciłam na to uwagę...
      • sabulka Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 17.03.06, 19:55
        używałam plastrów przez 4 miesiące i nagle zaczęły mnie koszmarnie uczulać,
        przetestowałam wszystkie możliwe miejsca naklejania - i musiałam z nich
        zrezygnować, przez kilka tygodni mi się goiły czerwone swędzące z bąblami
        placki - na pośladku i ramieniu , myślałam ,że oszaleję tak piekło i swędziało
        a nie chciałam wcześniej odklejać tylko już skończyć cały cykl, zostało mi
        jedno opakowanie i mogę odstąpić (Evra) za pół ceny
        to tak na marginesie i (prawie) nie na temat
      • sabulka Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 17.03.06, 20:00
        nie uważam , że plaster w widocznym miejscu to snobizm tylko wygoda- szczerze
        mówiąc najwygodniej bylo na ramieniu , na pośladku czasami mi się niechcąco
        nadklejał przy zakładaniu bielizny, a na łopatce - można nie zauważyć , że coś
        z nim nie tak - na ramieniu jest po prostu najwygodniej i praktyczniej, nie
        wiem gdzie bym go kleiła latem - bo rzeczywiście nie chciałabym tak z nim
        paradować , ale problem sam się rozwiązał...
    • kawad Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 17.03.06, 20:13
      Może jestem niedzisiejsza ale to tak jakby napisać sobie na czole "łykam
      pigułki" lub "mam spiralę". Uważam, że sposób zabezpieczania się to
      indywidualna i intymna sprawa każdej kobiety. Nie zauważyłam żeby np cukrzycy
      nosili pompy insulinowe na wierzchu.
      • whenicomearound Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 17.03.06, 20:24
        a ja nie widze w tym nic zlego czy szokujacego..Najwazniejsze, zebys Ty sie dobrze czula
        • nchyb Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 17.03.06, 20:26
          szokujące nie jest. Podobnie jak nie jest szokuje chodzenie bez majtek w mini
          spódnicy fruwającej przy każdym podmuchu wiatru i publiczne wypowiadanie się o
          ulubionych sposobach uprawiania seksu...
          • whenicomearound Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 17.03.06, 20:36
            moim zdaniem nie jest to zbyt trafne porownanie
            • utalia Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 17.03.06, 20:52
              no dobra to jak bym sobie zrobila korale z tamponow. Bo jestem taka trendowa
              uzywam tamponow a nie podpasek... Co za problem. A co na udzie nie mozna sobie
              nakleic. Az mi trudno uwierzyc ze akurat jedynym najlepsiejszym miejscem to
              ramie i to w tej zewnetrznej czesci. A dlaczego nie od wewnetrznej strony
              przedramienia??? Bo co moze mniej dziala jak nikt nie widzi?
            • nchyb Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 18.03.06, 08:36
              a moim jest. Po prostu taki plaster w widocznym miejscu mówi wyraźnie - tak,
              właśnie takiej konkretnej antykoncepcji używam i chcę, żeby o tym wiedzieli
              wszyscy...
              To nie jest moja prywatna sprawa, sprawa mojego faceta, jak się zabezpieczamy,
              ale sprawa całego świata. Bo my jesteśmy bezpruderyjni, sprawy związane z naszą
              seksualnością nie są wyłącznie naszymi sprawami. Z chęcią zapraszamy do
              uczestniczenia w naszym intymnym świecie wszystkich chętnych... he, he...

Dlastego dla mnie porównanie jak najbardziej na miejscu...
    • niepytana Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 17.03.06, 20:27
      Szczerze to niepodopa mi sie pomysl. Chociaz wspolczuje sytuacji. Jakikolwiek
      plaster nie wyglada dobrze, czy na jakiejs ranie, czy te do rzucania palenia,
      czy antykoncepcyjne. To troche jakby mi z kieszeni condomy wychodzily, albo by
      mi sie papier toaletowy do podeszwy przyczepil (to drugie mi sie osobiscie
      przydazylo, hehehehe)
    • ja27-09 Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 17.03.06, 21:03
      To tak jakby sobie napisać kulfonami: LUDZIE UPRAWIAM SEX!!!!!!!!!!
      Łaaał, faktycznie jest czego zazdrościć.
    • bea.bea ta mała jest bezpieczna......:)...moze chętna..:)) 17.03.06, 21:09
      • elza78 Re: ta mała jest bezpieczna......:)...moze chętna 17.03.06, 21:14
        bea swoja droga jaka kolesie maja z tego noszenia plastrow zbitke za plecami
        noszacej czasem to sobie nie wyobrazacie...
        • bea.bea Re: ta mała jest bezpieczna......:)...moze chętna 17.03.06, 21:28
          no cóz..smile...widziałam takie plastry pod kolor ciucha...w paski...ciapki ..i
          inne..smile

jest to jawna dyskryminacja tych bezpiecznych inaczej...i moze tez chetnych..smile)

no ale cóz...kto lepszy ten pierwszy...smile

powaznie to nie podoba mi sie taka pokazówka...choc mało mnie obchodzi...to taki
          troche ekschibicjonizm.....
          • elza78 Re: ta mała jest bezpieczna......:)...moze chętna 17.03.06, 21:29
            eeee ale kaja paschalska tak chodzi hihi to wiesz, ma cale rzesze
            nasladowczyn wink
    • abi3 Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 17.03.06, 23:35
      A klej sobie go gdzie chcesz...nikomu nic do tego! smile)))
      • utalia Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 18.03.06, 00:35
        niby nic do tego ale przeciez pyta co o tym sadzimy
        Dziwi mnie takie gadanie, ze mnie to nie obchodzi. Pewnie ze mnie tez nie
        obchodzi ale nie uwierze, ze nic sobie nie myslisz nt.
        • abi3 Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 18.03.06, 22:22
          Oczywiście,że sobie nic nie myślę....
          No sorry, czy my żyjemy w jakimś średniowieczu,żeby zastanawiać się nad plasterm
          naklejonym np. na ramieniu....
          Broń mnie panie Boże od zaściankowości....
          • utalia Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 19.03.06, 00:00
            mam wrazenie, ze teraz co niektorzy boja sie przyznac, ze przeszkadza im jak
            ktos kogos gwalci bo byc moze zostana posadzeni o zascianokwosc...
            • czajkax2 Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 19.03.06, 21:34
              utalia napisała:

> mam wrazenie, ze teraz co niektorzy boja sie przyznac, ze przeszkadza im jak
              > ktos kogos gwalci bo byc moze zostana posadzeni o zascianokwosc...

A ty nie zagalopowalas sie "odrobinkę"? No rozwalił mnie twój argument po
              prostu.
              Jest chyba jakas róznica między plastrem a gwałtem, nie uwazasz? No ale jezeli
              ty różnicy nie widzisz,to wybacz,ale nie ma o czym z tobą dyskutowac.
              • utalia Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 20.03.06, 00:08
                Czajka zbyt doslownie pojelas moja wypowiedz. Chodzilo mi o pewien sens. Ze
                teraz naprawde wiele osob dekalruje, ze tolerancyjnie podchodzi do wiekszosci
                spraw. Natomiast powodem tego jest chec bycia na czasie, na luzie, trendy itp.
                Lepiej juz powiedziec, ze mnie to nie przeszkadza niz przyznac sie, ze sie byc
                moze dzezi.
    • 5aga5 Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 18.03.06, 00:47
      Jesteś jaka jesteś ( ha, jak Wiśniewski )
      Chcesz to naklej na ramieniu, jeśli nie np. na pośladku.
      KOBIETY! nie ma się czym obnosić ale nie ma się też czego wstydzić - dla
      każdego indywidualnie, bo każda z nas jest inna.
      A słowa takie typu - bo jestes wyzwolona i chętna, włóż w buty.
    • mamamichasia1 Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 18.03.06, 00:50
      Myślę,że towarzystwo z pubu może skomentować ten plaster.
      ...bierz mnie, jestem bezpieczna...
      Możesz to olać, ale gdybyś miała się czuć niekomfortowo to ubierz ciuch, który
      zasłoni plaster.
      Ja bym tak zrobiła.
    • kalafior_tez_kwiat Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 18.03.06, 08:31
      "Taki plaster to pokazanie jaka jestem trendi, dżezi i co tam
      jeszcze modnego. Taka metroseksualna jestem, niczyich krytyk się nie boję,
      ekshibicjonizm pierwsza klasa i stringi na wierzchu. Bo to jest dopiero kul..."

Podpisuję się pod tym co napisała nchyb. Nie musze obnosić się z tym, że się
      zabezpieczam. A swoją drogą twórcom kampani reklamowej z plasterkami udało się
      trafić w dziesiątkę i osiągnęłi cel. Ale gwiazdom zapłacili kupę kasy, żeby te
      ich plasterki na ramieniu nosiły. Taki sam to dla mnie snobizm jak noszenie
      markowej koszulki z logo widocznym z odległości 2 km.
    • sofi84 Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 18.03.06, 11:59
      jednak był długi rękaw
      • sofi84 Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 18.03.06, 12:10
        no problem nie byl w tym ze mialam ten plaster nakleic ale ze on juz byl
        wczesniej naklejony! indifferent nie no przebralam sie tak gapilam sie w to lustro i
        pomijajac wszystko zwyczajnie on brzydko wygladal. naprawde ramie to
        najwygodniejsze miejsce. mąż powiedział zebym założyła bluzke ktora odsloni
        plaster (bo zwyzajnie byla ladniejsza) i jemu nie przeszkadza to absolutnie -
        wkoncu ide z mezem i to jemu mam sie podobac. ale nieee, pomijajac wszystko jak
        juz zalozylam ta bluzke to taki plaster szpecił cały wygląd - sprawa rozwiazała
        sie sama. dzieki za opinie smile) widze ze jednak sporo osob na to krzywo patrzy
        mimo wszystko.

nie wiem czy powiekszyl sie biust moze nieznacznie ale to dopiero trzecie
        opakowanie i chyba niestety ostatnie sad
        • sabulka gdzie mozna nakleic plaster 18.03.06, 13:09
          do tych niewyedukowanych - są trzy miejsca mozliwe do naklejenia:
          - posladek
          - ramie po zewnętrznej stronie
          - łopatka
          miejsca nie mogą być owłosione, nie chodzi tutaj o paradowanie z plastrem na
          ramieniu ale o najlepsze z możliwych miejsc - zresztą wejdźcie sobie na stronę
          Evry tam jest napisane, nawet jakby sobie ktos nakleił na czoło (choc gorzej
          wtedy z antykoncepcją) to jest jego osobista sprawa i nie musi byc związana z
          byciem trendi czy modnym - nie jestem skłonna oceniać ludzi po tym czy się
          ubieraja modnie czy nie,czy maja włosy rude czy inne trendy, czy naklejają
          sobie plaster na tyłek czy inne miejsce - ich to osobista sprawa , więcej
          tolerancji dla innych
          śmieszą mnie kobitki , dla których mama która ubiera dziecko na różowo to
          wiocha i bezguście - jej to osobista sprawa, przecież niekogo swoim gustem nie
          krzywdzi ani nie bije, a jak kogos od patrzenia oczy bolą to niech nie patrzy
          • sofi84 Re: gdzie mozna nakleic plaster 18.03.06, 16:09
            smile))))
            • utalia Re: gdzie mozna nakleic plaster 18.03.06, 21:54
              Swoja droga kazdy w jakis sposob ocenia innych Sabiulko. Ty uwazasz, ze po
              wygladzie nie, jak na rozow to nic Ci niemprzeszkadza, ... czyli po czym?? Co
              by kto nie zrobil nie powiedzial to nie mozna oceniac??? dziwne. Bo skoro
              ubiera tak a nie inaczej to jest to wynikiem jej gustu, sposobu myslenia.
              Sposob ubioru, wyboru domu, mebli choc z pozoru zewnetrzny i nic nie znaczacy
              jednak jest wyniekiem tego co mamy w glowie. Nie tylko powiedz mi co czytasz a
              powiem ci kim jestes ale i pokaz mi jak masz urzadzone mieszkanie a powiem ci
              kim jestes. Utalia
              • anoosia2 Re: gdzie mozna nakleic plaster 19.03.06, 12:15
                Przeczytałam cały wątek i doszłam do wniosku, że taki mały plasterek obnażył
                jak łatwo szufladkuje się ludzi.
            • bea.bea świeta prawda 19.03.06, 10:30
          • elza78 Re: gdzie mozna nakleic plaster 19.03.06, 12:08
            a mnie smieszy bezkrytyczne podchodzenie do wszystkiego smile ciekawe co pomyslisz
            o czlowieku ktory siedzac przy stoliku obok ciebie w dobrej restauracji sobie
            po jedzeniu siarczyscie beknie a potem pusci baka... sa rzeczy ktore nie
            uchodza i tak sie zwyczajnie przyjelo i tyle, to czy sa sprawa tego kto je
            czyni to inna bajka ale otoczenie ma prawo wyciagac wnioski smile i trzeba sie z
            tym liczyc w koncu mamy demokracje i pelna swobode to dziala w obie strony
            niestety
            pewne rzeczy sa obciachowe i tyle...
    • shady27 Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 18.03.06, 22:11
      ja nic bym nie pomyslala....w koncu masz jeden plaster a nie 10..tak wiec nie przejmuj sie , zakladaj bluzke i "wynocha" na zabawe....baw sie dbrze smile
    • mamaliv Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 19.03.06, 00:29
      Mnie noszenie takich plastrow w widocznym miejscu po prostu wkurza i irytuje
      Jesli ktoras decyduje sie na taka forme antykoncepcji nie powinna nosic ja w
      dyskretnym miejscu a nie afiszowac sie tym
    • aluniaaa Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 19.03.06, 10:24
      pomyslalabym,ze zwykla z niej pozerka. Nie podoba mi sie robienie rzeczy na
      pokaz,to co robie ze swoim organizem nikomu do tego,wiem,ze u Ciebie sytuaca
      wyglada troszke inaczej,ale pytalas co bym sobie pomyslala.Od razu przypomina mi
      sie Patrycja Markowska z plastrem na ramieniu.
      • sofi84 Re: plaster antykoncepcyjny w widocznym miejscu ? 19.03.06, 20:04
        hmmm odnosze wrażenie że niektóre osoby nie czytały wszystkich wypowiedzi na
        temat plastrów. rozumiem ze moze to Was irytować ale musze powiedziec tym co
        niedoczytały zwyczajnie ze plastow naprawde nie da sie nakleic wszedzie. i
        niedoczytanie albo niedoinformowanie wielu ludzi (ich ciemnota) kieruje ich
        pogladami. straszne! oczywiscie nie mowie ze wszystkimi nie mierze Was jedna
        miarka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka