Dodaj do ulubionych

Olejki zapachowe

25.02.08, 20:43
Używacie olejków, takich "do kominka"? Mają jakieś lecznicze właściwości czy tylko poprawiają zapach w domu (tak twierdzi sklepowa).
Obserwuj wątek
    • ykke Re: Olejki zapachowe 26.02.08, 08:44
      Naturalne olejki mogą poprawiac nastrój, moga tez łagodzić (podobno)
      niektóre doloegliwości. Warto czytać ulotki, bo tam wszystko jest
      opisane. Trzeba tez pamiętać, żeby wyberać olejki 100% naturalne, a
      nie sztuczne kompozycje zapachowe. Wiadomo, że olejek np.
      truskawkowy, czy brzoskwiniowy to zapach sztuczny. Na swięta mieszam
      pomaranczę, cynamon i gozdziki, na wiosnę i lato mam grejpfruta, w
      łazience olejek różany, sypialnia -lawenda oczywiście. Wszystko w
      umiarze, bo niezle sie mozna "zaczadzić" smilePolecam firmę Bamer
      osobiście-na innych sie "przejechałam".
      • alfa36 Re: Olejki zapachowe 26.02.08, 10:14
        Dzięki. Wczoraj pozapalałam świeczki pomarańczowe. Jak ładnie
        pachnialo w domusmile
        • pstea Re: Olejki zapachowe 05.12.14, 17:25
          Fajny jest sklep internetowy Goodies.pl tam można kupić wiele rodzajów, praktycznie ponad 100, świeczek zapachowych produkowanych na bazie naturalnych olejków eterycznych, wypełniają pomieszczenia przepięknym zapachem, mogą być także używane do aromaterapii.
    • mmich0 Re: Olejki zapachowe 29.08.13, 11:51
      To zależy. Np. olejki eteryczne faktycznie mają dużo właściwości leczniczych.
      olejki zapachowe do kominków też działają - na samopoczucie, nastrój. A to ma też wpływ na zdrowie np. ciśnienie krwi.

Zapraszam do sklepu Olejki zapachowe, aromaterapia, perfumy AROMAS.pl
      • kanga_roo Re: Olejki zapachowe 29.08.13, 12:21
        kupuję olejki eteryczne, nie kompozycje zapachowe. uwielbiam goździkowy, do kominka, do łazienki (co jakiś czas rozsmarowuję parę kropelek z tyłu grzejnika), do odkurzacza (wacik nasączony kilkoma kropelkami w worku i powietrze pachnie). robię też sobie mieszanki zapachowe - wody kwiatowe - z olejku goździkowego, pomarańczowego itp.
        aha, olejek sosnowy doskonały jest do inhalacji: wrzuca się gąbkę lub wacik nasączony paroma kroplami do brodzika, i normalnie bierze prysznic smile
    • podkocem Re: Olejki zapachowe 29.08.13, 12:25
      Kiedyś, kiedyś uzywałam. Teraz już nie. Uzywam tylko lawendowy do kąpieli.
    • majaaleksandra Re: Olejki zapachowe 29.08.13, 12:30
      Trzeba odróżnić olejki eteryczne od zapachowych.
      Pierwsze pachną i leczą naturą a drugie pachną zawierając jakieś koszmarne ilości chemii.
      Jak olejki to dla mnie tylko Dr.Beta.
      Leczę tym całą rodzinę,od kataru i bólu głowy do żylaków i egzemy idiopatycznej.
      Jest sporo książek i stron w temacie ale nie wszystkie są cokolwiek warte.
      Ja wszystko ogarniam właśnie na stronie drBeta,materiałami z kursu i życzliwymi radami miłej pani homeopatki w pobliskim sklepie zielarskim.
    • naomi19 Re: Olejki zapachowe 05.12.14, 23:34
      Pytasz czy jest cos takiego jak aromateria, bo lubisz wywarzać otwarte drzwi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka