Dodaj do ulubionych

kurs angielskiego do nauki w domu-próbował ktoś?

14.12.06, 09:51
możecie coś polecić? chodzi mi o ksiązki ,płyty które mozna kupic i uczyć sie
samemu...
znalazłam w necie coś takiego www.eskk.pl/modules.php?name=cennik
ale jak widze ze za płyty trzeba dodatkowo płacić to troche mi sie
odniechciewa... nawet nie piszą co jest w danym pakiecie!
natomiast sciągnełam lekcje próbną i wygląda bardzo interesująco.
Obserwuj wątek
    • beata985 Re: kurs angielskiego do nauki w domu-próbował kt 14.12.06, 10:25
      kursyjezykowe.wp.pl/course,1,przyklad.html?ticaid=12db3
      z tej strony przysyłają mailem
      jezyki.nauka.pl/index.php/id=index/dept=38/cath=309/news=1433/view=1
      jeszcze cos tam wyszukam pózniej
      • iwoniaw Kursy językowe w domu są fajne pod warunkiem 14.12.06, 10:37
        że ktoś ma żelazną motywację i samodyscyplinę. I jeśli sobie założy np., że w
        środy i czwartki od godziny X do godziny Y robi ćwiczenia, to choćby się waliło
        i paliło - zamyka się w pokoju, nastawia budzik i nie ma go dla innych spraw. W
        przeciwnym wypadku jest się tylko posiadaczem kurzącego się podręcznika i kaset...
    • dirgone Europlus Reward 14.12.06, 11:48
      Polecam z całą odpowiedzialnością. Kocham ten program całym sercem i uważam, że
      jest naprawdę genialny. Drogi, ale chyba na allegro można znaleźć za 200 zł, tak
      mi się wydaje. Wydanie DVD, na CD nie próbowałam, więc tylko na DVD daję
      gwarancję. Nowe wydanie Europlus,takie w niebieskim opakowaniu, o wiele mniej mi
      przypadło do gustu (mój brat to sobie kupił, bo ja swoim europlusem dzielić się
      nie miałam jak).
      Widziałam kilka innych programów, tańszych czasami o wiele, ale zupełnie
      nieskutecznych i nudnych.
      Europlus Reward (taki w ciemnym opakowaniu ze zdjęciami) jest dlatego według
      mnie genialny, bo łączy w sobie naukę i zabawę. Ma 4 poziomy, zaczyna się od
      podstawowego, ale nawet jak zna się język na dobrym poziomie, to warto go
      przerobić - przypomina i uczy wielu podstawowych rzeczy, o których się czasami
      nie pamięta. Jest dużo ćwiczeń - słuchowych, wpisowych, testowych i tak dalej.
      Do tego ciekawe artykuły na temat tradycji i życia w innych krajach - np. o
      ślubach, pracy, zwyczajach, jedzeniu. Do tego są jeszcze gry językowe, między
      innymi gra w statki smile

W moim przypadku program sprawdził się w 100%. Dobry jest nie tylko do nauki,
      ale również odświeżenia wiedzy, która niestety zanika nieużywana sad
      Odradzam natomiast Tell me more - kupiłam francuski i był nędzny strasznie.
      Sprzedałam go w końcu na allegro, bo do niczego mi się nie przydał.
      • sowa_hu_hu Re: Europlus Reward 14.12.06, 13:52
        znalazłam na allegro za 189zł
        www.allegro.pl/item149749239_europlus_reward_millennium_dvd_nowy_najpewniej.html

mam rozumiec ze tam jest przedstawiona gramatyka tez?
    • mika_p Re: kurs angielskiego do nauki w domu-próbował kt 14.12.06, 12:43
      Ja korzystałam z ESKK kilkanascie lat temu, kiedy lekcje składaly sie z
      cienkich zeszytów i kaset magnetofonowych.
      Kurs dla początkujących przerobiłam, bo jakoś wpadło mi w zwyczaj, że miedzy
      myciem zębów a zgaszeniem swiatła odpalałam magnetofon i odpracowywałam lekcję.
      Kursu dla zaawansowanych w większosci anwet nie rozpakowałam, a mama płaciła...
      Po zakonczeniu kursu kolejnego juz nie wykupiła smile

Niew wiem jak teraz, ale wtedy bardzo mi się podobało to, że nie zaczynają jak
      wszyscy od zaimków osobowych i odmiany "być" i "miec", tylko od razu na
      pierwszej lekcji pojawia się normalne słownictwo ("railway station" pamiętam do
      dziś smile ).

No, ale jak mówię, to doswiadczenia sprzed kilkunastu lat.
    • babka71 Re: kurs angielskiego do nauki w domu-próbował kt 14.12.06, 12:49
      sowa olej to zapisz się na kurs normalnie do ludzi
      to podpucha i gó.. skorzystasz tylko kupę kasy wydasz na bibeloty, kasety i
      inne pierdoły....
      p.s bratowa wydała na to shit 300 zł i do dzisiaj nie zna niemieckiego nawet w
      stopniu : dzień dobry jestem z kobry he he
      • beata985 Re: kurs angielskiego do nauki w domu-próbował kt 14.12.06, 13:33
        fakt, jezeli masz kasę i mozliwosc idz na kurs.
        jeżeli mozesz się zmusic do tego, zeby sama robic lekcje to ok. Ja ze swojego
        podwórka wiem, ze jak juz do kompa usiądę to na forum wsiąknę, mam dużo płyt z
        angielskiego-leżą,czasami uruchomię program.
        jak się zapisałam na kurs to wiem, ze muszę iść i juz-no a spotkanie z ludzmi
        to juz dodatkowa przyjemnosc
        • sowa_hu_hu Re: kurs angielskiego do nauki w domu-próbował kt 14.12.06, 13:48
          własnie chodzi o to że mnie nie stać na lekcje... dlatego zdecydowałam sie na
          tai kurs w domu.
          Angielskiego już uczyłam więc jakies tam pojecie juz mam.
          • beata985 Re: kurs angielskiego do nauki w domu-próbował kt 14.12.06, 14:05
            no to szukaj , w necie mozna znależc kilka darmowych
            praca.gazeta.pl/gazetapraca/0,74898.html
            www.bbc.co.uk/polish/englishgrammar/

i koniecznie daj znac jak idzie nauka. moze razem się pouczymy.

powodzenia
          • aluc Re: kurs angielskiego do nauki w domu-próbował kt 14.12.06, 14:09
            sowa, ale właśnie na tym etapie bardziej potrzebny ci jest żywy nauczyciel, bo
            możesz sobie tylko utrwalić błędy

IMHO wszelkie kursy korespondencyjne i wirtualne przy nauce języka przydają się
            w momencie naprawdę dobrej znajomości języka, kiedy na przykład trzeba szybko
            przyswoić specjalistyczne słownictwo, bo wszystko co przedtem opierać się
            powinno głównie na mówieniu, ergo naturalnej, bezpośredniej rozmowie

jeśli nie masz kasy na kurs, zastanów się raczej nad czymś w rodzaju Bank
            Czasu, może wzamian za lekcje angielskiego mogłabyś jakiejś anglistce dziecka
            popilnować w systemie "domowe przedszkole" albo co smile
            • sowa_hu_hu Re: kurs angielskiego do nauki w domu-próbował kt 14.12.06, 14:12
              u mnie na wiosze to nierealne - anglistek tu ne ma!
              a w miasteczku obok juz sie oreintowałam jakie są ceny
              nie stac mnie i tyle
              • aluc Re: kurs angielskiego do nauki w domu-próbował kt 14.12.06, 14:16
                dlatego ja nie o kursie, ale o Banku Czasu smile
                takim cósiu znaczy www.bankczasu.org/
                nawet jak u was nie ma, to może zrobisz dobry początek?
    • dirgone Re: kurs angielskiego do nauki w domu-próbował kt 14.12.06, 14:35
      A ja jeszcze w sprawie Europlusa - bo widzę,że w twoim przypadku naprawdę byłoby
      to ok. Tu jest link do demówki - można wypełnic i chyba przyślą płytę. Kiedyś
      demówki dawała gazeta do papierowego wydania, w ten sposób się dowiedziałam o
      tym programie smile
      www.reward-net.com/pl/demo.htm
      A tu demo do pobrania, tylko to już ten inny europlus - ten, którego używa mój brat:
      gazeta.ydp.com.pl/ydp/multimedia/1800,Demo.html
      Pobierz i zobacz, może w twoim przypadku sprawdzi się tak samo jak w moim smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka