Dodaj do ulubionych

@--->----- Powitanie

IP: *.* 09.10.01, 13:12
Cześć emamy,Chciałem Was wszystkie serdecznie powitać.Piszę na Wasze forum, bo możecie mi poradzić w problemach związanych z opieką nad małym dzieckiem.Niedawno zostałem młodym ojcem (1 m-czna córeczka), a ponieważ moja żona jest z zawodu lekarzem, to obserwując jej zachowania zacząłem podejrzewać, czy nie podchodzi do naszego dziecka jak do pacjenta.Mam nadzieję, że będziecie mi służyć radą, doświadczeniem i rozwiewać wszystkie wątpliwości co do postępowania mojej żony z moim dzieckiem.Pozdrawiam,E.T.ata
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: @--->----- Powitanie IP: *.* 09.10.01, 13:19
      Witam, witam!Czyżbyś nie miał zaufania do żony?? :) Uwierz, że jako matka , a DODATKOWO lekarz będzie się zajmować waszą córcią jak najlepiej! A jak maleńka ma na imię?PozdrowieniaKIKA
      • Gość: guest Re: @--->----- Powitanie IP: *.* 09.10.01, 13:27
        Mirkowi chyba chodziło o to, że jako lekarz ("z natury zawodu i wykształcenia wie więcej" niż normalny pacjęt)i pewnie będzie bardziej panikować.
    • Gość: guest Re: @--->----- Powitanie IP: *.* 09.10.01, 13:25
      Cześć Mirek,Witam. Jestem lekarzem i być może, że mam ten sam problem co Twoja żona. Pracuję z przychodni dla dzieci. Czasami zauważam u siebie objawy traktowania własnych dzieci jak potencjalnych pacjentów. Zapewne jest to objaw przepracowania. Bardzo dbam aby moje dzieci zdrowo sie odżywiały, aplikuje im witaminki i zastanawiam się czy robię to tylko z obowiązku czy z potrzeby serca. Często zastanawiam się czy moje dzieci widzą we nie mamę czy panią doktor. Trzymaj się i pisz z każdym problemem. :)
    • Gość: guest Re: @--->----- Powitanie IP: *.* 09.10.01, 14:43
      Witam Cię Mirku równie serdecznie.Jakoś tak dziwnie mi zabrzmiało to ...jak moja żona opiekuje się MOIM dzieckiem. Czyżby chodziło Ci o swoisty dozór nad żoną!?.Czym prędzej rozwiej moje wątpliwości.Pozdrawiam Waszą trójkęada
    • Gość: usia Re: @--->----- Powitanie IP: *.* 09.10.01, 16:00
      Zgadzam się z Adą. Twoja żona i Twoje dziecko - czy Wasze? Mój mąż śmiertelnie się obraża, gdy powiem, że Laura jest moja.Zaraz słyszę NASZA!!!!!!A tak wracając do tematu, jestem tematycznie związana nieco z medycyną (biolog-biochemik)i kazdy najmniejszy katarek itp.natyczmiast zapędsza mnie do BMK (Bardzo Mądrych Książek)w poszukiwaniu potencjalnych chorób, których może być zwiastunem. Ostatnio pani okulistka popatrzyła na mnie nieco dziwnie, gdy spytałam, czy moje dziecko może tez mieć zmętnienie ciała szklistego, skoro ja je mam...i ew. zaćmę.Trzymajcie sie zdrowo i witamy na planecie rodziców!!! To zupełnie inny świat.
      • Gość: guest Re: @--->----- Powitanie IP: *.* 10.10.01, 08:10
        Moi znajomi, oboje lekarze, przy pierwszym dziecku też wariowali. Nie mówili, że dziecko ma katar tylko ropny wysięk z nosa. :lol:przy drugim było już lepiej.ada
    • Gość: guest Re: @--->----- Powitanie IP: *.* 10.10.01, 08:26
      Mirku, przede wszystkim witaj.A z tym "doktorowaniem" to chyba tak być musi...zresztą nie dotyczy to tylko lekarzy, ja też się tyle naczytałam przed porodem, że strzelałam wiedzą książkową na wszystkie strony - szczególnie uśmiały się położne ;-)Powodzenia w kłopotach i radościach stanu rodzicielskiego - a jakby co, to naprawdę możecie liczyć na ludzi z forum - a może zachęcisz żonkę?Pozdrawiam :hello: Agnieszka
    • Gość: guest Re: @--->----- Powitanie IP: *.* 10.10.01, 10:27
      Ja także chciałabym Cię serdecznie przywitać. Zaufaj matczynej intuicji Żony. Na pewno będzie w domu przede wszystkim mamą :-) . I ciesz sie, że w razie czego pierwsza dostrzeże ew. niepokojące objawy.Oczywiście gratuluję narodzin Maleństwa.I zaproś do nas Żonkę :-)Pozdrawiam Tyska
    • Gość: guest Re: @--->----- Powitanie IP: *.* 10.10.01, 12:28
      Witaj etato Mirku. Gratulacje z powodu narodzin. Zaufaj swojej żonie. Na pewno w stosunku do swojego dziecka będzie robiła wszystko to co dla niego najlepsze.Machamy do Was łapką :-)RENIK * 18miesięczny MICHAŁA jak latorośł ma na imię???
    • Gość: guest Re: @--->----- Powitanie IP: *.* 10.10.01, 13:29
      WITAJ MIROSŁAWIE!Chętnie dowiedziałabym się jak sobie radzisz w roli tatusia.Prześlij zdjęcie dzidziusia - koniecznie !!!No i jak tam moja licencja na Huberta :)PozdrawiamIza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka