Dodaj do ulubionych

Spanie na brzuchu

IP: *.* 26.09.02, 11:54
Jestem właśnie na początku czwartego miesiąca ciąży. Mój brzuszek zaczyna się nieznacznie zaokrąglać. Mam pewien problem. Otóż do tej pory zawsze spałam na brzuchu. Pomimo tego, że bardzo się pilnuję w nocy nieświadomie przekręcam się właśnie na brzuch. Czy to nie jest szkodliwe dla dzidziusia??
Obserwuj wątek
    • Gość: Hania Re: spanie na brzuchu IP: *.* 06.03.01, 13:38
      Czesc Marta!\nMialam identyczny problem! Nawet specjalnie zmuszalam sie do spania na boku, dopoki moj rewelacyjny lekarz, ktory chucha na moja ciaze duzo bardziej niz ja sama, bo jest baaaaaaaardzo wyczekana, nie powiedzial, ze maluszkowi wogole to nie przeszkadza i moge tak spac tak dlugo, az sama sie nie zorientuje, ze juz mnie samej jest niewygodnie. Wiec spokojnie spie na brzuszku, chociaz juz jestesmy w 16 tygodniu. A nasze malenstwo rosnie sobie w majlepsze wogole nie zwracajac na to uwagi!\nPozdrawiam i ... milych snow!
    • Gość: Anka Re: spanie na brzuchu IP: *.* 06.03.01, 15:16
      Na pewno nie zgnieciesz dziecka Marta, ono pływa sobie w wodach płodowych, gdzie ma jeszcze sporo miejsca i dzięki temu w ogóle nie czuje tego nacisku.
    • Gość: Jaga Re: spanie na brzuchu IP: *.* 06.03.01, 16:40
      Na dodatek leżąc na brzuchu można poczuć pierwsze ruchy, bo robi się ciasno i rączki i nóżki "smyrają" Cię od środka...Ja tak właśnie poczułam mojego synka pierwszy raz!
    • Gość: elwira Re: spanie na brzuchu IP: *.* 06.03.01, 22:10
      Marto. Muszę cię uspokoić, że nic złego maluszkowi nie zrobisz śpiąc na brzuchu. Mój lekarz, jak byłam na początku ciąży nawet zalecił spanie na brzuchu ze względu na tyłozgięcie macicy. Po pewnym czasie sama uznasz, że spanie na brzuchu jest niewygodne. Acha jeszcze coś! Po porodzie zresztą też na brzuchu nie będziesz mogła spać, bo będą cię boleć przepełnione mlekiem piersi. Trzymaj się.
    • Gość: kasia Re: spanie na brzuchu IP: *.* 09.03.01, 14:35
      Natomiast moj lekarz twierdzil - i trudno odmowic temu racji - ze wytwarza sie wtedy duze cisnienie niebezpieczne dla ciazy. Nota bene mnie raczej bolal brzuch od poczatku ciazy i byla ona troche zagrozona i kiedy zmieniwszy lekarza dowidzialam sie, ze nie wolno mi spac na brzuchu, a nastepnie z trudem sie do tego dostosowalam, przestalam odczuwac dolegliwosci.\nW kazdym razie na zimne lepiej dmuchac, a spac na boku przytulajac sie do patnera. Miejmy nadzieje, ze szybko bedziesz gruba i przestaniesz spac na brzuchu. Choc grubosci wspolczuje serdecznie, ja jeszcze nie odzyskalam figury i kto wie, czy odzyskam.\nKasia
    • Gość: Kasia Re: spanie na brzuchu IP: *.* 13.03.01, 10:19
      Marta\nNie martw się brzuszkiem , nic "mu" nie zrobisz.\nJestem na początku 7 miesiąca i dopiero od tygodnia zauważyłam , że w nocy instynktownie przestałam przekręcać się na brzuch.Śpię na boku , choć dotychczas sprawiało mi to dużo trudności. Wydaje mi się , że w odpowiednim czasie każda kobieta poczuje , że nie sprawia jej już przyjemności spanie na brzuchu. Dla pocieszenia dodam , że moja mama spała na brzuchu do momentu porodu i ja jestem zupełnie zdrowa.\nPozdrawiam\nKasia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka