majmajka 10.01.08, 22:07 Dziewczyny, ktora wie jak sie zmniejsza zdjecia na kompie? Chce wkleic w wiadome wszystkim miejsce i mam za wielkie. Gdzie to zmniejszyc? Musze miec mniej pikseli. Da to sie w ogole? Ja jestem totalna blondi jesli chodzi o te sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: Help me..":) 10.01.08, 22:22 photoshopa masz? "żaba" zmiejsza automatycznie imageshack.us/ Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia_s Re: Help me..":) 10.01.08, 22:26 Ściągnij Irfan View, zainstaluj na komp. Potem kliknij na zdjęcie prawym klawiszem myszki i otwórz go za pomocą tego właśnie programu. U góry w menu wybierasz image, potem resize/resemple i najlepieh "half" (po prawej stronie), póżniej już tylko save as.. zapisujesz na dysku i potem w "wiadome miejsce" wstawiasz. Generalnie w tej zakładce "resize" jest dużo mozliwości zmniejszania, ale ta jest najprostsza. Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Dzieki:) 10.01.08, 22:45 Wielkie dzieki, ale udalo mi sie to zrobic. Choc sama nie wiem jak Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: Help me..":) 11.01.08, 00:34 Ha! Ja to bylam taka przebiegla, ze z XP wyslalam sama do siebie jedno zdjecie, a XP ma te mila zalete, ze przed wyslaniem jotpega pyta, czy zmniejszyc No to zmniejszylam Potrzeba matka wynalazku, nie? Ale to jeszcze zanim poznalam gimpa, mile narzedzie.. Pozdrawiam, novembre Odpowiedz Link Zgłoś