renia1807 30.08.07, 21:08 do czego można je wykorzystać? mam tego całą masę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moofka Re: szyszki chmielowe 30.08.07, 21:23 poetycko, podusie ) Z wielu powodow i dla smutkow wielu Chcialabym dzisiaj miec poduszke z chmielu. Zapach tych lekkich,siwosrebrnych szyszek Sprowadza mocny sen-zjednywa cisze. (...) Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: szyszki chmielowe 30.08.07, 21:56 pięknie to napisałaś a w realu? słyszałam coś o kąpieli z dodatkiem tych szyszek Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: szyszki chmielowe 30.08.07, 22:00 to nie moofka, to Pawlikowska-Jasnorzewska a te szyszki to faktycznie nasennie działają, robi się z nich wywar. Względnie korale se możesz zrobić- ładne sa Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: szyszki chmielowe 30.08.07, 22:02 to nie ja, gdziez mi tam )) to pawlikowska-jasnorzewska pamietam, jak z klasą jezdzilismy na zbiory chmielu brudne to bylo, lepkie i smierdzialo trudno mi sobie wyobrazic kojaca kapiel w czyms takim Odpowiedz Link Zgłoś