jk3377 02.11.08, 08:39 zeby w zamknietym szczelnie pudelku z musli łaziły robale??? wczesniej ich tam nie bylo..za dlugo juz przechwywane..przerazilam sie dzis gdy sobie sypnelam na talerz...bleeeee Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irmaaa Re: Czy TO!! możliwe?-pytanie kuchenne 02.11.08, 08:52 Pewno płatki były okraszone jakomiś larwami. Test na szczelność pojemnika wypadl negatywnie, bo chyba by się bez powietrza stworzonka nie rozwijały. Pamiętacie ten kawał: test na szczelnośc sammochodu wykonanego w Japonii i w Polsce? Japonia: sprawdzają czy kot zamknięty na noc w samochodzie zdechł; Polska:czy wylazł Odpowiedz Link Zgłoś
ziazia17 Re: Czy TO!! możliwe?-pytanie kuchenne 03.11.08, 06:15 To zapewne larwy mola spożywczego. Czeka Cię "sterylizacja" kuchni, bez gwarancji sukcesu. Trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
paraga Re: Czy TO!! możliwe?-pytanie kuchenne 03.11.08, 09:49 a jakie? larwy mola czy takie maciupeńkie czarne robaczki? Odpowiedz Link Zgłoś
jk3377 Re: Czy TO!! możliwe?-pytanie kuchenne 03.11.08, 17:49 male nie maciupenkie...łazily tymi nozkami...ciutke mniejsze od mrowki,czarne.bleeeeee moja mam stwierdzila ze larwa od zboza skoro w musli. Odpowiedz Link Zgłoś
paraga Re: Czy TO!! możliwe?-pytanie kuchenne 04.11.08, 14:35 Niekoniecznie ze zboża które było użyte do produkcji mussli. Potrafią się wciskać pod nakrętkę, która wydaje się być szczelna i wchodzić do wewnątrz pojemnika... Mogły być przyniesione z mąką ze sklepu i rozlazły się po szafce. Widoczne są dopiero po jakimś czasie, jak się namnożą i się człowiek przyjrzy i przypadkowo zauważy ruch w jedzeniu... Odpowiedz Link Zgłoś
paraga Re: Czy TO!! możliwe?-pytanie kuchenne 04.11.08, 14:44 a nie będą to rozkruszki mączne? wszystkie inne są raczej duże Odpowiedz Link Zgłoś
beamek8 Re: Czy TO!! możliwe?-pytanie kuchenne 04.11.08, 22:40 widziałam już podobne w mące kilka tygodni po upływie terminu ważności oraz w kaszy mannej. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Czy TO!! możliwe?-pytanie kuchenne 04.11.08, 23:46 sprawdz wszystko w szafkach w kuchni,zwłaszcza te rzeczy co masz w torebkach papierowych,woreczkach-nawet makaron. Ja tez raz miałam w mussli,a potem okazało sie ze i..w rodzynkach-które były w woreczku!!BŁE! Teraz mam na wszystko szczelne opakowania,takie jak z Ikei(tyle ze w TESCO kupione).I juz ok Odpowiedz Link Zgłoś