mustardseed Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 27.01.09, 14:45 Gułag Anne Applebaum. W kolejce czeka Monachium Zemsta. Coś ostatnio na historię/ literaturę faktu mnie wzięło. I to ciężki kaliber. Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra74 MUstardseed 28.01.09, 12:57 Monachium - podobno ksiazka niebo lepsza niż film. Odpowiedz Link Zgłoś
fajny-zuzia Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 27.01.09, 15:52 "RIO ANACONDA"Wojciech Cejrowski Odpowiedz Link Zgłoś
wilma1970 Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 27.01.09, 16:07 Wspomnienia z gułagu Barbary Skargi, biografia Einsteina, Druga żona Elizabeth Buchan. I pizgnęłam Johnem Irvingiem - Zanim cię znajdę - durny naciągacz. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Meszuge 27.01.09, 16:06 Singera, niestety krótka jak broszura a mam ochotę na coś w co się można wgryźć. Madame - książka jak książka, jakiegoś szczególnego wrażenie nie zostawiła, czytało się dobrze. Jeżeli czytasz ją z przyjemnością to może "Lala" Dehnela też ci się spodoba? Nie to, że podobne - ale raczej jak komuś podoba się Libera to i Dehnel, jak zaobserwowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Meszuge 27.01.09, 16:35 To polecam "Łaskawe" - jest sie w co wgryzac. Okropnie cięzka lektura, ale od połowy juz wiedzialam, ze będę jeszcze do niej wracac. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: Meszuge 27.01.09, 16:45 A smutne i dołujące? czy wręcz przeciwnie? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Meszuge 27.01.09, 16:51 No wesole to nie jest na pewno. Ale dołujace tez nie - zacheca do refleksji, głebokiej. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: Meszuge 27.01.09, 17:19 Zaraz odbiorę , pocztę gazetową czytam rzadko... Odpowiedz Link Zgłoś
mamafilipcia Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 27.01.09, 16:08 " Przystupa " Grażyna Plebanek Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 27.01.09, 16:09 A "dziewczyny z Portofino" czytałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
gacusia1 Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 27.01.09, 16:33 Kilka dni temu przeczytalam Trzepot skrzydel -Grocholi. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 27.01.09, 17:11 aktualnie Ostatniego barona PRLu, o Waldorffie a przedostatnio Everyman Philipa Rotha Madaem czytał ktoś. Jedna z moich ulubionych książek, aktualnie Odpowiedz Link Zgłoś
id.kulka Re: "poczwarka"Terakowskiej 27.01.09, 18:08 Dobra, bardzo smutna ksiażka. Przeczytałam na początku ciąży (nie wiedząc jeszcze, że jestem w ciaży, a i po ksiażkę sięgnęłam, nie mając pojecia o czym jest). Niezły schiz mi sie w związku z nią nakręcił Odpowiedz Link Zgłoś
insomnia0 Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 27.01.09, 17:32 nieznośna lekkość bytu Kundery Odpowiedz Link Zgłoś
id.kulka Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 27.01.09, 18:09 insomnia0 napisała: > nieznośna lekkość bytu Kundery Kiedyś byłam miłośniczką Kundery, przeczytałam chyba wszystkie jego ksiażki. Mają klimat Odpowiedz Link Zgłoś
starapokrzywa Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 27.01.09, 17:37 Harlan Coben "Bez pożegnania" Odpowiedz Link Zgłoś
paulka25 Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 27.01.09, 18:20 Harlan Coben "Bez pożegnania" Candace Bushnell "Piąta Aleja" Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 27.01.09, 18:42 Maria Lidia Kossakowska "Więzy krwi". A "Madame" Libery- uwielbiam, baaaardzo mi się ta książka podobała. Odpowiedz Link Zgłoś
maleninki Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 27.01.09, 19:03 don simons 'endymion' Odpowiedz Link Zgłoś
paraga Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 27.01.09, 20:08 Skończyłam "Biało-czerwony" D. Bieńkowskiego - śmiałam się na głos ))))) chociaż koniec pojechany.... Polecam. Czułam się prawie jakbym czytała lustrzane odbicie e-mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
marva Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 27.01.09, 20:20 "Czerwone liście" pauliny Simons. Słucham akurat e-booka, ale to chyba tez się liczy? Odpowiedz Link Zgłoś
zales239 Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 27.01.09, 21:09 Czerwona prokurator-opowieść o przemocy i korupcji w Chinach, cieszmy się,że urodziliśmy się w Polsce. Dzisiaj mówili w tv o książce-Ostatni baron o Jerzym Walldorfie- chyba arcy ciekawa-czytał ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 27.01.09, 21:37 własnie skonczyłam "toy wars" i "AchajA" Andrzeja Ziemiańskiego. Własnie zabieram sie za "demony" by Łukasz Śmigiel Odpowiedz Link Zgłoś
j.nefre Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 27.01.09, 21:51 Zmierzch S,Meyer polecam Odpowiedz Link Zgłoś
catalinka Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 27.01.09, 22:07 Akurat jestem w fazie Van Gulika, czyli książki o sędzim Di, czyli chińskie kryminały, napisane przez Holendra. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 27.01.09, 22:30 Jako,że z powodu choroby na kanapie się wyleguje,czytam jedną książkę dziennie.Nie chce mi się wszystkich wymieniać Dzisiaj zaczełam "Spadkobiercy Emmy Hart",będę miała na dwa dni. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_rn Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 28.01.09, 05:36 Ja wlasnie skonczylam nowa ksiazke Wally Lamb'a ale nie wiem czy jest juz polski przeklad (oryginalny tytul " The hour I first believed). A polecam poprzednia jego ksiazke "To wiem na pewno"- przeczytana kilka razy Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 28.01.09, 08:30 Gringo - Wojciecha Cejrowskiego i czasem turlam się ze śmiechu Odpowiedz Link Zgłoś
kitty4 Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 28.01.09, 10:05 Ja, jako że kocham gotować , to aktualnie nowego Gordona Ramseya - zdrowo jeść. -)) Odpowiedz Link Zgłoś
ginny_wolf Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 28.01.09, 10:41 "Karambol"- Hakana Nessera-z serii Santorski -Kryminały ze znakiem jakości a w przerwach z doskoku"Niepiosenki" Kazika Staszewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
szymama Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 28.01.09, 11:20 koncze wlasnie "tysiac wspanialych slonc" i w kolejce czeka "skradzione dziecko". Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 28.01.09, 11:40 aktualnie zadnej. natomiast nie moge skonczyc za diabla pianistki. denerwuje mnie ta ksiazka starsznie. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 28.01.09, 14:14 Film jest lepszy. I inne ksiązki Jelinek też. Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra74 Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 28.01.09, 13:03 "Długi marsz" Sławomira Rawicza. Prawdziwa historia (niektórzy krytycy uważają, ze zmyślona). Bestseller o ucieczce 7 więźniów z obozu sowieckiego koło Jakucka aż do Indii brytyjskich. Czyta sie znakomicie. w kolejce: "Ukraiński kochanek" Stanisława Srokowskiego oraz "Katedra w Barcelonie" Ildefonso Falconesa Odpowiedz Link Zgłoś
id.kulka Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 28.01.09, 16:44 alexandra74 napisała: > > oraz "Katedra w Barcelonie" Ildefonso Falconesa Jeśli mogę coś wtrącić Straszna książka... Słaba fabuła, przewidywalne postaci, napisana bez polotu i bez "klimatu epoki" (co bardzo lubię w takich ksiażkach). Czytałaś "Cień wiatru"? Według mnie bez porównania lepsza ksiażka. Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra74 Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 28.01.09, 19:55 o dzięki w takim razie może spokojnie zaczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
kataniera Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 29.01.09, 09:40 id.kulka napisała: > alexandra74 napisała: > > > > > oraz "Katedra w Barcelonie" Ildefonso Falconesa > > Jeśli mogę coś wtrącić Straszna książka... Słaba fabuła, > przewidywalne postaci, napisana bez polotu i bez "klimatu epoki" (co > bardzo lubię w takich ksiażkach). > Czytałaś "Cień wiatru"? Według mnie bez porównania lepsza ksiażka. O, a tu się nie zgodzę. O gustach się nie dyskutuje, ale moim zdaniem "Cień wiatru", dobra książka, jest jednak dużo słabiej napisana (przetłumaczona?) niż Katedra, wiecej w niej uchybień i zgrzytów. Ciekawa jestem jak "Gra anioła", stoi na półce i czeka na swoją kolej > Odpowiedz Link Zgłoś
inia33 Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 28.01.09, 14:15 Fantastykę w każdym wydaniu Aktualnie "Pies i klecha. Przeciwko wszystkim" Orbitowskiego i Urbaniuka, ale jakoś nie przemawia do mnie za bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
daga_j Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 28.01.09, 23:27 "Baranek" Christopher Moore A dziś właśnie synek wydarł dwie strony tej książki, a to pożyczona! Jejku, strasznie mi głupio, skleiłam i mam zamiar solidnie przepraszać właściciela.. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 29.01.09, 01:46 przez erin czytam ksiazki kathy reichs. Beznadziejnie wciagajace, makabryczne i w ogole nie wiem co w nich widze Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: jaka czytacie ksiazke aktualnie? 29.01.09, 11:40 Straszne są, nie? Jutro wychodzi kolejna Odpowiedz Link Zgłoś