Dodaj do ulubionych

Czy macie czasem poczucie, że nic nie zrobilyście?

02.04.07, 21:51
Właśnie dziś tak mam...
Obserwuj wątek
    • mathiola Re: Czy macie czasem poczucie, że nic nie zrobily 02.04.07, 21:53
      ale jak nie zrobiłyscie? W ciągu dnia? Czy raczej chodzi o jakąś tragedię,
      której można było zapobiec, ale się nie zapobiegło? Bo jeśli chodzi o to
      pierwsze, to i owszem, często mam takie poczucie smile Jeśli o to drugie to nie,
      nie zdarzyło mi się.
      • alfa36 Re: Czy macie czasem poczucie, że nic nie zrobily 02.04.07, 21:55
        Nic nie zrobilam w ciągu dnia. Nic konkretnego.
        • mathiola phi :-) 02.04.07, 22:10
          Aaaa, phi smile Ja tez mam poczucie że nic konkretnego dzisiaj nie zrobiłam smile
          Wstałam rano, nakarmiłam trzódkę, wstawiłam pranie, poszłam na spacer, zaszłam
          do mamusi, pojechałam do Praktikera, wróciłam do mamusi, wróciłam do domu z
          trzódką, oporządziłam ją i położyłam spać... Niby nic, ale ile sie przy tym
          nagimnastykowałam smile)) Dlaczego mam codziennie robić COŚ?? Ktoś mi każe?
          Jeszcze tylko to pranie muszę wywiesić... to idę do suszarni smile
          • demarta Re: phi :-) 02.04.07, 22:22
            ja też już któryś miesiąc w domowym kieracie mimo woli tkwię i..... zawsze mi
            się wydawało, ze skoro x lat pracowałam i jednocześnie byłam najedzona, miałam
            wyprane i brudem nie zarosłam, to to nic takiego, żaden wyczyn. ale w momencie,
            kiedy te domowe pielesze i mały brzdąc do obróbki to chwilowo jedyne życiowe
            cele to urastają do rangi katorżniczej pracy. aktualnie po zmianie 5 pampersów,
            podaniu trzech posiłków i uskutecznieniu 1 spacerku mam ochotę pierdyknać się
            na kanapę i przeleżeć do momentu aż bedę mogła wleźć do wyra i poprostu zasnąć.
            pranie popołudniowe wykonuję połykając cofającą się treść żołądkową. taką mam
            już na to alergię. te ciuchy w kółko jedne i te same brudne do pralki, mokre na
            suszarkę, suche do szafy, czyste na dupę i tak w kółko. oj musiałam ja
            nagrzeszyć, że mnie taka pokuta spotkała. tylko wieczorne piwo i wzrok uznania
            meża powodują, że pozostaję przy życiu.
            • alfa36 Demarta 02.04.07, 22:59
              Uśmialam się...
    • demarta Re: Czy macie czasem poczucie, że nic nie zrobily 02.04.07, 21:56
      alfa, ja ostatnio zauważyłam ile trzeba się narobić, żeby stworzyć wrazenie, że
      nic się nie zmieniło i wszystko jest constans. no weź postaraj się zachować
      taki sam porzadek w kuchni, pokoju dziecka od rana do wieczora, no nie da się,
      a zeby wrócić do stanu wyjściowego trza zakasać rękawy i zapitalać cały dzień
      niby mimochodem, ale wieczorem kręgosłup jak nie twój, a nóg nie czujesz. i co?
      i żadnej rewelacji nie ma. poprostu jest jak było. bez sensu.....
    • janka007 Re: Czy macie czasem poczucie, że nic nie zrobily 02.04.07, 22:01
      Miewałam często takie wrażenie, kiedy nie pracowałam.
      • alfa36 Re: Czy macie czasem poczucie, że nic nie zrobily 02.04.07, 22:06
        Ja właśnie nie pracuję już ponad półtora roku. Może to tym niepracowaniem spowodowane? W domu jaki taki porządek, bo dziecie z tych podwórkowych, dla których przebywanie w domu jest karą, to i nie mial kto nabałaganić. Ja co prawda balagan mam poupychany w szfach, ale lenia mam na takie sprzątanie. A na zewnątrz już posprzątane.
        • mijaczek Re: Czy macie czasem poczucie, że nic nie zrobily 02.04.07, 22:50
          dzisiaj to u mnie masakra przez duze M... kurde...normalnie jakby tornado
          przeszlo... a niby wlasnie robilam... a wyglada jeszcze gorzej... dwie godziny
          prasowalam... nie wyprasowalam wszystkiego, a wyprasowane ciuchy zawalily
          stol... w kuchni lepiej nie mowic... nie odkurzone...emki zabawki walaja sie
          wszedzie...
          a w czwartek do Polski jedziemy i powinno byc wszystko na cycus glancus, bo
          nienaiwdze zostawiac brudnego mieszkania...
          dobrze, ze jutro niania przychodzi... ale kurde...nawet gdyby przyszla na caly
          dzien to i tak nie zrobie wszystkiego...zreszta... ja tak nie potrafie na "trzy
          cztery! sprzatamy!" ja potrzebuje weny...ja sie musze obudzic z takim
          pragnieniem zrobienia porzadku...
    • zona_mi Re: Czy macie czasem poczucie, że nic nie zrobily 02.04.07, 22:58
      Miewam nieraz takie poczucie.
      Zawsze wtedy, kiedy nic nie zrobię.
      wink
      • kasiadud Re: Czy macie czasem poczucie, że nic nie zrobily 03.04.07, 15:45
        Tak. Bardzo często kiedy ja chodzę i sprzątam a mój syn w innym miejscu coś
        rozwala i tak w koło...
    • elag3 Re: Czy macie czasem poczucie, że nic nie zrobily 03.04.07, 15:46
      np dziś..
    • anik801 Re: Czy macie czasem poczucie, że nic nie zrobily 03.04.07, 18:19
      W ciągu dnia?I co z tego?Myślałam,że chodzi ogólnie,że nic w życiu nie
      zrobiłaś.Ja czasem tyram cały dzień,a czasem się obijam i tak to jestsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka