12.03.08, 09:57
Mam na myśli rozmowę dotyczącą reklam,weszłam w momencie kiedy jedna
z zaproszonych pań opuściła program gdyż była oburzona wyemitowaną
przez ddtvn reklamą.Czy ktoś wie o jaką reklamę chodziło jestem
bardzo ciekawa o co chodziło?
Obserwuj wątek
    • kali_pso Re: DDTVN 12.03.08, 10:00
      To ta reklama komórek, w której kobiety prezentowane są jako jełopy
      niepotrafiące np. skorzystać we własciwy sposób z piły do cięcia
      drzewawinkP
      • dlania Re: DDTVN 12.03.08, 10:03
        A kim była pani, która wyszła?
        • sionasble Re: DDTVN 12.03.08, 10:51
          dlania napisała:

> A kim była pani, która wyszła?

idiotką z PMSem????
          • kxpert Re: DDTVN 12.03.08, 11:12
            Ta pani to byla antropolog kultury i feministka, przed emisja programu
            zastrzegla, ze wystapi w programie, pod warunkiem ze nie wyswietla tej wlasnie
            reklamy. Niestety producenci nie dotrzymali slowa, dlatego pani zdecydowala sie
            opuscic program. Brawo !!!
          • kotbehemot6 Re: DDTVN 12.03.08, 11:19
            A dlaczego idiotka z PMSem? Nie mam w chwili obecnej PMS-u ani żadnej inej
            dolegliwości,ale powiem szczerze ,ze reklama nowego operatora tez mnie drażni.
            jest seksistowska do garnic możłiwości,jedno co mnie cieszyu w tej reklamie to
            wizerunek facetów do których jest skierowana-takie same jełopy jak twórcy tej
            reklamówki. Zapewne zwraca uwagę- a o to chodzi,ale klientem nie zostanę, mój
            mąz tez nie bo ta reklam tez go drazni-jako faceta.
            • sionasble Re: DDTVN 12.03.08, 11:23
              a co nie widziałaś nigdy reklamy wg której to facet jest cymbałem ?
              to, ze coś mi się nie podoba nie znaczy, ze muszę epatować swoimi emocjami. cóż
              zawsze można było coś wygrać na głupocie producenta ale nie - trza się unieść
              HONOREM ...

wybacz z założenia feminizm uważam za jakąś zbiorową głupotę - ta pani to tylko
              potwierdziła.
              • dlania Re: DDTVN 12.03.08, 11:25
                Ale jak prosiła, żeby nie puszczali tej reklamy, to co - ma z gęby szmatę robić?
              • kotbehemot6 Re: DDTVN 12.03.08, 11:40
                Feminizm zbiorowa głupotą- to bardzo ciekawe,zę kwestie dotyczące ciebie jako
                kobiety traktujesz jako głupotę-czy w ten spoób sama siebie nie traktujesz jak
                głupotę??????
                Wracając do sprawy-to uwielbiam smiać się z przywar mojej płci i m ęskiej
                też,ale IMHO ta rekalam jest po prostu niesmaczna i z poczuciem humoru i
                dowcipem nie ma nic współnego... skoro babka umawiała się przed programem aby
                reklamy nie wyświetlac to tak troche jestem po jej stronie ...osobiscie pewnie
                bym wyśmiała tego który reklamówke puścił a znając siebie to pewnie bym ścignęła
                za nideotrzymanie warunków umowy....
                • sionasble Re: DDTVN 12.03.08, 11:49
                  > Feminizm zbiorowa głupotą- to bardzo ciekawe,zę kwestie dotyczące ciebie jako
                  > kobiety traktujesz jako głupotę-czy w ten spoób sama siebie nie traktujesz jak
                  > głupotę??????

sprawdź moją wizytówkę ;p - tylko nie padnij

>ale IMHO ta rekalam jest po prostu niesmaczna i z poczuciem humoru i
                  > dowcipem nie ma nic współnego...

trudno zaprzeczyć

> skoro babka umawiała się przed programem aby
                  > reklamy nie wyświetlac to tak troche jestem po jej stronie ...

ja nie - bo się ośmieszyła, zachowała się jak gwiazdeczka

osobiscie pewnie
                  > bym wyśmiała tego który reklamówke puścił a znając siebie to pewnie bym ścignęł
                  > a
                  > za nideotrzymanie warunków umowy....

ot

1. feminizm - to zdecydowanie nie jest ruch zajmujący się sprawami kobiet tylko
                  głównie absurdami kompletnymi - ale to nie jest kwestią tego topicu i nie
                  chciałbym tego tu dalej komentować

2. widziałaś kiedyś jakiś przedstawicieli maskulinizmu ????
                  • dlania Re: DDTVN 12.03.08, 11:54
                    2. widziałaś kiedyś jakiś przedstawicieli maskulinizmu ????

Korwin-Mikke?
                    • sionasble Re: DDTVN 12.03.08, 11:56
                      nie pytałem o przedstawicieli oszołomizmu
                      • dlania Re: DDTVN 12.03.08, 12:00
                        W sumie to jeszcze inaczej powinno byc.
                        Skoro feminizm jest ruchem na rzecz zrównania praw kobiet i mężczyzn, to na
                        logikę maskulinizm powienien być ruchem na rzecz zrównania praw mężczyzn i kobietwink
                        Tylko że kobiety chce zrównywac w góre, bo przez tysiące lat je traktowano
                        gorzej niz facetów, a faceci musieli by zrównywac w dół - no gdzie sie taki
                        miłosierny znajdzie?
                        • kotbehemot6 Re: DDTVN 12.03.08, 12:03
                          Wciąz mam nieodparte wrażenie,ze maskulinizm,będący w opozycji do feminizmu stoi
                          na straży uznania i potwierdzenia mężczyzny jako tego, który umie wiecej, lepiej
                          potarfi i wogóle należą mu sie wszelkie przywileje z racji przynależności do
                          płci męskiejsmile)))) A czynia to poprzez umniejszanie i ponizanie spraw kobiet
                          jako mniej waznych i nieistotnych bo kobieych takich.....ech...Dowód na to,ze
                          siła mięśni jest wieksza??smile
                        • sionasble Re: DDTVN 12.03.08, 12:06
                          nie przesadzaj - pewnych rzeczy nie da się zrównać

cała ta zabawa zaczyna przypominać "kobiety na traktory" - nie uważasz???

no i żeby nie było - jestem raczej liberałem smile więc łatek mi tu nie przyklejać
                          • kotbehemot6 Re: DDTVN 12.03.08, 12:15
                            Kobiety na tarktory to przerysowany przykład ale... Widzisz chodzi o to by pewne
                            kwestei zrównoważyć-ot chocby problem zaniżonych płac kobiet na równorzędnych
                            stanowiskach( śrdenio o 20 % nizsza)a pewne wymagaja nowych uregulowań,są tez
                            kwestie leżące w sferze zachowac społecznych ,które z racji sowje natury trudno
                            poddac regulacji prawnej ale zasługuja na nagłosnienie...
                            • sionasble Re: DDTVN 12.03.08, 12:27
                              ot chocby problem zaniżonych płac kobiet na równorzędnych
                              > stanowiskach( śrdenio o 20 % nizsza)

eeeeeeee - jak baba zarabia mniej to znaczy, że jest dyskryminowana, jak dziad
                              ma mniej to po prostu jest gorszy ...

wybacz - większość małżeństw moich znajomych jest świetnym przykładem, że to co
                              piszesz to "brednie feministek"
                              • kotbehemot6 Re: DDTVN 12.03.08, 12:29
                                > eeeeeeee - jak baba zarabia mniej to znaczy, że jest dyskryminowana, jak dziad
                                > ma mniej to po prostu jest gorszy ..

Przykład przykłąd...nie spotkałam sie jak żyję...a jeżlei zarabiał mniej to
                                faktycznie był gorszysmile

> wybacz - większość małżeństw moich znajomych jest świetnym przykładem, że to co
                                > piszesz to "brednie feministek"

I poprosze znowu o przykład.....
                                • sionasble Re: DDTVN 12.03.08, 12:35
                                  co mam ci ich nazwiskami rzucać ? daj spokój. sam zarabiałem mniej od żony -
                                  choć nasze stanowiska były identyczne a i zakres obowiązków podobny. obecnie
                                  zarabiam znacznie więcej tylko ja pracuję prawie 2 x tyle co ona i dojeżdżam tam
                                  gdzie żadna baba nie chciała ;p
                                  • kotbehemot6 Re: DDTVN 12.03.08, 12:47
                                    jakie nazwiska!!!! o konkretne sytuacje mi chodzi,które potwierdzaja w twoich
                                    oczach,ze twierdzenia feministek to bezsens....
                                    • sionasble Re: DDTVN 12.03.08, 12:49
                                      >ze twierdzenia feministek to bezsens....

generalnie wobec najistotniejszego juz się wypowiedziałem

reszto to takie brednie, że szkoda gadać - a już polemizować to się po prostu
                                      nie da ;p
                                      • kotbehemot6 Re: DDTVN 12.03.08, 12:57
                                        Hmm wypoweidziałes się bardzo generalnie,aż za ...Zeby znależć rozwiązanie,
                                        przedstawic swoje racje, to trzeba przejśc do konkretów,ale skoro to sa brednie
                                        i juz nie daje się polemizowac to szkoda,ale też jest to bardzo typowe
                                        • sionasble Re: DDTVN 12.03.08, 13:05
                                          Zeby znależć rozwiązanie,
                                          > przedstawic swoje racje, to trzeba przejśc do konkretów,

nie no - ok - ale nie w formule forum

ale skoro to sa brednie
                                          > i juz nie daje się polemizowac to szkoda,ale też jest to bardzo typowe

nie szufladkuj ...
                          • dlania Re: DDTVN 12.03.08, 12:23
                            sionasble napisał:

> nie przesadzaj - pewnych rzeczy nie da się zrównać
                            >
                            > cała ta zabawa zaczyna przypominać "kobiety na traktory" - nie uważasz???
                            >
                            > no i żeby nie było - jestem raczej liberałem smile więc łatek mi tu nie przyklejać
                            >

Ja się na wielu rzeczach nie znam, powiem tylko o tym, na czym sie znam.
                            Język - zmaskulinizowany jak cholera. Może to śmieszyć czy irytowac wiele osób,
                            że się formę Bóg - On, zmienia na On/ Ona czy wprowadza jakies tam psycholożki,
                            socjolozki. Ale "granice naszego języka są granicami naszego poznania" - ważne
                            nie tyle, żeby zmieniac język, ale żeby miec świadomośc sztucznej formy, jaka on
                            nakłada na rzeczywistośc.
                            Sprawa druga - traktowanie kobiet przez pracodawców jako gorszego "elementu".
                            Nie zmnie sie to, dopóki części obowiązków związanych z opieka nad dziećmi nie
                            weźmie na siebie ojciec - długie tacierzyńskie (nie jakieś smiechu warte 2
                            tygodnie), zwolnienia chorobowe na dziecko dzielone po równo miedzy oboje rodziców.
                    • kotbehemot6 Re: DDTVN 12.03.08, 11:57
                      Korwin-Mikke?

To juz jest skrajny maskulinizmsmile)))
                  • kotbehemot6 Re: DDTVN 12.03.08, 11:55
                    > sprawdź moją wizytówkę ;p - tylko nie padnij

uuuuups, przepraszamsmile...teraz juz mnie nie dziwi Twoja wypowiedz dotycząca
                    feminizmu jako bzdur.

> 2. widziałaś kiedyś jakiś przedstawicieli maskulinizmu ????

Włącz TV i posłuchaj pierwszej lepszej debaty, a jak to będzie debata dotycząca
                    sporaw kobiet(dajmy na to aborcji czy refundacji środków anty czy innych) to
                    bedziesz miał okazję zobaczyc przedstawicieli maskulinizmu. IMHO większośc
                    polityków-równiez kobiet, jest przedstawicielem maskulinizmusmile) Zdaje się,ze ty
                    teżsmile
                    • sionasble Re: DDTVN 12.03.08, 12:01
                      > Włącz TV i posłuchaj pierwszej lepszej debaty, a jak to będzie debata dotycząca
                      > sporaw kobiet(dajmy na to aborcji czy refundacji środków anty czy innych) to
                      > bedziesz miał okazję zobaczyc przedstawicieli maskulinizmu. IMHO większośc
                      > polityków-równiez kobiet, jest przedstawicielem maskulinizmusmile) Zdaje się,ze ty
                      > teżsmile

no nie przesadaj - to że ktoś nie popiera jednej skrajności nie znaczy, że
                      popada w drugą. to, że ty będąc feministką (domniemuje) uważasz wszystkich nie
                      myślących podobnie za ograniczajacych twoje swobody nie znaczy, że to ty masz
                      rację. ten problem jest logicznie bardzo skomplikowany - nie uważam forum za
                      najlepsze miejsce na jego roztrząsanie

ps. to co napisałem wyżej nie znaczy, że cię nie szanuję jako człowieka
                      • kotbehemot6 Re: DDTVN 12.03.08, 12:11
                        czy jestem feministką...to zależy co Ty uważasz za feminizm.Widzisz tak sie
                        dziwnie składa,ze Ci ,którzy (w dużym uproszczeniu oczywiście) myślą odmiennie
                        ode mnie faktycznie i realnie ograniczaja moje prawa jako kobiety, i tu nic mi
                        sie nie wydaje-tak po prostu jest. I nie chodzi tylko o kwestie aborcji, ale o
                        takie sparwy jak choćby kwesti pracy , powrotu do pracy po okresie urlopu
                        macierzyńskiego i steke innych....
                        • sionasble Re: DDTVN 12.03.08, 12:15
                          Ci ,którzy (w dużym uproszczeniu oczywiście) myślą odmiennie
                          > ode mnie faktycznie i realnie ograniczaja moje prawa jako kobiety,

może należy na to spojrzeć szerzej ??? może ograniczamy prawa generalnie ???
                          może dlatego, że na skutek rozwoju społecznego doszliśmy do wniosku (jako
                          ludzkość), że jest to niezbędne ??? przy czym nie twierdzę, że jest to jedyne
                          słuszne rozumowanie - być może jest to ślepy zaułek ewolucji społecznej
                          człowieka jako gatunku???
                          • kotbehemot6 Re: DDTVN 12.03.08, 12:23
                            To,ze ograniczamy prawa generalne to pewne.
                            Ludzkośc w tej kobiecej części -właśnie doszła do wniosku,że ograniczenie jej
                            praw nie jest niezbędnesmile)))
                            Słepy zaułek- oj mężczyźnie uważajcie,bez kobiet z pewnościa nie bedziecie
                            ewoluować, tylko wyginieciesmile) O ile dzieworództwo jest możliwe to sytuacja
                            odwrotna raczej niesmile) Oczywiście żart...ale
                            czy uważasz ,ze uznanie praw kobiet, jest krokiem prowadzącym w ślepy
                            zaułek--alez dlaczego??? Chyba męska częśc populacji nie czuje sie zagrożona
                            uznaniem praw kobiet,a moze własnie ograniczanie i spychanie kobiety do
                            podrzednej roli jest podświadomym odruchem obronnym męzczyzn..ale przed
                            czym,...czyżby poczucie słabości wobec kobiet??smile))
                            • sionasble Re: DDTVN 12.03.08, 12:30
                              przeczytaj to co napisałem wcześniej jeszcze raz - bardzo przeinaczyłaś sens.
                              • kotbehemot6 Re: DDTVN 12.03.08, 12:34
                                Troszeczke przeinaczyłam, tak aby sie podroczyćsmile)) Droczenie prowokuje do
                                wymiany myślismile)))))
            • dlania Re: DDTVN 12.03.08, 11:24
              Mój mąz ratował honor twórców reklamy zapewniając mnie, że na pewno za tydzień,
              dwa pojawi sie jej druga częśc - tym razem w wersji przedstawiającej
              niedołężnych facetów. Niestety, mylił sie.
              A tak w ogóle to co to a operator, który sam sobie tak zawęża grono
              potencjalnych klientów?
              Może niech jeszcze wprowadzi usługę: "dzwoń za pół ceny do głupich blondynek" i
              "w dniu meczu do każdego zestawu skrzynka browca za darmo za darmo"
              • sionasble Re: DDTVN 12.03.08, 11:27
                > "w dniu meczu do każdego zestawu skrzynka browca za darmo za darmo"

TO JEST BOSKIE
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka