Gość: w
IP: *.*
27.03.02, 17:56
Od dluzszego czasu czytuje sobie edziecko i czasami pozwole sobie co nieco wtracic. I ostatnio musze powiedziec, ze co najmniej sie zdziwilam. A mianowicie na moj prywatny e-mail dostalam list z wytknieciem bledow gramatycznych czy ortograficznych. Czyzby to forum nie bylo przeznaczone dla ludzi ktorzy swoja edukacje w dziedzinie j. polskiego skonczyli nieco wczesniej, i zdazaja sie im potkniecia?????????? No coz ja sie swoich bledow nie wstydze, inaczej bym nie pisala zadnych postow, a takie wytykanie to dla mnie swiadczy o poziomie wytykajacego. Ja mieszkam w kraju gdzie pewnie 90% ludnosci ma problemy z oficjalnym jezykim i nigdy nie spotkalam sie z krytyka tylko zacheta i kazdego sie chwali, ze swietnie sobie radzi. Ale coz, co kraj to obyczaj.Do osoby wytykajacej - co do tego niby niepoprawnego slowka to spotkalam sie z nim w polskiej literaturze, coz moze nie jest one ladne ale napewno nie jest wulgarne. Obiecuje, ze nastepnym razem bede uzywac tyko ladnych slow.Pozdrowienia nie tylko dla tych co sa na bakier z pieknym jezykiem polskim.