Dodaj do ulubionych

Chcę pracować!!!

14.09.06, 15:30
Szukam pracy już od kilku miesięcy i co ....kiszka! Fakt że wybrałam sobie
zawód po którym kiepsko jest znaleźć pracę ale nikt mi zarzuci mi że się nie
staram! Chodzę po różnych instytucjach, składam cv, wysyłam mailem, kupuję
gazety, sprawdzam oferty urzędu pracy. Co jeszcze można robić????Zaczynam
wątpić że w tym naszym boskim kraju można znaleźć pracę bez znajomości!!
Łapię doła i równocześnie szlag mnie trafia......!!!!
Obserwuj wątek
    • moofka Re: Chcę pracować!!! 14.09.06, 15:59
      a jaki masz zawód?
      • beretta1 Re: Chcę pracować!!! 14.09.06, 20:15
        o zgrozo....pedagogsmile))
        • margarettka Re: Chcę pracować!!! 14.09.06, 20:27
          hmmm a szukasz pracy w zawodzie?

ja tez jestem pedagogiem, ale machnelam studia podyplomowe z zarzadzania
          kadrami, staz pomocy psychologicznej i uwaga pracuje jako asystentka dzialu w
          duzej firmie wink)) tez szukalam pracy pare miesiecy...

tyle ze ja nie chcialam w zawodzie pracowac, wiec nawet nie szukalam pracy jako
          pedagog, a jakim pedagogiem jestes? chodzi mi o specjalizacje?
          • beretta1 Re: Chcę pracować!!! 14.09.06, 20:32
            byłam na eksperymentalnej specjalizacji profilaktyka uzależnień iteraz dopier
            widzę że ten papierek to mogę sobie tylko na ścianie powiesić bo ładnie
            wyglądasmile) Myślałam o podyplomówce, ale to kosztuje kupe kasy a znów wrzucać
            kaskę w błoto (bo nie wiadomo czy to mi coś da) to nie ma sensu. Jakbym
            znalazła fajną pracę to wprost marzę o tym żeby sie dokształcać no i wtedy to
            będzie mało ręce i nogismile
          • mamakrzysia4 Re: Chcę pracować!!! 14.09.06, 20:32
            a i ja też jestem pedagogiem i animatorem kultury
    • mamakrzysia4 Re: Chcę pracować!!! 14.09.06, 20:31
      witaj w klubie ja mam prace ale po macierzyńskim szef liczył że pójde na
      wychowawczy nie jestem potrzebna plus mobbing niestety szukam szukam wysyłam cv
      pytam dzwonie i,,,,,,,,,,, d...........
      • beretta1 Re: Chcę pracować!!! 14.09.06, 20:33
        Nikt tak ciebie nie zrozumie jak pokrewna dusza rozdająca swoje dane osobowe po
        mieście.....smile))
        • beretta1 Re: Chcę pracować!!! 15.09.06, 21:17
          Z uporem maniaka roznosiłam dzisiaj dalej swoje cv, i poszłam sobie do
          przedszkola no bo logicznie rozumując profilaktykę najlepiej zacząc od
          podstaw ....a tam pani sekretarka czy ktośtam powiedziała mi że w takim
          zawodzie to oni nie przyjmują......??????!!!!!Powaliła mnie na kolana.....
          • izabellaz1 Re: Chcę pracować!!! 15.09.06, 21:49
            Bo to odgórny wymóg niestetyuncertain Trzeba skończyć studia pedagogiczne gdzie na
            dyplomie chociaż fragment specjalizacji to pedagogika przedszkolna żeby dostać
            pracę w przedszkolu.
            Więc chyba bez rzadnej "podyplomówki" się nie objedzie. Chyba, że poszukasz
            pracy nie w zawodzie narazie a potem jak będziesz miała kasę to będziesz się
            dokształcać, zmieniać troszkę profil wykształcenia na bardzije wszechstronny.
            Życzę powodzenia i trzymam kciuki!!!
            Pozdrawiam
      • riannon Re: Chcę pracować!!! 15.09.06, 22:18

dziewczyny, nie załamujcie się! Sama jestem mamą jedenastomiesięcznego łobuziaka i pracuję. Jest ciężko, chwilę dla siebie znajdujemy dopiero po 22, nigdy bym jednak z pracy nie zrezygnowała, nawet gdyby nas było stać. Szukałam czegoś bliżej domu i niestety, bezskutecznie, ale są tego pozytywy - w mojej szkole moge liczyć na wyrozumiałość i plan tak sosotosowany, by jak najprędzej kończyć.
        Ale piszę głównie po to, by życzyć wielkiej cierpliwości i determinacji. Jak to mówiła połozna, która odwiedzała mnie i tygodniowego Kajtka - dziewczyno, nie przesadzaj z samoudręczeniem, dbaj o sieibe i swoje sprawy, nie poświęcaj się, większość dzieci i tak nie dziękuje...
    • niusianiusia Re: Chcę pracować!!! 15.09.06, 22:23
      ... to chyba sprawa zawodu...
      coż, jestem w połowie ciąży, mam małe dziecko, właśnie dostałam pracę, do
      porodu na razie na kilka miesięcy, z możliwoscią współpracy podczas
      macierzyńskiego oraz możliwośc powrotu po urlopie...
      nie miałam znajmości, ktoś mnie pamiętał z innej pracy i dał znać, pracy nie
      szukałam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka