IP: *.* 01.01.02, 23:48
chyba nie dla wszystkich ten dzisiejszy dzien (1 stycznia)jest dobryotoz dzis potracil samochod moja babcie i mojego pieska IPERKA mial zszywany nosek i mam nadzieje ze bedzie wszystko ok on dzis konczy 1 rok i 5 miesiecy wiec to jeszcze szczeniak chyba wyjdzie z tegozastanawiam sie kto takim ludziom daje prawo jazdy ze potracaja ludzi i zwierzeta na pasachjezdza jak szalenigdyby jeszcze jeden krok do przodu to puknal by i babcie i albo zostala by kaleka albo stalo by sie najgorszewiem ze nie wolno mi sie denerwowac (na dniach rodze) ale to jest straszna tragedia bo co ten bezbronny pies mogl w takiej sytuacji zrobicnie wiem czy jakos zasne ktos musi przy nim byc:(
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: tragedia IP: *.* 02.01.02, 07:59
      Bardzo mi przykro Asiu, masz całkowitą rację coraz częściej dochodzi do pątrąceń na pasach. Mam nadzieję, że psinka dojdzie do siebie. Mojego pieska też kiedyś potrącił samochód więc wiem co czujesz. Jestem z Tobą Lusia.
      • Gość: guest Re: tragedia IP: *.* 02.01.02, 09:19
        Bardzo współczuję , psinkana pewno dojdzie do siebie. Ja przechodząc przez przejście jestem bardzo ostrożna i czekam aż samochód się zatrzyma. Jeśli jest więcej niż jeden pas jezdni zawsze wyglądam ostrożnie zza samochodu , który się już zatrzymał i kilka razy zdarzyło mi się uniknąć w ten sposób potrącenia. Całkowity brak wyobraźni u kierowców.Ostatnio co prawda częściej jestem pasażerem niż kierowcą, ale nie wyobrażam sobie jak można się nie zatrzymać przed przejściem jeśli samochód na pasie obok się zatrzymał. Zresztą w ten sposób potrącono starszego pana na moich oczach, razem przechodziliśmy przez przejście. Ja jak zwykle ostrożna zwolniłam a on nie. Mojej koleżanki siostrę zamochód zabił na przejściu. Zostawiła męża i dwie małe dziewczynki. To dopiero jest tragedia. Życzę wszystkim zdrówka w nadchodzącym roku i dla pieska jeszcze raz też.
    • Gość: guest Re: tragedia IP: *.* 02.01.02, 09:11
      Asiu, wyrazy wspolczucia, ale przy okazji warto w tym miejscu przestrzec wszystkich, uwazajcie przy i na przejsciach, kierowca nie jest cudotworca nie zatrzyma samochodu w miejscu szczegolnie w takich warunkach jak obecnie panuja, a wielu przechodniow (bez wyobrazni) uwaza ze jak wejda na pasy to ich cos chroni, ze sa nietykalni jak indyjskie swiete krowy, pieszy jest takim samym uzytkownikiem drogi jak inni. Pomijam tu przypadki kliniczne kierowcow palantow - takim nalezy odbierac prawojazdy dozywotnio i karac ich jak za napad z bronio w reku, ale to przypadki kliniczne, cala reszta to zwykli ludzie, ktorzy chca dojechac bezpiecznie do celu podrozy.
    • Gość: guest Re: tragedia IP: *.* 02.01.02, 09:35
      Rozumiem Cię Asiu, ale nic się nie martw. Piesek jest młody-wyjdzie z tego. Ciesz się, że babcia jest cała i zdrowa- to bardziej szczęście niż tragedia.pozdrawiam
      • Gość: guest Re: tragedia IP: *.* 02.01.02, 10:46
        a co z babcia?????
        • Gość: guest Re: tragedia IP: *.* 02.01.02, 21:32
          babcia cala i zdrowa ale jak pisalam jeden maly krok do przodu i to bylby koniecnawet na pasach nikt nie moze czuc sie bezpiecznie
    • Gość: guest Re: tragedia IP: *.* 02.01.02, 21:56
      współczuje z powodu pieska.Dla mnie ten rok też zaczał sie pechowo.Rano poślizgnęłam sie na chodniku,który przypominał lodowisko i zwichnęłam rękę!Dorota

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka