Dodaj do ulubionych

Mały wegetarianin

IP: *.* 16.04.02, 13:47
Cześć dziewczyny!Mam pytanie dotyczące diety maluszka.Mój mąż i ja nie jemy mięsa już bardzo długo.W maju na świat ma przyjść nasz pierwszy dzidziuś i oczywiście bardzo chcę karmić go piersią.Wcześniej jednak, czy później, będzie musiał zacząć jeść i inne produkty i... no właśnie. Chciałabym, aby dzidzia także była wegetarianinem, bo nie bardzo umiem sobie wyobrazić, że nagle zaczynam gotować coś mięsnego. Nie jestem jednak pewna, czy dla takiego maluszka nie będzie to niebezpieczne? Oczywiście zapewnimy mu stałą opiekę lekarską, ale o tym pewnie nie muszę pisać. Bardzo proszę o rady!!! Wiem, że wegetarianizm nie jest już niczym dziwnym i mam nadzieję, że także sprawdzonym jeśli chodzi o wychowanie dziecka. Dodam tylko jeszcze, że jemy wszystkie produkty mleczne- sery, nabiał, a także jajka. Jeszcze raz proszę o radę i z góry dziękujęKaren
Obserwuj wątek
    • Gość: piglecikkolka Re: Mały wegetarianin IP: *.* 16.04.02, 14:05
      Czesc!w marcowym numerze Mamo to ja jest artykul na ten temat. Pisza, ze jesli dziecko bedzie miec urozmaicona diete, to moze nie jesc miesa. W majowym numerze jest tez list do redakcji na ten temat.Przeczytaj sobie! Warto! Pozdrawiam, Kolka
    • Gość: ganga Re: Mały wegetarianin IP: *.* 16.04.02, 16:46
      Karen, poszukaj na forum "wszystko o jedzeniu" hasła: wegetariańskie niemowle lub coś takiego. Pamiętam, że jakiś czas temu była dyskusja na ten temat. Nie chce się powtarzać, dodam tylko, ze ja sama jestem wegetarianką i mam dzieci i nie widzę problemu w kontynowaniu tej diety u moich dziewczynek. Jeśli chcesz to pisz na priva.PozdrawiamGanga
      • Gość: karen Re: Mały wegetarianin IP: *.* 18.04.02, 16:54
        Dziękuję bardzo za wszystkie rady. Ganga szczęgólne dzięki za ten link, na pewno mi się bardzo przyda. Dzięki temu jestem teraz spokojniejsza, choć do czasu kiedy zacznę na serio korzystać z tych rad minie jeszcze sporo czasu. Przede wszystkim niech dzidzia urodzi się zdrowa i zdrowo.Pozdrawiam Was wszystkie i proszę trzymajcie za nas kciuki na początku maja.karen
    • Gość: Magda72 Re: Mały wegetarianin IP: *.* 17.04.02, 04:05
      Witaj !!Jestem vege od 15 lat i moje dziecko też jest vege. Zyje zdrowo i ma się dobrze. dziecko może być z powodzeniem vege od początku. Mateusz jest niejadkiem i jego dieta z jego wyboru jest uboga, ale jakoś rośnie i jest zdrowy. Więcej to na priva. kalpa@hoga.plPozdrawiam !!Magda
    • Gość: ganga Re: Mały wegetarianin IP: *.* 17.04.02, 07:31
      sorki, ten wątek był na forum edziecko-ogólne, tu masz linka http://forum.edziecko.pl/view.php?site=edziecko&bn=edziecko_ogolne&key=1015235757to był post pod tytułem: wegtariańskie niemowlę?
      • Gość: Didi Re: Mały wegetarianin IP: *.* 17.04.02, 12:31
        sa ntez ksiazki z teoria i przepisami "Wegetarianskie niemowle" oraz "Wegeterianskie dziecko". Nie pamietam autorow, ale sa naprawde wartosciowe. Ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka