Dodaj do ulubionych

jak budę ściągnąć w Roanie??

26.01.08, 18:57
chciałam wyprać i nie daję rady jej odpiąć, jest jakiś system?
pomóżcie
Obserwuj wątek
    • adzia_p Re: jak budę ściągnąć w Roanie?? 27.01.08, 18:41
      tez mam ten wozek-w kolorze zielonym z bezowa kratka,na razie nie planowałam
      prania;przy najblizszej okazji jak bede na spacerze(wozek mam w komorce) to
      sprawdzę czy to mozliwe smile
      Macie tez spacerówkę? jestem ciekawa jak się wózek Wam sprawuje ??
      • ulkadabrowska Re: jak budę ściągnąć w Roanie?? 27.01.08, 19:08
        witam,
        jestem bardzo zadowoloną posiadaczką ździebko przybrudzonej Kortiny. Mimo, że
        wózek sprawuje się super, to jednak nie da się uprać nieszczęsnej tapicerki sad
        Budę ściąga się naciskając blokadki w miejscu, gdzie 'wchodzą' one w gondolę,
        lub siedzisko spacerówki i mocno ciągnie do góry - u mnie zajmuje się tym mąż.
        Cały mechanizm podobny jest do plastykowych zapięć spodni od kombinezonu.
        Niestety z budy nie da się wyciągnąć metalowego płaskownika - jej stelażu - na
        samym środku troczka jest pasek blokujący jego przemieszczanie.
        Ja planuje ten pasek rozciąć i wszyć potem tam kawałek rzepa, żeby go po praniu
        z powrotem złączyć.
    • lady_sphinx Re: jak budę ściągnąć w Roanie?? 27.01.08, 19:15
      Witam ja prałam budę w Roanie.
      Na środku obrzeża daszka (od spodu) znajduje się materiał przytrzymujący stelaż. Należy go przeciąć - w przeciwnym wypadku nie wyjmiesz stelaża. Po praniu jak włożysz stelaż, wystarczy chwycić w dwóch miejscach nitką przecięcie.
      Ogólnie cały wózek jest łatwy w demontażu (prałam również spacerówkę i fotelik samochodowy). Materiał się ładnie wyprał. Nie wypłowiał. Tak więc smiało można prać.

Pozdrawiam
    • aga1506 Re: jak budę ściągnąć w Roanie?? 27.01.08, 20:19
      Ja właśnie piorę, musisz poniżej tych kółek z boku dość mocno nacisnąć i pociągnać do góry. Tam jest taki zatrzask, tylko trzeba go wyczuć aby nie urwać..... Najlepiej niech mąż to zrobi bo potrzeba duuuuużo siły. Ten pasek jest na samym środku budy ale jest do niego dziurka więc bez problemu uda ci sie go rozciąć.... inaczej nie wyjmniesz stelaża budy, z tym też ostrożnie bo można podrzeć materiał.
      • moni-ka7 Re: jak budę ściągnąć w Roanie?? 27.01.08, 20:51
        ja mam marite i jeszcze nie zabieralam sie za pranie.jak czytam
        wasze posty to raczej mi sie odechciewa za to zabierac.a jak u was z
        kolami.czy nic sie niedobrego nie dzieje?
        • aga1506 Re: jak budę ściągnąć w Roanie?? 27.01.08, 20:59
          z kołami u mnie wszystko gra.....a u Ciebie co się dzieje??
          • moni-ka7 Re: jak budę ściągnąć w Roanie?? 27.01.08, 21:17
            u mnie niby tez ale jakos czesto uchodzi powietrze i troche ciezko
            sie je zdejmuje.czy uzywasz juz wersji spacerowej?
            • aga1506 Re: jak budę ściągnąć w Roanie?? 27.01.08, 21:22
              Ja używam jeszcze gonoli bo Mała ma niecałe 5 miesięcy więc ze spacerówką wstrzymam się do wiosnywink Co do kółek, nam na początku też uleciało powietrze ale okazało sie że wentyl był źle dokręcony. Sprawdź może też tak jest u Ciebie, tak poza tym to jestem bardzo z wózka zadowolona. Bo jest to wózek na nasze polskie "równe" chodniki wink
              • moni-ka7 Re: jak budę ściągnąć w Roanie?? 27.01.08, 21:40
                moj syn ma prawie 8mc ale uzywam jeszcze gondoli bo jest bardzo
                praktyczna przy takiej pogodzie.dopiero na wiosne przejde na
                spacerowke.
            • aga1506 Re: moni-ka7 27.01.08, 21:24
              a jaki masz kolor wózka?? i masz maritę czy kortinę.....
              Nasz jest taki.. fotoforum.gazeta.pl/3,0,1041984,2,6.html
              • moni-ka7 Re: moni-ka7 27.01.08, 21:43
                mam marite jasno bezowa w kratke.troche tylko brakuje mi w tym wozku
                glebszego kosza na zakupy.a ty co o tym sadzisz?
              • lady_sphinx Koła - Marita 27.01.08, 21:44
                Koła mozna dopompować na stacji benzynowej (jest podane właściwe ciśnienie na oponie) - ja pompowałam tylko raz a wózkiem jeżdże rok i powietrze nie uchodzi.

Co do prania - to nie taki diabeł straszny jak go malują. Naprawde łatwo się wszystko demontuje.

Spacerówką jeżdże pół roku i jest naprawdę w porządku. Teraz jak przyjdzie wiosna chce sie przestawić na parasolkę, ale wózka nie sprzedam. Zostanie dla kolejnego malucha, bo jestem z niego bardzo zadowolona.

Pozdrawiam
                • aga1506 Re: Koszyk... 27.01.08, 22:02
                  faktycznie mógłby być głębszy bo tak czasami gubię zakupy po drodze. A kółka też tylko raz dopompywałam i do tej pory wszystko gra smile...... uwielbiam ten wózek szczególnie za jego wielkość hihihi musielismy kupić nowy samochód wink
    • ala.81 Re: jak budę ściągnąć w Roanie?? 27.01.08, 22:03
      nie czytałam wczesniejszych postów wiec nie wiem czy sie nie powtórze
      trzeba nacisnąć, poniżej tych kółek, pod pokrowcem gondoli, zwolni sie wtedy
      zacisk podobny jak w smyczy do tel komórkowego
    • magda1237 Re: jak budę ściągnąć w Roanie?? 28.01.08, 12:17
      Też mam Roana, granatowo-beżowy, boki w krateczkę. Mam też
      spacerówkę i nosidełko, ale spacerówka będzie dopiero na wiosnę.
      Wszystko sprawuje się bez zarzutu, tylko koła ze dwa razy
      dopompowywałam. Kurczę nie myślałam, że taki problem jest ze
      ściągnieciem pokrowca. Prać już chyba nie będe, bo wiosna tuż, tuż
      • moni-ka7 Re: jak budę ściągnąć w Roanie?? 28.01.08, 12:50
        dodam jeszcze ze kola musze regularnie oliwic bo troche skrzypia
        • adzia_p Re: jak budę ściągnąć w Roanie?? 30.01.08, 18:26
          faktycznie-buda nie-do-sciagniecia chyba,ze Waszymi sposobamismile
          potwierdzają się tez opinie z moimi spostrzezeniami dot. uzytkowania wozka: koła
          skrzypią,trzeba oliwic,raz musielismy dopomopowac (na stacji benzynowej).
          na poczatku nie lubiłam tego wozka (nie ja wybierałam)-uwazałam,ze jest za duzy
          (mowie na niego "Cadillac"smile,ale teraz bardzo nam sie przydaje-jeszcze uzywamy
          gondoli; zobaczymy jak sie spr spacerowka.
          bardzo zle oceniam fotelik (mozna go zapiac w stelaz)-dziwnie głeboki,cięzki;w
          kazdym razie do naszej córy niedopasowany,ale człowiek uczy się na błędach smile
          mamy roana maritę (szczerze to myslałam,ze nikt tego wózka nie ma,a pani w
          sklepie wcisnęła go mojemu mezowi i tesciowejsmile
          pozdrawiam.
          • moni-ka7 Re: jak budę ściągnąć w Roanie?? 31.01.08, 10:00
            j ak kupowalam ten wozek to tez myslalam ze nikt go nie ma ale teraz
            widze ze sporo jezdzi po ulicy tych"maszyn".podoba mi sie jego
            klasyczny wyglad natomiast nie znosze tych wszystkich "kosmicznych
            pojazdow"ktore pewnie i sa super wygodne ale wygladaja co najmniej
            dziwnie
            • evezu Re: jak budę ściągnąć w Roanie?? 31.01.08, 13:03
              dzięki za odpowiedź, przycisk znalazłam, ale chyba faktycznie siły do tego potrzeba i męża zaangażuję bo wózek jest już faktycznie brudny przy tej naszej szarej, zabłoconej zimy;
              wózek sprawuje się super, na wiosnę chcę kupić coś lżejszego, a na następną zimę z powrotem wskoczyć w Roana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka