martyna2001 09.06.08, 22:00 Wpisujcie filmy godne polecenia. Taki temat zapewne już kiedyś był, ale może warto go odświeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kali_pso Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 09.06.08, 22:14 "Dwunastu gniewnych ludzi" "Miasto gniewu" "Tajemnica Brokeback Mountain" "Dług" "Mała Miss" "Pluton"..i wiele, wiele innych, ale te przyszły mi na mysl autmatycznie, więc chyba zrobiły największe wrażenie Każdy widziałam kilka razy. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_adasia Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 11.07.08, 21:01 Casy away-poza światem(to mój ulubiony film), pianista, filmy braci cohen(fargo, big lebowski)totak na pierwsz rzut Odpowiedz Link Zgłoś
gooochab Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 09.06.08, 22:24 "francuski numer" "stowarzyszenie umarlych poetow" "symetria" "job" "szosty zmysl" "dziewczyna z sasiedztwa" "good bye lenin" i jeszcze pozniej dopisze, bo nie moge przypomniec sobie tytulow Odpowiedz Link Zgłoś
gooochab "zabojczy numer"!!! to chyba bylby moj numer 1 10.06.08, 11:58 jak moglam o nim zapomniec!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Plac Zbawiciela -.....poruszajacy 09.06.08, 22:27 naprawde mna wstrzasnal, myslalam dzis o tym caly dzien a wczoraj ogladalam przy nim ten caly Sierociniec o ktorym tu tak pialyscie to bajka dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 inne 09.06.08, 22:29 komornik wesele 8 czesci prawdy war co sie zdarzylo w las vegas diabel ubiera sie u prady Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: widzialam 11.06.08, 08:20 polecam, niesamowity film. staram sie przypomniec, czy jakis inny tak mnie ostatnio zdolowal, chyba "za mloda by umierac" z juliette lewis (swoja droga tez bardzo polecam ten stary film). z innych propozycji "źródło" (zakrecony, ale piekny i bardzo estetyczny film), z luzniejszych "bank job" brytyjski film akcji o napadze na bank (taki relaksik), jak sobie cos przypomne jeszcze, to dopisze Odpowiedz Link Zgłoś
dag_dag Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 10.06.08, 00:12 Notatki o skandalu (Notes on a scandal) Babel Malowany Welon (The painted Veil) Słaby punkt (Fracter) Ostatni Król Szkocji (The Last King of Scotland) Telefon (Phone Booth) Grzeszna miłość (Original Sin) Pokój syna Dom nad jeziorem (Lake House) Piękny umysł (Beautiful Mind) Pamiętnik (The Notebook) Pokuta (Atonement) Silk (Jedwab) Duma i uprzedzenie (pride and prejudice) To właśnie miłość (Love Actually) Kolekcjoner Kości (The Bone Collector) Gladiator Ciało (polski film) Truman Show Notting Hill Plan Lotu (Flightplan) Kiedy Harry poznał Sally (When Harry Met Sally) Stigmata Wierny Ogrodnik (Constant Gardener) Zgon na pogrzebie (Death at a Funeral) Wzgorze nadziei (Cold Mountain) Sierociniec (Orfanato) Porozmawiaj z nią Mr Brooks Terminal I wiele innych... No dobra, wiem, jestem kinomaniaczka... Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 11.06.08, 09:39 Mój ukochany "Pamiętnik" się znalazł na Twojej liście, bardzo lubię ten film, a książka mnie rozczarowała. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_ruczaj Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 11.07.08, 15:55 Kupiłam sobie na merlinie film POKUTA. Jest już na wyżej wymienionej liście, ale chce zaznaczyć, że to film naprawdę godny zobaczenia)) Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 10.06.08, 00:38 Film, który polecam wszystkim ostatnio, to "Once". www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=29596&sekcja=1 www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=29596&mpozycja=2&pokaz=tak&sekcja=mmedia Przepiękna historia opowiedziana w bardzo prosty sposób i muzyka, która sprawiała, że miałam ciarki na karku. Tu jest piosenka z tego filmu, która została w tym roku nagrodzona Oscarem. www.youtube.com/watch?v=CoSL_qayMCc&feature=related Bardzo, bardzo polecam Odpowiedz Link Zgłoś
minerallna Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 10.06.08, 01:18 no patrzac na te spisy filmow to "NIE MA MOCNYCH" i reszta DD Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 10.06.08, 09:03 dodam od siebie: "Cesarzowa" - swietna chinska megaprodukcja "Gladiator" "Czasem slonce, czasem deszcz" - bollywood w klasycznym wydaniu " Chłopi" - kwintesencja polskiej wis " Przeminelo z wiatrem" - klasyka " Apcalypto" " Imię róży" - dla fanek S. Connery wszystkie czesc Jamesa Bonda i Indiany Jonesa Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 10.06.08, 09:06 Dodam jeszcze: "Pożegnanie z Afryką" i na zasadzie kontrastu "Podziemny krag" Poza tym jestem fanką Clnta Estwooda i jego filmów. Zarówno tych przez niego reżyserowanych, jak i tych w których tylko gra! Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: cesarzowa 11.06.08, 08:34 ogladam troche kina wschodnio-azjatyckiego i w filmie cesarzowa, oprocz tego, ze rzeczywiscie byla to MEGA produkcja pod wzgledem nakladow nic wiecej mega nie ma. ani fabula, ani gra aktorska. ladne efekty specjalne, duzo zywych kolorow, w sumie to wszystko. zdecydowanie wole filmy wong kar-waia i starego, dobrego kurosawy. z nowszych azjatyckich filmow ktore widzialam i uwazam, ze sa warte siedzenia przed ekranem: "uwaga pożadanie" (ostatnio byl w kinach) "2046" piekny, piekny i nie do konca zrozumialy film "chungking express" trylogia "infiltracja" (dobre kino akcji) jeszcze mam kilka ciekawych filmow na dysku, ale od tygodni nie mam czasu na nic innego niz "auta" i "gdzie jest nemo" Odpowiedz Link Zgłoś
iwi.k1 Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 10.06.08, 09:35 Ja dorzucę jeszcze: "Angel-a" i "Babel" - zryczałam się jak głupia. No i "21 gramów". Odpowiedz Link Zgłoś
lucerka Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 10.06.08, 09:39 Kieslowski - 10 przykazan. Trzy kolory - Niebieski Podwojne zycie Weroniki Nie wiem czy ten film byl w Polsce: Fette Jahre sind vorbei - jedyny niemiecki film, ktory mi sie spodobal. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 10.06.08, 09:40 "Wierny ogrodnik", genialny film, genialna gra aktorska, poruszający "Billy Elliot" !!! A z lżejszych Większość Jamesów Bondów Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 10.06.08, 09:45 To nie jest kraj dla starych ludzi Rezerwat Przesilenie Uwierz w ducha K-Pax Podziemny krąg Przekręt Miasto gniewu D-Tox Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 10.06.08, 09:47 Absolwent 12 małp Psy Kroll Miś Nie lubię poniedziałku Głupi i głupszy Gra Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 To tak na szybko 10.06.08, 09:52 Braterstwo wilków Sekretne okno Inni Iluzjonista Prestiż Infiltracja Krwawy diament Sweeney Todd Słaby punkt Zielona mila Za linią wroga Siedem Uśpieni American Beauty Obcy - wszystkie części Rzeka tajemnic Czas apokalipsy Telefon Zejście Gra Kolekcjoner kości Kill bill 1,2 Piła 1 Deja vu Upadek Milczenie owiec i kolejne części Egzorcyzmy Emily Rose Jeździec bez głowy Dziecko Rosemary Resident Evil - wszystkie części Truman show Ocean's 11 Piraci z karaibów Harry Potter Władca pierścieni - wszystkie części Chicago Moulin Rouge Upiór w operze Całkowite zaćmienie Goryle we mgle Lista Schindlera Pianista Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawkk Re: To tak na szybko 10.06.08, 11:41 wyznanie geiszy skazani na szołszejk[nie wiem jak to sie pisze poprawnie ale może sie domyslicie ] tato mężczyzna moich marzeń nigdy w zyciu ja wam pokarze Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawkk Re: To tak na szybko 10.06.08, 11:52 poszperałam i znalazłam dokładna nazwe skazani na shawshank [shawshank rememption] Odpowiedz Link Zgłoś
mama_adasia Re: To tak na szybko 11.07.08, 21:29 pisze sie skazani na shawshank szoszenk-rewelacyjny film Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 10.06.08, 12:28 Grindhouse: vol. 1: Death Proof Odpowiedz Link Zgłoś
martyna2001 Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 10.06.08, 22:17 "Shooting dogs"( Wystrzelać psy),"Krwawy diament" "łzy słońca" ciężkie filmy, oparte na prawdziwych wydarzeniach,o podobnej tematyce, moim zdaniem warto zobaczyć, ale nie jest to lekkie kino. Film który uwielbiam i widziałam wiele razy: "To właśnie miłość" Odpowiedz Link Zgłoś
ola2004 Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 10.06.08, 22:30 Poza tym jestem fanką Clnta Estwooda i jego filmów. Zarówno tych przez niego reżyserowanych, jak i tych w których tylko gra! zebra51 - JA TEŻ - pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 10.06.08, 22:55 fajny watek ) Moja lista-tak na szybko: Plac Zbawiciela Egzorcyzmy Emily Rose Jak stracic chłopaka w 10 dni Prawo Bronxu Czas zabijania Skrzypek na dachu To właśnie miłość Testosteron Kwiaty na poddaszu Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 11.06.08, 14:15 O Łzy słońca, zapomniałam o nim, jak pewnie o jeszcze paru, rewlacyjny film, o diamencie już wspominałam wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
malamadre Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 10.06.08, 22:41 Wszystko o mojej matce Poza prawem Broken flowers Nóż w wodzie Dzikość serca Skaza Arizona dream Porozmawiaj z nią Czas apokalipsy Trzy kolory Łowca jeleni ... Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: czas apokalipsy - director's cut 11.06.08, 08:23 widzialam te wersje i normalnie zgroza. baaaardzo ciezki film. Odpowiedz Link Zgłoś
malamadre Re: czas apokalipsy - director's cut 11.06.08, 19:04 Ciężki, ale czy zgroza? Zmęczyłam się przy nim, fakt, polecam wersję tradycyjną Odpowiedz Link Zgłoś
ywwy Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 11.06.08, 08:11 " Wielki błękit" " Przeminęło z wiatrem" Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 11.06.08, 09:48 cięzkie te Wasze filmy, ja nie mogę takich oglądać z tytułów, które teraz pamietam to Zielona Mila Wyznaia Gejszy Gladiator ....to by było na tyle. oglądała któraś Elizabeth?? warto?? Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 11.06.08, 09:56 Z ostatnich "Chlopiec z latawcem" Babel Urodzeni mordercy (za zdjecia i muzyke) Hotel Rwanda - dla widza o mocnych nerwach. I juz wiecej tytulow nie pamietam, zdecydowanie za duzo filmow w zyciu juz widzialam Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 11.06.08, 10:02 oglądała któraś Elizabeth?? warto?? Pewnie, że warto..świetnie pokazany moment dorastania( fizycznego, politycznego i uczuciowego) Elżbiety Tudor...piękna muzyka i przystojny Robert Dudley Moim zdaniem lepszy niż kontynuacja- "Elżbieta- złoty wiek" Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 11.06.08, 10:05 dzięki, to muszę przysiąść. teraz co w kinach leci o nich tez pewnie super?? Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 11.06.08, 10:13 Chodzi Ci o "Kochanice króla"? To czasy trochę wcześniejsze, ojca Elżbiety...film może być, chociaż jako źródła historycznego bym go nie polecałaP Natomiast to, co jest w nim dość dobre, to takie spojrzenie na naturę kobiecą- ten sam mężczyzna a każda z tych kobiet inaczej go postrzegała i inne sposoby obrała na zdobycie go- a i tak przecież obie poniosły klęskę...Henryk był chyba takim męskim wydaniem femme fatale Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 11.06.08, 10:22 No i oczywiście świtnie pokazana rywalizacja tych kobiet o wzgledy króla- nawet siostrzane więzy nie zapobiegły podłości- cały świat kobiet, czyż nie?;0P A jesli lubisz takie filmy i ten konkretny czas historyczny Cię ineteresuje to polecam serial "Tudorowie"- galeria pięknych męskich ciał i krok po kroku przedstawione życie Henryka jego nieszczęśliwych żon i otoczenia trzęsącego sie ze strachuP Odpowiedz Link Zgłoś
katrio_na Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 11.06.08, 10:56 To ja dorzucę filmy Kieślowskiego i "Szósty zmysł". Odpowiedz Link Zgłoś
mearulezz szkarłatna litera z Deemi moore i 11.06.08, 11:01 garym oldmanem- ktory w tym filmie wyglada bosko, nieziemsko i jest do zjedzenia.... a caly film po prostu super. Odpowiedz Link Zgłoś
malamadre Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 11.06.08, 19:11 Nieustraszenie pogromcy wampirów (Bal wampirów) Nosferatu - symfonia grozy Dziewiąte wrota Odpowiedz Link Zgłoś
malgra Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 11.06.08, 19:43 z gatunku romantycznepacer w chmurach, Dom nad jeziorem z gatunku komedie: Czarny kot,biały kot i wkurzający serial Co ludzie powiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
oldrena1 Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 11.06.08, 19:54 Chyba nie było: "Taksówkarz" (Taxi Driver) Scorsese "Żywot Briana" (Monty Python's Life of Brian) - po obejrzeniu, nie ma siły, nucisz końcową piosenkę "Zapach kobiety" (Scent of a Woman) z rewelacyjnym Alem Pacino "Jabłka Adama" (Adams aebler) - duński; dla tych, którzy przynajmniej tolerują czarny humor "Zaklęte rewiry" Janusza Majewskiego "Pora umierać" Doroty Kędzierzawskiej - dla wspaniałej Danuty Szaflarskiej (dla niej też warto obejrzeć "Królową chmur", film telewizyjny) "4. piętro" (Planta 4-a) Mercero - hiszpański; i zabawny, i poruszający "Wożąc panią Daisy" z Jessiką Tandy i Morganem Freemanem - uroczy A, byłabym zapomniała - jeszcze "Nienormalni" Jacka Bławuta. Bardzo warto. Odpowiedz Link Zgłoś
mor_lena Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 11.06.08, 22:20 oldrena1 napisała: > > "Żywot Briana" (Monty Python's Life of Brian) - po obejrzeniu, nie ma siły, nuc > isz końcową piosenkę Się zgodzę > A, byłabym zapomniała - jeszcze "Nienormalni" Jacka Bławuta. Bardzo warto. > Też polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 11.06.08, 20:03 trochę klasyki "Wstręt" Polanskiego "Pięknośc Dnia" Benuela "Fanny i Aleksander" Bergmana Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Lista filmów które warto zobaczyć. 11.06.08, 20:09 I jeszcze tytuł oryginalny "Jacket" z Adrienem Brody "człowiek pies' Blues Brothers Czekolada Amelia Matrix wszytskie, chociaz najlepsza 1. Seria spaghetti westernów Sergio Leone -uwielbiam i ta muzyka Moriciione-rewelka Odpowiedz Link Zgłoś