mathiola 09.11.06, 21:57 Kupiłam dziś po raz pierwszy ten specjał z ciekawości, no i też dlatego, że w końcu się w sklepie naszym pojawił. Macie może jakieś sprawdzone przepisy z jego udziałem? Byle nie tiramisu Bym jutro coś upichciła, małżonek w domu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elejna Re: serek mascarpone 09.11.06, 22:00 hehe mi go własnie przyniosła ostatnio w podarku moja mamai lezy w lodówce i czeka na wene kulinarną moze cos z niego stworze zanim stanie sie pleśniowy , początkowo chciałam go podac w postaci kanapki ale cos nie pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: serek mascarpone 09.11.06, 22:02 ja nie mogę czekać bo go z ciekawości otworzyłam już A co do tego risotto, oxy, to jakoś możesz przybliżyć? Odpowiedz Link Zgłoś
czarka77 Re: serek mascarpone 10.11.06, 00:49 Coś takiego znalazłam: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=40657080&a=40682448Smacznego! Ja uwielbiam mascarpone i bez niczego, byle schłodzone. Odpowiedz Link Zgłoś
dosia23 Re: serek mascarpone 10.11.06, 08:31 a może znacie jakiś przepis na sałatkę z tym serkiem? właśnie go wczoraj kupiłam z ta myslą. Odpowiedz Link Zgłoś
gruba-buba Re: serek mascarpone 10.11.06, 10:59 Ja biorę świeżutką chrupiącą bułeczkę i smaruję dość grubo serkiem mascarpone (zamiast masła), a na to troszkę miodku lub jakiś dżem. Można też jakiś krem czekoladowy. I koniecznie kawusia, pyyyyycha! Można dodawać do sosów białych, serowych, beszamelowych, do spagetti, zamiast śmietany. Bo ten serek to w zasadzie jest taka super zagęszczona słodka śmietanka (40 % tłuszczu). Odpowiedz Link Zgłoś