Dodaj do ulubionych

"Wystrzelałbym takich zniewiesciałych facetów."

10.01.06, 08:36
W związku ze swoją działalnością na forum otrzymałem dość przykry list:

"Cieszysz się,że będziesz rodził z żoną!!!Wystrzelałbym takich
zniewiesciałych facetów.Może to nie twoje dziecko bo nie masz nawet jajec
żeby zrobić dzieciaka.
Rzeczywiście frajda oglądać spoconą,grubą zone jak drze mordę bo rodzi 8 cud
świata.Jestes głupi bo poród to chwila kobiety,ty jesteś tam zbędny bo są
lekarze i połozne a taki syf jak ty tylko przeszkadza.
Jesteś dureń co pewnie co tydzień lata do kościółka i dziękuje bozi za
potomka błe brzydze się takich facetów.
Może jej stópki pomasuj i potrzymaj za cipke zeby mniej bolało a za kilka alt
powinna ci sieroto przyprawić rogi ty jeleniu."

Ciekawi mnie czy to przypadek odosobniony czy więcej jest ludzi o takim
stosunku do udziału mężczyzny przy porodzie?
Obserwuj wątek
    • misiopysio11 Re: "Wystrzelałbym takich zniewiesciałych facetów 10.01.06, 10:33
      Ciekawe jakiej plci bylo to cos co ci odpisalo. jesli kobieta to chyba jakas
      bardzo chora. jesli facet to z wielkimi kompleksami.
      Trzymaj sie.
      • weronika_r Re: "Wystrzelałbym takich zniewiesciałych facetów 28.09.06, 14:31
        Też jakoś trudno mi było określić płeć tego czegoś... Jeśli facet, to jakiś
        niemęski , zazdrosny nieudacznik... Pewnie marzy o tym ,co masz a czego on mieć
        nie możesmile (i te rogi- czyżby znane z autopsji?)
        Może kobieta z podobnym problemem?... W każdym razie- poziom agresji wskazuje
        wyraźnie na głebokie niespełnienie i frustrację. A niektóre jej elementy- na
        jakieś duże problemy w sferze tożsamości płciowej. Cóż.... Żałosne.
    • ares1976 Re: "Wystrzelałbym takich zniewiesciałych facetów 10.01.06, 10:46
      Przykro mi, że dostałeś taki głupi i niesmaczny list. Ja będę rodzić w marcu i
      bardzo się cieszę że mój mężuś ze mną będzie smile Nie wyobrażam sobie żeby go
      przy mnie nie było! Tak juz jest, że to kobiety rodzą dzieci - ale rola ojca
      jest bardzo ważna, przecież dziecko to owoc naszej wspólnej miłości, i uważam
      za niesprawiedliwe odsuwanie mężczyzny od momentu narodzin - ma pełne prawo
      uczestniczyć w tej ważnej dla nas obojga chwili. To że BĘDZIE, że potrzyma mnie
      za rękę jest dla mnie najważniejsze. Gdyby go nie było - byłoby mi naprawdę
      bardzo bardzo przykro.
    • hayet Re: "Wystrzelałbym takich zniewiesciałych facetów 10.01.06, 11:06
      ja bym sie nie przejmowala i nawet nie zwracala na to cos uwagi. Na kazdym
      forum zjadzie sie taki ktos, kto mysli, ze jest fajny jak napisze cos co bedzie
      innych obrzac. MOze to jakis gowniarz albo niedoceniany maz i ojciec, ktory
      wlas sam ma taki problem, o ktorym napisal. Nie zwracaj na to uwagi.
      Ja sama tez doswiadczylam juz wiele razy podobnych rzeczy na innych forach i
      innych tematach.
      • mamaroksany Re: "Wystrzelałbym takich zniewiesciałych facetów 10.01.06, 11:24
        mój mąż był przy dwóch porodach i to całkiem niedawno i skutek odwrotny, bardzo
        mnie teraz szanuje, za to co zrobiłam dla niego, dla dzieci, synek ważył prawie
        5 kg i rodzony naturalnie więc nie lada wysiłek, pomagał jak mógł, masował,
        podawał wodę a potem jako ukoronowanie całej "akcji" poszedł jako pierwszy z
        dziećmi do ważenia itd. wiem że to są tylko "jego" chwile i za żadne skarby nie
        oddałby ich nikomu.
        pozdrawiam Agnieszka mama dwójki - 3 latki i roczniaka
    • kluseczka74 Re: "Wystrzelałbym takich zniewiesciałych facetów 10.01.06, 11:49
      NIe wiem kim była ta ,,postać". Poród - no cóż fizjologia podczas której różne
      rzeczy zdarzyć się mogą - ale moim zdaniem jeśli ludzie się kochają i to
      kwestie estetyczne w takich momentach schodzą na dalszy plan. Dla mnie dowodem
      miłości i przywiązania jest obecność tej drugiej osoby nie kiedy idziemy na
      imprezę w pełnym makijażu i cudnej kreacji ale właśnie wtedy kiedy jest nam
      źle. Kiedy mogą pojawić się mało estetyczne widoki - krew, wymioty, mocz .....;
      kiedy ból odbiera nam świadomość. Mój mąż przeszedł przez to wszystko. Wydaje
      mi się że właśnie wtedy poznaje się wartość człowieka i całego związku. A
      obecność Facea przy porodzie jest dowodem jego dojrzałości. Sądzę, ze facet
      widząć ile kosztuje urodzenie dziecka później bardziej szanuje dom i rodzinę.
      Pozdrawiam
    • k.wita Re: "Wystrzelałbym takich zniewiesciałych facetów 10.01.06, 12:47
      Szkoda slow. Nie przejmuj sie tym rodzacy_tato. TO jest chamskie i tyle, i ja
      jako kobieta, ktora teraz jest w ciazy i rodzila juz swoje pierwsze dziecko
      czuje sie tym urazona...Ktos kto to opisal ogladal chyba jakies zmontowane
      filmy z porodow....EEEEEE szkoda slow, bo musielibyscie moj watek skasowac za
      niecenzuralne slowa i nie tylko.
      Trzymaj tak dalej rodzacy _tatosmile
      pozdr
    • wredota76 Re: "Wystrzelałbym takich zniewiesciałych facetów 10.01.06, 13:24
      ja pewnie glosu nie powinienem zabierac bo wg przytoczonego opisu jestem
      zniewiescialy i do natychmiastowego wystrzelenia...smile)) trudno sie mowi, zdania
      nie zmienie... chce byc przy zonie w czasie porodu, chociaz otrzec jej czolo,
      trzymac za reke, patrzec (pewnie zszokowanym okiem) na to co robia polozne...
      jasne ze rozne rzeczy moga sie dziac w czasie porodu, jasne ze sie boje, ale w
      koncu wtedy pojawi sie na tym swiecie jakas czastka mnie...
      pozdrawiam
    • nika69 Re: "Wystrzelałbym takich zniewiesciałych facetów 10.01.06, 13:29
      nie przejmuj się, zawsze sie znajdzie jakiś idiota (a tak na prawdę to chyba
      ciężko nieszczęśliwy, doświadczony przez życie i ludzi człowiek), ktory bedzie
      wyrażał takie opinie, może nawet tylko w celu popsucia Ci radości. Nawet jesli
      ktos ma odmienne od Twojego zdanie na ten temat, to może je wyrazić w bardziej
      kulturalny i cywilizowany sposób używając konkretnych, rzeczowych argumentów. A
      ten stara sie tylko zagrać na emocjach.
      pozdrawiam
      • madzieks2 Re: "Wystrzelałbym takich zniewiesciałych facetów 10.01.06, 14:06
        Nie przejmuj się ten ktoś ma chyba coś nie tak z głową, OLEJ GO!!!
        Ignorancja takich listów to najlepsza metoda.
        pozdrawiam
        ---
        mama 10-cio latka

PS. za moich czasów nie było takich możliwości sad
        • rodzacy_tata nie przejąłem się, ale... 10.01.06, 14:18
          słuchajcie, ja się nie przejąłem tym niemiłym listem do mnie.
          swoje wiem i jestem o tym przekonany.

wrzuciłem ten list na forum, bo chciałbym się dowiedzieć czy spotkaliście się z
          takimi postawami?

chciałbym też zrozumieć autora tego listu.
          • nika69 Re: nie przejąłem się, ale... 10.01.06, 14:31
            z takim dosłownie podejściem to zdecydowanie sie nie spotkałam. Natomias
            spotkałam wielu panów, którzy zdecydowanie deklarują niechęć do uczestnictwa w
            tym wydarzeniu. Względy podają różne, że to kobieca sprawa, że sie nie nadają i
            takie tam. Moim zdaniem wymaga to wiele odwagi ze strony faceta. Kobieta nie ma
            wyjścia, musi uczestniczyć w porodzie swojego dziecka wink Nie może powiedzieć:
            mam dość, ide stąd wink
          • lukasz.glowacki Re: nie przejąłem się, ale... 12.01.06, 09:53
            Szkoda czasu na analizy. Człowiek ma różne narowy - ten należy do kategorii
            "idiota, który wypisuje na murach swastyki czy Gwiazdy Dawida tylko po to, by
            zobaczyć oburzenie innych ludzi".

Postawy takie możesz zatem spotkać prawie na każdym kroku. Ze zrozumieniem też
            nie będzie ciężko, bo i co tutaj rozumieć?

Pozdrawiam
    • barszczyk75 Re: "Wystrzelałbym takich zniewiesciałych facetów 10.01.06, 18:15
      o kurcze
      nawet nie wiem czy to mozliwe zeby ktos tak na prawde"myslal" - jesli tak to
      niezly syf ma w glowie i sercu - ale bardziej jestem sklonna uwazac ze to jakas
      manipulacja???prowokacja ???? a moze po prostu nie mam w otoczeniu
      takich...hmmm? dziwnych ludzi.... i nie moge uwierzyc...

niezly szok

wspolczuje w sumie komus takiemu
    • lolinka2 Re: "Wystrzelałbym takich zniewiesciałych facetów 12.01.06, 16:01
      Do tej świni co to napisała: nie byłam i nie jestem gruba (aktualnie prawie pół drugiej ciaży i 41 kg). nie spociłam sie i nie darłam mordy (bo takowej nie posiadam), ponadto nie uwazam swojego męża za syf, a o tym co posiada ...tam gdzie ty namiastkę rozumku...wiem najlepiej smile) I nie chodzimy do kościółka, bośmy nie z tej denominacji.

do rodzacego taty: 3maj się swoich przekonań i tyle, wciaż na świecie więcej jest mądrych. Ktoś leczy kompleksy twoim (naszym właściwie bo się poczuwam jako rodząca z udziałem męża) kosztem. I niech się cmoknie.
      • marchewa3 Re: "Wystrzelałbym takich zniewiesciałych facetów 12.01.06, 16:46
        cześć.
        Mój mąż dwa lata temu stanowczo nie zgadzał sie na swoją obecność w drugiej
        fazie porodu bo się brzydzi. Jak przyszło co do czego to był od początku do
        końca. Uczestniczył przy ważeniu, pierwszy trzymał dzidzię na rękach,
        oczywiscie przecinał pempowinę i nawet (co dla mnie było szokiem) razem z
        innymi lekarzami oglądał łożysko. Jak mu zwróciłam uwage to powiedział ze
        poprostu był ciekawy. Oczywiście nie muszę mówić że nie żałuje tego co przeżył
        i przy następnym porodzie też będzie asystował.
        • zonka77 Re: "Wystrzelałbym takich zniewiesciałych facetów 12.01.06, 19:21
          Myślę że mój mąż swojąobecność przy porodzie naszej córki uważa za jeden z
          większych przejawów swojego męstwa, jedną z najpiękniejszych chwil w swoim życiu
          i za powód do wiekiej dumy sądząc po tym jak o tym do dzisiaj opowiada a było
          to 5 lat temu smile
          Planujemy też następne dziecko i mąż baaardzo chce być przy tym!
          I nie jednego takiego faceta znam więc myślę że mężczyzn doceniających bycie
          przy narodzinach swojego dziecka jest wielu a ze zdaniem takim jak w powyżej
          opisanym liście nie spotkałam się jeszcze nigdy
    • elza78 bo wiesz, on to pisal ROGAMI!!!! n/t 13.01.06, 21:17

• hanti Re: "Wystrzelałbym takich zniewiesciałych facetów 14.01.06, 21:40
      nie byłam i nie jestem gruba i w czasie porodu nie drę mordy....mój mąż jakoś
      wytrzymał ze mną dwa porody, ma zamiar jeszcze byc ze mną przy narodzinach
      kolejnego dziecka. I nikt nie powiedział by o nim że jest zniewieściały smile))
    • alexsc Re: "Wystrzelałbym takich zniewiesciałych facetów 15.01.06, 21:00
      ten łoś który wysłał takiego maila nawiedzony jakis jest albo zazdrosny, bo
      pewnie on nigdy nie był i nie zostanie ojcem. Co za idiota. Ciekawe czy on
      ma "jajca żeby zrobic dzieciaka"

"Może jej stópki pomasuj i potrzymaj za cipke zeby mniej bolało a za kilka alt
      > powinna ci sieroto przyprawić rogi ty jeleniu"
      - gdybys to ty był moim mężem dawno przyprawiłabym ci rogi ośle jeden! a o
      potrzymaniu to dobrze pomarzyc co?? Ty cioto!
      • zwiatrem takich opinii nie brakuje 16.01.06, 13:49
        cześć
        sporo czytałam w tym temacie i wiem, że ten autor listu, to jeszcze nic
        takiego. Kobiety-przyszłe matki też mają takie zdanie alesą bardziej wulgarne
        lub tuaczą się wstydem;
        Przeczytałam też kiedyś jak to mąż (prawnik podobno) nabył obrzydzenia do żony
        i do współżycia po takim porodzie- czyli niech już tak zostanie- dzieci rodzą
        ci ojcowie, którzy chcą a kobiety rodzą bo i tak muszą- i to tyle w tym temacie
        zwolennicyjednych i drugich zdarzeń są pewni swojego zdania, więc tłaumaczeni
        na nic się nie zdadzą. Naszego tatę nikt nie przekonałby, że to ochyda, a
        autora tego listu nikt by nie przekonał, że to cud-
    • halszkabronstein Re: "Wystrzelałbym takich zniewiesciałych facetów 19.01.06, 01:54
      Bardzo chamski list , naprawde ! ja uważam , ze to Twój wybór , jeśli z porodu
      masz miłe wspomnienia to super . Ja co prawda niezbyt chetnie podchodze do
      porodów rodzinnych i rozumiem mezczyzn którzy nie chca w porodzie
      uczestniczyc . Szanuje jednak Wasz wybór i uważam , ze to kwestia indywidualna -
      kazda obraza którejś ze stron w taki sposób jest niedopuszczalna!!!
      Pozdrawiam , nie martw sie , prostacy jest wszedzie !!
    • citri okropny list 19.01.06, 20:57
      Okropny list on nie ma racji bardzo pomagaja meżczyźni kobietą przy porodzie
      bardzo bardzo bardzo! ja sobie osobiscie nie wyobrażam bez męża, chociaż gdyby
      nie chciał bym nie zmuszała. Nie przejmuj sietą opnia tego kogoś

...
    • athom Re: "Wystrzelałbym takich zniewiesciałych facetów 23.01.06, 17:54
      Wiesz, przypadek z pewnoscia nie jest odosobniony. Jak to mawial Jan Wolek:
      "Glupota ludzka jest jak piesni zew, nie zna granic ni kordonow".

Jesli dla zawodnika szczytem meskosci jest zalozenie dresu i walenie kolejnego
      piwa przed telewizorem, to juz jego problem. Choc mysle, ze jednak wiekszy dla
      jego kobiety. Jesli oczywiscie jakas zaryzykowala wspolne zycie z takim balwanem.

Pozdrowienia,
    • feema-to-ja Re: "Wystrzelałbym takich zniewiesciałych facetów 24.01.06, 20:56
      nie ma sie co nad takimi chamami zastanawiac, taki lachmyta nie jest wart ani
      jednej mojej mysli.
    • urban_angel No nieźle... 25.01.06, 22:51
      Nie ma co sie przejmowac, bo koles prawdopodobnie jest bezpłodny... Z zazdrosci
      wiele dziwnych rzeczy ludzie juz robili... Taki list...coz...zalosny i tyle...
      Ja jestem szczęśliwym narzeczonym Lipcóweczki i przy porodzie bede (i nikomu
      bym sie nie dal z tamtad odciagnac) masuje posladeczki zeby zapobiec
      cellulitowi i gdzies indziej czasem tez robie wink... Gadam do brzuszka ktory
      zdecydowanie nie jest gruby i spocony a nawet jakby byl to przeciez i tak z
      mojej winy wink pozdrawiam wszystkich przyszlych tatusiow, a autorowi tego
      jakże "błyskotliwego" listu życze powodzenia...medycyna czyni cuda... wink
    • ania.silenter Rodzący Tato 27.01.06, 09:25
      z pewnością jesteś na tyle rozsądny aby nie przejmować się świrami w necie. A
      ten biedak widocznie zazdrości Ci Twojego wspaniałego podejścia do rodziny.
      pozdrawiam
      • hossa76 co za .... 27.01.06, 12:06
        Nie przejmuj się. Na tym właśnie polega bycie mężczyzną. A ten "autor" to
        pewnie jakiś gówniarz, bardzo współczuję jego partnerce mieć taaaakie oparcie w
        facecie brrr.
        Pozdrawiam.
        • acorns Re: co za .... 28.09.06, 12:51
          > Na tym właśnie polega bycie mężczyzną

A to ciekawe. Czyli ja nie jestem mężczyzną, bo nie byłem przy narodzinach
          Młodej? I na dodatek wcale nie mam ochoty być przy narodzinach kolejnego
          dziecka. To jest indywidualna sprawa każdej pary czy chcą razem być na sali
          porodowej czy też nie. A ocenianie czyjejś męskości przez pryzmat tego jest
          przegięciem pały po prostu. W ten sposób tworzą się kolejne stereotypy. Nagle
          okazuje się, że facecik gadający czułe słówka typu "a ti ti ti" do brzuszka
          ciężarnej żony jest super męski, a jak do tego siedzi na sali porodowej z żoną
          i przeżywa ten poród jeszcze bardziej niż ona to w ogóle jest supermenem i
          najlepiej od razu pomnik mu wystawić. Ja do brzuszka nie gadałem i gadać nie
          będę, nie bardzo też mam ochotę być przy mojej dziewczynie jak będze rodziła.
          Moja córka chce z nią być, jeszcze dwie siostry mojej dziewczyny też chcą, więc
          towarzystwa jej wystarczy. Ja wolę Małgosię oglądać tak jak ją oglądam zawsze,
          a nie spoconą, wrzeszczącą, z twarzą wykrzywioną z wysiłku/bólu i z rozwarciem
          na 8 cm. Mam do tego prawo. I nikt nie ma prawa na tej podstawie oceniać czy
          jestem męski czy nie.
    • burlone Re: "Wystrzelałbym takich zniewiesciałych facetów 30.01.06, 23:14
      Jak to mowia - debili nie brakuje smile
    • anaesthes Re: "Wystrzelałbym takich zniewiesciałych facetów 01.02.06, 19:30
      Ależ ten autor listu musi być nieszczęśliwy..... napisanie takich przykrych,
      niesprawiedliwych i nieprawdziwych epitetów na temat kobiet świadczy tylko o
      tym, że ten palant albo ma głupią żonę, albo sam jest głupi, a najpewniej jedno
      i drugie.
      Tyle goryczy w jednym liście.... Zazdrość i tylesmile
    • anaesthes Re: "Wystrzelałbym takich zniewiesciałych facetów 01.02.06, 22:04
      Jeszcze mój mąż sie dopisuje:

To bezmózg! Pewnie nie ma dzieci i wszystkim zazdrości. Najchętniej napisałbym
      gościowi (jakiemu gościowi? bezmózgowi!)parę brzydkich słów. DUPEK!!!!!
    • iwta Re: "Wystrzelałbym takich zniewiesciałych facetów 08.02.06, 08:29
      Jestem w szoku.Jak można być takim kretynem lub kretynką.Trzymaj się i jeżeli
      masz ochotę być przy porodzie to bądź i nie zwracaj uwagi na debili.Mój mąż
      przy moim porodzie był nieoceniony.Poprostu był i to wystarczyło.Pozdrawiam !!!
      • miriam57 Re: "Wystrzelałbym takich zniewiesciałych facetów 09.02.06, 21:19
        Wiesz, że jestem przeciw, ale ten, co to napisał, to chyba jakiś niedojrzały
        gówniarz albo walnięta feministka, która nie toleruje żadnych facetów, więc
        poród jej nie grozi.
        • asiunia007 Re: "Wystrzelałbym takich zniewiesciałych facetów 29.03.06, 13:21
          Coż za elokwentny list!!! Kto to pisał?! Pozostaje sie tylko śmiać. Hihihihi
    • romerodolorosa Re: "Wystrzelałbym takich zniewiesciałych facetów 29.04.06, 00:11
      Za przeproszeniem...szkoda słów by komentowac takie gówno...to pewno jakiś pedał
      przysłał...innymy słowy...srać na ten spam...dziękuje za uwage...wink
    • strix1 Re: "Wystrzelałbym takich zniewiesciałych facetów 08.05.06, 22:32
      szkoda gadać to napisał jakiś totalny debil. Moja Żona rodzi za dwa miesiące
      jesli tylko będzie chciała to z DUMĄ będę uczestniczył przy porodzie. W końcu
      skoro byłem prz poczęciu to moje miejsce jest przy Żonie podczas porodu. Paweł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka