Dodaj do ulubionych

Czy warto????

IP: *.* 21.07.02, 22:19
zawsze z mezem marzylismy o dziecku,duzym domu ogrodzie dobrej pracy niestety realia Polskie sa inne :-(.Ewa jest juz na swiecie a my nadal nie mamy domu ogrodu......nie jest tak zle starcza nam na przyzwoite zycie i na drobne szalenstwa.Ostatnio po przyjsciu do domu uslyszalam od meza zw wyjezdza do Australi :eek: .dostal propozycje pracy na pol roku...Wiem nie ma sie co zastanawiac mielibysmy nasz wlasny dom ogrod :lol: ale czy warto.....nie zobaczy jak Ewa stawia pierwsze kroki nie bedzie go na jej pierwszych świetach nie bedzie go na roczku.A jak ja sobie poradze nie mowie o kwesti finansowej bo ja pracuje a on bedzie przelewal mi wszystkie pieniadze ale jak ja sobie poradze sama :cry: czy Ewa go pozna po powrocie jak sobie damy rade.Gdy mysle o tych wielkich pieniadzach wiem ze musi jechac ze ewa bardziej teraz i tak poyrzebuje mnie ze jak wroci to zrobie taki roczek ze hej moze juz we wlasnym domu z ogrodem......mam rodzicow przyjaciolki nie bede sama...ale brak taty.co o tym myslicie?pozdrawiamASIA w rozterce :hello:
Obserwuj wątek
    • Gość: Carmela Re: Czy warto???? IP: *.* 22.07.02, 08:59
      eh doskonale cie rozumiem, maz dostal prace w holandii i do chwili kupienia biletu wachalismy sie. wiadomo pieniazki potrzebne, zreszta mamy to samo marzenie co i wy czyli DOM .No i dylemat jechac nie jechac w koncu ja stwierdzilam ze wrocic moze zawsze, na wygnanie nie jedzie a potem moze bic sie z mysla ze czegos nie wykorzystal ze jakas szansza uciekla. Wiem wiem chwile z malym tez umykaja, ale tez wiem ze jak juz bedzie mial dosyc to po prostu przyjedzie do domku. Tak ustalilismy, i obowoazuje to rowniez mnie, jak ja juz bede miala dosyc to jeden telefon i mezus wraca jak najszybciej. A samotnosc doskwiera mimo wszytsko.
      • Gość: magdako Re: Czy warto???? IP: *.* 22.07.02, 12:02
        asiu, rozumiem, mój mąż przebąkuje co jakiś czas o wyjeździe do USA do pracy ( ma możliwość to sobie załatwić) , ale ja się opieram rękami i nogami, z tych samych powodów co ty, a poza tym chcę żyć z nim i nie chcę rozstań, które nie są koniecznepozdrawiam magda
    • Gość: Hermiona Re: Czy warto???? IP: *.* 22.07.02, 12:17
      Asiu! To, co napiszę zabrzmi może cynicznie i chłodno, ale proszę, nie odbieraj tego w ten sposób. Mój mąż pływa i nie znam od kilkunastu lat innego życia niż to, w którym trzeba się co chwilę żegnać (ale i witać!).Wiem, że jest to sprawa przyzwyczajenia i takie częste wyjazdy jest znieść łatwiej, mimo, że czasem jest mi bardzo ciężko i nikt mi nie pomaga.Wydaje mi się, że propozycja wyjazdu jest bardzo kusząca i godna uwagi. Macie swoje marzenia i kto wie, czy jeśli mąż teraz zrezygnuje, za jakiś czas w rozgoryczeniu nie zaczniecie sobie nawzajem wypominać - Ty jemu, że nie pojechał, a on Tobie, że go na to nie namówiłaś.Wasza córeczka jest jeszcze mała i z własnego doświadczenia wiem, że takie maluchy aż tak bardzo nie przeżywają wyjazdu taty. Na pewno będzie czuła, że kogoś brakuje, ale i tak to Ty jesteś dla niej teraz najważniejsza. Masz wiele osób, które mogą Ci pomóc i na pewno będą starały się, żeby ta rozłąka była dla Ciebie jak najmniej bolesna.Macie swoje marzenia... Tak dobrze byłoby móc je spełnić, a czym jest pół roku wobec całego życia?...:hello: Monika
      • Gość: Marina Re: zaswiadczenie;) IP: *.* 22.07.02, 20:05
        Niniejszym zaswiadczam ,ze to co napisala Hermiona jest zgodne z zyciem.Tez jestem zona nawigatora i pol roku raz w zyciu to bulka z maslem.Dzidzia teraz potrzebuje Ciebie , a tego rozstania z Tata nawet nie bedzie pamietala.Zawsze duzo dzieciom opowiadam o Tacie o wspolnych ich zabawach,pokazuje zdjecia.Zawsze mozesz sprobowac sfilmowac pierwsze kroczki i inne fajne momenty zycia Maludy.Pozdrowienia.M
      • Gość: wiktoria Re: Czy warto???? IP: *.* 22.07.02, 20:16
        To prawda , co pisze Hermiona. Im starsze dziecko , tym bardziej potrzebuje taty. Moi znajomi buduja dom i żeby na to zarobic , on spedza całe dnie poza domem , na wolne chwile na budowie. Dzieci za nim tęsknia i to jest dopiero odczuwalny brak ojca. Dodam , ze to juz sie ciągnie dłuzej jak pół roku , a do końca daleko. Gdyby mieli taka szansę jak Wy , nie zastanawialiby sie ani chwili.
        • Gość: ewka2002 Re: Czy warto???? IP: *.* 23.07.02, 12:43
          dziekuje za rady i zdecydowalam maz pojedzie czekamy teraz na przyznanie wizy a o to trudno :-(pozdrawiam ASIA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka