Dodaj do ulubionych

PRZESTANCIE PROSZE WALIC W WIELKIE LITERY OPISZAC TEMAT POSTU. TO MECZACE DLA CZYTAJACH! I NIEGRZECZ

IP: *.* 10.05.02, 09:17
:fou:
Obserwuj wątek
    • Gość: JustynaCz. Re: PRZESTANCIE PROSZE WALIC W WIELKIE LITERY OPISZAC TEMAT POSTU. TO MECZACE DLA CZYTAJACH! I NIEGR IP: *.* 10.05.02, 10:00
      Przepraszam ..........
    • Gość: ollla Re: PRZESTANCIE PROSZE WALIC W WIELKIE LITERY OPISZAC TEMAT POSTU. TO MECZACE DLA CZYTAJACH! I NIEGR IP: *.* 10.05.02, 10:06
      A co z tymi, których męczą małe litery? Droga Melu? A literówki, czy są grzeczne?
      • Gość: 888 Re: PRZESTANCIE PROSZE WALIC W WIELKIE LITERY OPISZAC TEMAT POSTU. TO MECZACE DLA CZYTAJACH! I NIEGR IP: *.* 10.05.02, 10:37
        A ja wolę duże litery, bo mam słaby wzrok.
    • Gość: Vialle Re: PRZESTANCIE PROSZE WALIC W WIELKIE LITERY OPISZAC TEMAT POSTU. TO MECZACE DLA CZYTAJACH! I NIEGR IP: *.* 10.05.02, 10:40
      Mela, chyba masz zly dzien.....
    • Gość: Patyk Re: Przestancie prosze walic wielkie litery piszac temat postu, to meczace dla czytajacych i niegrze IP: *.* 10.05.02, 10:46
      Mela, masz racje! :fou:Widac znasz troche netykiete ;)pa - Patyk :p
      • Gość: Vialle Re: Przestancie prosze walic wielkie litery piszac temat postu, to meczace dla czytajacych i niegrze IP: *.* 10.05.02, 10:55
        ale po co tak burczec na ludzi....?
        • Gość: Mela Re: Przestancie prosze walic wielkie litery piszac temat postu, to meczace dla czytajacych i niegrze IP: *.* 10.05.02, 12:25
          Nie burcze. Dzien mam dobry. :) Jak co dzien. Po prostu poprosilam. Prawda ze inaczej wyglada "prosba" wywalona wielkimi literami? Zgodnie z net etykieta wielkie litery oznaczaja krzyk. A ja nie lubie jak ktos na mnie podnosi glos.
          • Gość: Reszka Re: Przestancie prosze walic wielkie litery piszac temat postu, to meczace dla czytajacych i niegrze IP: *.* 10.05.02, 12:41
            Oj, Mela, Mela, nie proś o tak prostą i oczywistą rzecz, bo to stanowi naruszenie praw osobistych niektórych ludzi.... Nie pamiętasz jak parę miesięcy temu ktoś tam też poprosił o nieużywanie dużych liter w tytułach, a potem burczało na zupełnie innych forach, jakie to tutaj panują obyczaje...Pozdrowienia, przyślepawa Reszka.
            • Gość: halina Re: Przestancie prosze walic wielkie litery piszac temat postu, to meczace dla czytajacych i niegrze IP: *.* 10.05.02, 19:16
              Selina, mozesz zmienic wielkosc czcionki w przegladarce - menu "Widok", potem "wielkość czcionki" (chyba - nie mam polskiej wersji).A w ogole to Mela ma racje, pisanie wersalikami jest niegrzeczne.
    • Gość: Kasia_M Re: parę "groszy" od moderatora ") IP: *.* 10.05.02, 14:41
      całkowicie popieram Melę z jej prośbąi całkowicie nie rozumiem chęci natychmiastowej "walki" jaka występuje w niektórych z was po takiego typu postach.... netowy regulamin, czy obyczaje jak kto woli - tak właśnie mówi- że wielkimi literami wyrażamy krzyk, oburzenie - niejednokrotnie z tym walczę, ale faktycznie bez skutku... na forum Sklepik to już "norma" że klażdy wali kapitalikami z wielką ilością znaków typu ***&&&$$$$##### etc etc...wszyscy tworzymy nasze forum - także pisząc poszczególne posty i od tego jak te posty formuujemy - zależy dobra estetyka miejsca w którym spędzacie przecież nie mało z dnia..:)pozdrawiam Kasia_M
    • Gość: 888 Re: PRZESTANCIE PROSZE WALIC W WIELKIE LITERY OPISZAC TEMAT POSTU. TO MECZACE DLA CZYTAJACH! I NIEGR IP: *.* 10.05.02, 15:21
      Ależ ja absolutnie nie podjęłam "walki"! Naprawdę mam słaby wzrok i duże literki wcale mi nie przeszkadzają, wręcz odwrotnie, lepiej mi się je czyta, nie sądziłam też, że mogą komukolwiek przeszkadzać. :hello:selina
      • Gość: Mika_P Re: przestańcie proszę walić w wielkie litery i NIE ZAMIESZCZAJCIE CAŁEJ TREŚCI POSTA W TEMACIE IP: *.* 10.05.02, 19:35
        Selino, tak jak ktos juz pisał, wystarczy zmienić ustawienia przeglądarki, IE ma tak : menu Widok -> Rozmiar tekstu -> najwieksza. Duże litery sa gorsze od małych, bo wszystkie sa tego samego rozmiaru i tekst jest gęstszy, to męczy oczy, w tekście pisanym normalnie jest więcej luzu i lepiej się czyta. EwEnTuALniE MoŻnA MeToDą MłOdZiEżY bLoGoWeJ pIsAć Na ZmIaNę WiELkIe I mAłE LiTeRkI ;) ;) ;)A ja od siebie chciałabym prosić, żeby temat postu był streszczeniem w kilku słowach, a nie rozciągał się na 3 linijki i nie zostawiał juz miejsca na dodanie czegokolwiek w treści postu.
        • Gość: Betka Wersaliki i temat IP: *.* 10.05.02, 20:02
          Oj, popieram. Wersaliki są naprawdę bardzo męczące i krzykliwe. A sam temat na pewno da się napisać czysto hasłowo, pozdrawiam, Betka :hello:
          • Gość: Betka Re: Wersaliki i temat IP: *.* 10.05.02, 20:06
            Aha, bardzo często też się zdarza, że cała treść postu jest zawarta w temacie, brrr, zwłaszcza gdy ta treść jest kilkuwyrazowa.
      • Gość: wiesia Re: PRZESTANCIE PROSZE WALIC W WIELKIE LITERY OPISZAC TEMAT POSTU. TO MECZACE DLA CZYTAJACH! I NIEGR IP: *.* 13.05.02, 10:02
        Selina, ja też mam słaby wzrok, 8 dioptrii na minusie , okulary i chroniczne zapalenie spojówek od paru miesięcy i - słowo okularnika daję- od wielkich liter, żółtych i cienkich czcionek ( to akurat bardziej dotyczy czata) od razu oczy mi łzawią, z te zwykłe, małe czarne literki jestem w stanie czytać w miarę bezboleśnie.
    • Gość: kara Re: PRZESTANCIE PROSZE WALIC W WIELKIE LITERY OPISZAC TEMAT POSTU. TO MECZACE DLA CZYTAJACH! I NIEGR IP: *.* 11.05.02, 12:58
      O co ci chodzi?Jesteś przed okresem czy po,że tak marudzisz?A może nie masz co robić,i z nudów zawracasz głowę innym,aby odpisywali na twoje posty?Zajmij się czymś innym.Pozdrawiam
      • Gość: AnetaLelonek Re: PRZESTANCIE PROSZE WALIC W WIELKIE LITERY OPISZAC TEMAT POSTU. TO MECZACE DLA CZYTAJACH! I NIEGR IP: *.* 11.05.02, 21:46
        po pierwsze nie widze w tym nic niegrzecznego, po drugie chyba każdy ma prawo do pisania w taki sposób jaki mu odpowiadapapap
        • Gość: asia.d.d To jest niegrzeczne IP: *.* 11.05.02, 21:59
          W internecie obowiązuje netykieta i jeśli ktoś korzysta z niego to raczej powinien się dostosowaća jeśli się nie stosuje to może być uważany za niekulturalnegoi tyle
        • Gość: Mela Re: WIelkie litery są niegrzeczne. IP: *.* 11.05.02, 22:42
          A czy widzisz cos niegrzecznego w:mówieniu z otwartymi ustami, bekaniu, mlaskaniu i zgroza puszczaniu.... bąbelków uszami podczas jedzenia?Prawdopodobnie tak.A podawaniu czegokolwiek Japończykowi jedna ręką? Lub wyciąganiu ręki na powitanie przez kobietę do Muzułmanina? Widzisz tylko wtedy, jeśli miałaś akurat kontakt z takimi ludźmi i byłaś otwarta na sygnały, jakie Ci przekazują.A odpowiedz ze napisalam post bo mam okres???W necie mamy tylko i aż litery. I musza nam wystarczyć za szept i za krzyk. Warto czasami zastanowić się, jakie zasady pomogą nam nie sprawiać przykrości ludziom, z którymi obcujemy na co dzien.Czy będąc u kogoś w gościnie wchodzicie z ubłoconymi butami na jasny dywan gdzie bawi się dziecko, a na prośbę o ich zdjęcie odpowiadacie: burczysz, czepiasz się, masz okres, bo to wcale nie jest niegrzeczne?Ponizej ten sam tekst. A CZY WIDZISZ COS NIEGRZECZNEGO W: MÓWIENIU Z OTWARTYMI USTAMI, BEKANIU, MLASKANIU I ZGROZA PUSZCZANIU.... BĄBELKÓW USZAMI PODCZAS JEDZENIA? PRAWDOPODOBNIE TAK. A PODAWANIU CZEGOKOLWIEK JAPOŃCZYKOWI JEDNA RĘKĄ? LUB WYCIĄGANIU RĘKI NA POWITANIE PRZEZ KOBIETĘ DO MUZUŁMANINA? WIDZISZ TYLKO WTEDY, JEŚLI MIAŁAŚ AKURAT KONTAKT Z TAKIMI LUDŹMI I BYŁAŚ OTWARTA NA SYGNAŁY, JAKIE CI PRZEKAZUJĄ. W NECIE MAMY TYLKO I AŻ LITERY. I MUSZA NAM WYSTARCZYĆ ZA SZEPT I ZA KRZYK. WARTO CZASAMI ZASTANOWIĆ SIĘ, JAKIE ZASADY POMOGĄ NAM NIE SPRAWIAĆ PRZYKROŚCI LUDZIOM, Z KTÓRYMI OBCUJEMY NA CO DZIEN.CZY BĘDĄC U KOGOŚ W GOŚCINIE WCHODZICIE Z UBŁOCONYMI BUTAMI NA JASNY DYWAN GDZIE BAWI SIĘ DZIECKO, A NA PROŚBĘ O ICH ZDJĘCIE ODPOWIADACIE: BURCZYSZ, CZEPIASZ SIĘ, MASZ OKRES, BO TO WCALE NIE JEST NIEGRZECZNE?I co? łatwiej się go czyta?
          • Gość: Gosia26 Re: WIelkie litery są niegrzeczne. IP: *.* 11.05.02, 23:47
            Zawsze mnie to zdumiewa- no kazdemu sie moze zdarzyc napisac TAK, tak samo jak kazdemu moze sie zdarzyc beknac. Przepraszam wystarcza i nikt nikogo nie podejrzewa o okres ;) Ale jakiekolwiek napomnienia jesli chodzi o pisanie w tematycznych forum zgodnie z ich tematem czy tez inne uwagi "porzadkowe" sa traktowane wrogo.I wiecie co? Pod postem meli jest osobka, pewnie sprawczyni calego zamieszania, ktora napisala przepraszam. I wlasnie za to ja lubie- fajna babeczka nie zastanawiala sie nad cyklem menstruacyjnym meli tylko zareagowala normalnie. Gosia, w czasie nieplodnosci laktacyjnej, jakby ktos mial watpliwosci ;)
          • Gość: AgnieszkaP. Re: WIelkie litery są niegrzeczne. IP: *.* 12.05.02, 00:28
            Melu, masz rację w 100 %, tego się po prostu NIE DA czytać, netetykieta czy nie.A Gosia 26 jest jak zwykle the best !Agnieszka :hello:
          • Gość: Atena Re: WIelkie litery są niegrzeczne. IP: *.* 13.05.02, 08:46
            Melu, masz racje co do etykiety i co do latwiejszego czytania, ja tylko mysle, ze osoby ktore pisza wielkimi literami w wiekszosci po prostu nie znaja tej zasady, a nie swiadomie ja zlekcewazyly. I ja chyba sie lepiej czuje kiedy ktos do mnie napisze "w netykiecie wielkie litery sa uwazane za niegrzeczne, a poza tym lepiej sie czyta normalny tekst", niz jesli sie mi napisze "NIE WAL W WIELKIE LITERY..." - stad moze taka reakcja czesci forumowiczek? Pozdrawiam, Atena
            • Gość: 888 Re: WIelkie litery są niegrzeczne.-do Ateny IP: *.* 13.05.02, 09:34
              Zgadzam się z Tobą w zupełności moja droga! :)
          • Gość: wiesia Re: WIelkie litery są niegrzeczne. IP: *.* 13.05.02, 09:54
            Mela oczywiście ma rację, a Gosia 26 , jak zwykle bardzo mądrze to podsumowała :jap:Dobrze, że są jeszcze osoby, które gdy zwróci im się uwagę to potrafią grzecznie przeprosić :jap: . Gorzej, jeśli zwrócenie uwagi w słusznej sprawie powoduje wyciaganie noży z kieszeni, zajęcie pozycji w okopach oraz komentarze o okresach, złych dniach itp. :-(
    • Gość: Brenda Re: PRZESTANCIE PROSZE WALIC W WIELKIE LITERY OPISZAC TEMAT POSTU. TO MECZACE DLA CZYTAJACH! I NIEGR IP: *.* 13.05.02, 10:38
      Kochane babeczki!Wydawało mi się, że dla podkreślenia ekspresji wypowiedzi w jezyku polskim jest mnóstwo znaków (wykrzykniki, pytajniki, itd.)A pisząc w sieci można przecież używać całej gamy buziek, uśmieszków i innych dziwnych kombinacji. Mnie wcale nie obraża ktoś, kto pisze tytuł albo cały post wielkimi literami. Tak pewnie jest dla niego wygodniej. Ja sama lubię pisać bez znaków przystankowych i nie używając polskich liter (tak mi wygodniej, trzymam wtedy palce na klawiaturze i nie musze szukac nieszczesnych alt-ów). Trochę wyrozumiałości Drogie Panie!Pozdrawiam, Brenda :hello:
      • Gość: halina Re: PRZESTANCIE PROSZE WALIC W WIELKIE LITERY OPISZAC TEMAT POSTU. TO MECZACE DLA CZYTAJACH! I NIEGR IP: *.* 13.05.02, 12:11
        No coz, ja jestem najwyrazniej ta nietolerancyjna. Pisanie bez polskich znakow rozumiem i sama tak robie, ale absolutny brak znakow przestankowych bardzo mnie drazni. Moim zdaniem swiadczy to o lekcewazeniu adresata, wymagajac od niego zgadywania i domyslania sie, co tez piszacy mial na mysli, gdzie konczy sie jedna mysl, a zaczyna druga. Albo o nieumiejetnosci stawiania takowych.Ale to tylko tak na marginesie.PozdrawiamHalina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka