29.05.06, 21:13
Przyznać się, która ma tatuaż?
Ja mam delfina takiego małego na plecach nad pupą. Zrobiłam sobie w USA-
takiego kolorowego. Ślicznego naprawdę.
Myślę jeszcze o jakimś wzorku na rękę- takiej bransoletce....
Obserwuj wątek
    • wredna_ja Re: Tatuaże 29.05.06, 21:17
      Mam jeden smile Mala,czarna roza na prawym ramieniu.
    • amelsi8 Re: Tatuaże 29.05.06, 21:18
      ja też mam tatuaż ale już bym drugiego nie zrobiła nie są już modne zwłaszcza na
      rece
      • hratli modne? 29.05.06, 21:19
        a co robilas "dla mody" tatuaz? o rany
        • wredna_ja Re: modne? 29.05.06, 21:22
          wlasnie wink ja nie robilam dla mody tylko dla siebie smile
        • amelsi8 Re: modne? 29.05.06, 21:23
          nie dla mody tylko z głupoty jak bylam młoda
          • inia25 Re: modne? 29.05.06, 21:27
            ja mam żyrafę, która zaczyna się na stopie, a wiadomo, że żyrafa ma długą
            szyję, więc wysoko się kończy - w pachwinie.
            • wredna_ja Inia 25 .... 29.05.06, 21:32
              ....powaznie??? I co,nie bolalo? Chcialam sobie zrobic jeszcze jeden(na
              kostce),ale bolu sie boje ;-/
              • inia25 Re: Inia 25 .... 29.05.06, 21:34
                oj bolało i to bardzo. Ale założyłam się o sporą sumkę, więc musiałam być
                twardasmile No i wygrałamsmile)
                • wredna_ja Re: Inia 25 .... 29.05.06, 21:42
                  smile
                  nooo...gdyby sie ktos ze mna zalozyl to moze by mnie to tez zmobilizowalo wink
                  a tak chyba poprzestane na tym jednym...
      • dorianne.gray Re: Tatuaże 29.05.06, 21:22
        Nooo.... teraz modne są wypalanki i blizny, może pomyśl o tym, co? wink
        • wredna_ja Re: Tatuaże 29.05.06, 21:22
          wink)
    • shady27 Re: Tatuaże 29.05.06, 21:26
      ja mam na ramieniu taka bransoletke wzor:Tribal i to duuuuzy
    • agatajulka Re: Tatuaże 29.05.06, 22:16
      kicz-bardzo mi się to nie podoba.
      • mufka51 Re: Inia? 29.05.06, 22:48
        A w którą stronę żyrafa ma mordkę zwróconą????
        • marysienka44 Re: Ja mam! 29.05.06, 23:17
          Na kostce, prawa noga, tribal.
          Już dość długo.
          I mam z tym związaną zabawną historię. Poszłam z kumpelą do sklepu, chciała
          kupić sobie kolanówki takie jak miałam ja, i podnosi mi nogawkę od spodni i
          mówi: ja chcę takie kolanówki jak ma koleżanka tylko bez tego wzorka z bokusmile))
          Nie wiedziała że mam tatuaż.
          • mijaczek Re: Ja mam! 30.05.06, 00:25
            Tribal na plecach, nad tylkiem... zrobilam sobie ten tatuaz laaaaaata temu,
            kiedy to owe miejsce bylo w ogole nie popularne na tatuaze...no i teraz mam ;o(
            • mufka51 Re: Ja mam! 30.05.06, 00:30
              Koliber na prawej łopatce.
              • anna-pia Re: Ja mam! 30.05.06, 00:40
                mufka51 napisała:

> Koliber na prawej łopatce.

A ja mam orła. Ale na pupie wink
        • inia25 Re: Inia? 30.05.06, 09:27
          mufka51 napisała:

> A w którą stronę żyrafa ma mordkę zwróconą????

w stronę cytrynki ofkorssmile))
    • gruba_dynia Re: Tatuaże 30.05.06, 08:45
      Ja mam niedużego ptaka na plecach nad pupą. Niewykluczone, że jeszcze sobie coś
      dyskretnego zrobię, gdzieś wink
    • olimpia.szuwar Re: Tatuaże 30.05.06, 09:17
      Duży kwiatowy wzór na prawej łopatce - dostałam od Męża (wtedy jeszcze niemęża)
      na 20. urodziny :}
      Tatuaż jest piękny, szalenie go lubię i chciałabym coś jeszcze, ale kompletnie
      nie mam pomysłu.
    • ciociapolcia Re: Tatuaże 30.05.06, 09:29
      Kiedys bardzo chcialam, jak bylam mloda i glupia... Mial byc polski orzelek,
      ale nie znalazlam stosownego miejsca... Wlasciwie to dobrze. Mam sporo
      zrobionych dziurek, tu i tam, kolczykow nie nosze. Poza 4 w uszach (tzn. po 2 w
      kazdym). Znudzily mi sie i tak wytlumaczylam sobie tez tatuaz...
      Nie lubie jak laski obnazaja miejsce z tatuazem, moze dlatego, ze w okolicy
      mieszka taka jedna, wiecznie rozowa, z pryszczami na plecach, niezdrowo pulchna
      i zawsze wyeksponowanym delfinem na lopatce... Ladne to nie jest...
      • olimpia.szuwar Re: Tatuaże 30.05.06, 09:51
        Zapewne gdyby nie delfin byłaby olśniewająco piękna i apetyczna :]
        • ciociapolcia Re: Tatuaże 30.05.06, 12:20
          Raczej nie, ale nie eksponowalaby tej czesci ciala... smile
          • a.lenard Re: Tatuaże 30.05.06, 12:40
            nie mam smile i nie żaluję. Jak byłam gó..arą i taki właśnie pomysł strzelił mi
            do głowyto usłyszałam od Mamy ze mnie do domu nie wpuści. wtedy byłam wściekła.
            Powiedziała też ze mam po czekać nie do 18 lat tylko do 24, 26 i wtedy podjemę
            decyzję. i teraz z biegiem lat bardzo się cieszę ze mi to wybiła z głowy. jak
            ja bym wyglądała w sukni ślubnej z papugą lub tygryskiem na ramieniu? Wiocha i
            tyle. No może gdybym miała nad pupą, ale wtedy nie moglabym nosić biodrówek, bo
            nie uważam ze wszyscy musza wiedzieć gdzie mam tatuaż smile
    • elag3 Re: Tatuaże 30.05.06, 09:32
      I ja mam. Yin Yang nad pupą. Dawno robiłam - teraz wybrałabym inne miejsce ale
      przepadło - no nie udekoruję się jak Wiśniewski - jeden wystarczy.
      • titicaka Re: Tatuaże dlaczego? 30.05.06, 10:10
        Dlaczego piszecie ,ze nie wybralybyscie plecow nad pupa na miejsce na tatuaz?
        Ja sie wlasnie nad jednym zastanawiam ... prosze o wybicie mi tego z glowy wink
        • elag3 Re: Tatuaże dlaczego? 30.05.06, 12:00
          Ja mam właściwie nad prawym pośladkiem a teraz wolałabym coś większego na lędźwiach.
    • kurka-kurka Re: Tatuaże 30.05.06, 10:11
      A co to jest Tribal ?
      Tabaluga to wiem, ale tribala nie znam.

---------------
      To był naprawdę wspaniały dzień
      Zamruczał Kubuś i zapadł z sen
      • barbs Re: Tatuaże 30.05.06, 11:50
        kurka-kurka ubawiłaś mnie smile smile Tribal czyli taki wzorek etniczny - na pewno
        widziałas nie raz smile
        Choć w sumie Tabaluga też by się nadał smile smile smile
    • lajlah Re: Tatuaże 30.05.06, 10:44
      Mam jaszczurkę na ramieniu. I chętnie zrobiłabym sobie inne, zastanawiam się
      nad tym.
    • vasaro Re: Tatuaże 30.05.06, 11:34
      ja mam takie artystyczne oko na prawej łopatce
      a chcialabym jeszcze tribala albo jaszczurkę przez całą stopę aż do kostki ale
      ból tam podobno jest niewyobrażalny wiec chyba się nie odważę albo pod
      znieczuleniem ;o)
      • kika2345 Re: Tatuaże 30.05.06, 11:54
        Ja tez mam 2 tribal nad dupcia( przyznam ze sexi to wyglada) i skorpiona na
        prawej lopatce (pamiatka z Picnic Country)
    • shady27 dziewczyny ktore maja tatuaze na lezdzwiach 30.05.06, 12:12
      czy odmowiono wam z tego tytulu znieczulenia zzo podczas porodu?? bo mi lekarka mowila ze dobrze ze nie mam tam tatuazu bo bylby problem ze znieczuleniem, musieliby mi dac narkoze.....powiem szczerze nie rozumiem zwiazku...chodzi o to zeby co?? farba nie dostala sie do leku??? czy co?? bo nie kumam
      • ciociapolcia Re: dziewczyny ktore maja tatuaze na lezdzwiach 30.05.06, 12:21
        To tak jak mi wmowili, ze tipsy trzeba sciagnac przed cc... Pewnie podobna
        przyczyna ;P.
        • kika2345 Re: dziewczyny ktore maja tatuaze na lezdzwiach 30.05.06, 12:36
          chodzi ci o epidurale? mialam bez problemu znieczulenie pewnie nawet nie
          zauwazyli tatuaza
          • shady27 Re: dziewczyny ktore maja tatuaze na lezdzwiach 30.05.06, 13:16

mi chodzi o to znieczulenie w kregoslup smile
            • iwles Re: dziewczyny ktore maja tatuaze na lezdzwiach 30.05.06, 13:19
              Może za bardzo rozpraszałoby panią anestezjolog i miałaby problemy z trafieniem
              we właściwe miejsce.

A serio - to nie wiem ....
              • nchyb Re: dziewczyny ktore maja tatuaze na lezdzwiach 30.05.06, 13:27
                > A serio - to nie wiem ....
                a serio, to jak przy darmowym znieczuleniu to lekarze lubią się poczepiać. A
                przy prywatnym nikomu tatuaż nie przeszkadza...
              • kasik787 Ja mam na lezdzwiach-duzy 30.05.06, 16:54
                I mialam znieczulenie robione w kregoslup-
                -akurat nie przy porodzie,ale przed operacja
                (ale to nie ma znaczenia).
                Nie bylo problemu ze znieczuleniem(ani ze strony lekarza,
                ani z mojej).
                Wszystko bylo ok.
            • kika2345 Re: dziewczyny ktore maja tatuaze na lezdzwiach 30.05.06, 13:26
              U nas to sie nazywa epidurale to samo znieczulenie w kregoslup
        • elag3 Re: dziewczyny ktore maja tatuaze na lezdzwiach 05.06.06, 13:28
          tipsy trzeba zdjąć bo na palec zakładają klips i tips zaburza odczyt.
      • hratli Re: dziewczyny ktore maja tatuaze na lezdzwiach 30.05.06, 13:52
        nie odmowiono, ale jak slusznie ktoras z dziwczyn zauwazyla, moze w panstwowych
        sie czepiaja smile lekarz anastezjolog nawet slowa na ten temat nie powiedzial
        • ciociapolcia Re: dziewczyny ktore maja tatuaze na lezdzwiach 30.05.06, 14:48
          Ja mialam cc "na zyczenie", kasa sie glowni zainteresowani dzielili, ale jednak
          ktos mi tam mowil o moich paznokciach.
      • halinka20 Re: dziewczyny ktore maja tatuaze na lezdzwiach 30.05.06, 19:21
        no jak już pisałam w zależności w jakiej odległości od odbytu masz ten tatuaż.
        ja mam 12 cm i to był akurat sam środek smile) ale przed udaniem do szpitala
        zrobiłam sobie taki test w laboratorium jeśli chodzi o toksyczność tuszu jakim
        tatuaż był wykonywany (jak robiłam go 13 lat temu to wtedy różnie było z
        higieną i tuszami w salonach tatuazu) i nie było żadnego problemu z wykonaniem
        znieczulenia, a chodzi o zdrowie maluszka wiadomo, że wbijają Ci się w
        kręgosłup, więc ze środkiem znieczulającum dostaje się do krwioobiegu tusz,
        który jeśli byłby toksyczny mógłby zaszkodzić maluszkowi smile)
        • shady27 aaaa to teraz rozumiem...dzieki za wyjasnienie 30.05.06, 19:24

• nchyb mam, ale nie pokażę... :-) 30.05.06, 13:04

• oxygen100 Re: Tatuaże 30.05.06, 14:05
      dojrzewam do makijazu permanentnego.
      • nycole Re: Tatuaże 30.05.06, 14:43
        Mam tatoo na lewej łopatce - znak zodiacu stylizowany na tribala.
    • jashka80dm 3 tatuaze i duzo dziurek :) 30.05.06, 14:58
      ja mam 3 tatuaze. pierwszy zrobiony 10 lat temu na pachwinie- jaszczurka. Drugi, zrobiony chyba 6 lat temu na kosci ogonowej- trybal. jak nosze spodnie to wyglada jak rogi diabla. bolal strasznie- malo nie zemdlalam- bo to kosc ogonowa - skora cienka przy kregoslupie. i ostatni- na lewej lopatce symbol OM. przez kilka lat planowalam jeszcze jeden na plecach, ale zawse nie mialam forsy- teraz mam forse ale na dziecko wydaje. smile dodatkowo mam kilka nascie dziurek w uszach. mam tez w pepku. w jezyku tez nosilam ale mi sie znudzilo.
      tatuaze traktuje jako indywidualna sprawa- albo sie lubi albo nie, ale nie nalezy krytykowac i oceniac ludzi po tym co maja wytatuowane- nie mamy prawa do oceny innych. ja pewnie bede rock,n,rollowa mama smile slucham mrocznej muzyki i wiekszosc ciazy przechodzilam ubrana na czarno. nie czuje sie z tym ani gorzej ani lepiej. poprostu jestem caly czas soba. i tego nikt mi nie moze zarzucic smile
    • jashka80dm znieczulkenie a tatuaz na kosci ogonowej 30.05.06, 15:02
      chodzi o to ze znieczulenie jest podawane w specyficzne miejsce na kregoslupie- i jesli ma sie tam tatuaz, blizne, lub znamie- nie mozna wprowadzic igly gdyz moze dojsc do zakazenia ponewaz to miejsce juz wczesniej bylo narazone na pewne bodzce. ja mam tatuaz na ledzwiach i sie pytalam lekarza- powiedzial ze jest duzo miejsca na znieczulenie. najlepiej sie zapytac swego lekarza i pokazac tatuaz- lekarz powie czy da sie znieczulic czy nie.
    • mama_micha Re: Tatuaże 30.05.06, 16:48
      a owszem posiadam : prawa noga , nad kostką, graficzny wzór - cos na kształt
      winorośli w czerwieni i czernismile)
    • halinka20 Re: Tatuaże 30.05.06, 19:15
      no ja mam taki sliczny chiński znaczek nad pupą (12 cm nad odbytem) tak to ujął
      anestezjolog przy porodzie smile) robiłam go lata temu, kiedy jeszcze tatuaż to
      była "recydywa" matki dziecki z drogi mi na basenie usuwały smile)
      ale nie żałuję bo jest piekny i jak to działa na facetów smile)
      • agamamaani Re: Tatuaże 30.05.06, 21:18
        ja mam tatuaż zrobiony wraz z miom mężem.. wzór wymyślony przez nas oboje.. coś
        niby para smoków splatających sie w uścisku tworzące wzór serca.. niby..
        ale wogóle to mi strasznie wyblakł.. a do cc wszyscy widzieli, zę mam tatuaż (
        bo zajmuje dużą część pleców) i nikt nie robił mi problemów z tym..
        teraz też nic nie mówią.. miałam znieczulenie w kręgosłup do CC
    • morgen_stern Re: Tatuaże 31.05.06, 09:04
      Parę razy sie zastanawiałam nad zrobieniem sobie tatuażu i zrezygnowałam - na
      szczęście. Mam jakis opór przed ranieniem sobie ciała, nawet kolczyki wydają mi
      się niepotrzebną ingerencją smile)
      No i odwieczny problem - co będzie za 10, 20 30, 40 lat? Babcia z tribalem na
      ramieniu? Z żyrafą na nodze? Nie mówcie mi, że to cool, ja bym się wstydziła
      takiej babci wink)) Poza tym będzie to wyglądać co najmniej przezabawnie, jeśli
      nie żałośnie.
      Nie rozumiem też tatuowania sobie jakichś magicznych symboli, kórych symboliki
      większość z Was pewnie nie bardzo rozumie smile Bez urazy. Ślepe podążanie za
      modą.
      No, ale to moje zdanie. Mogę je mieć smile)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka