Dodaj do ulubionych

Quinny Speedi SX a Chicco S3 Trio Top

19.06.07, 14:21
Witajcie! Postanowiłam zapytać o zdanie tatusiów z doświadczeniemsmile Jak
sprawowały się takie wózeczki w uzytkowaniu? Co drażniło i okazywało się
zupełnym niewypałem? Bedę wdzięczna za opinie.
PS.Jeśli powtarzam wątek, proszę o pokierowanie na własciwy tropwink

Pozdrawiamsmile
Obserwuj wątek
    • spedee4 Re: Quinny Speedi SX a Chicco S3 Trio Top 19.06.07, 16:48
      Cena skarbie. Niestety jak miałbym sporo kasy kupilłbym też Quini z pełnym
      osprzętem. Niestety nie wtym wcieleniusmile))))
      • janwatroba Re: Quinny Speedi SX a Chicco S3 Trio Top 19.06.07, 17:01
        ja w ogole nie wiem co to jest. Zona kazala mi kupic wozek to poszedlem do
        sklepu pelnego tego sprzetu i kupilem taki ktory wydawal mi sie dobrej jakosci,
        praktyczny (wyjamowana gondola,miescil sie w bagazniku i byl w miare lekki).
        Nawet nie pytalem o nazwe! Mozesz mnie zabic ale dzis nie pamietam jakiej byl
        marki (fakt - ponad 3,5 roku minelo...)
      • jaad33 Re: Quinny Speedi SX a Chicco S3 Trio Top 20.06.07, 09:33
        Nie mam doświadczenia z takimi wózkami, ale mogę podzielić się zastrzeżeniami, które spowodowały, że zakupiłem wózek klasyczny:
        1. Cena - ale jeśli kogoś stać, to nie ma problemu smile
        2. Jedno koło z przodu (choć podwójne) może uniemożliwić pokonywanie w sposób stabilnie bezpieczny wszelkich krawężników, gdy masz jedną rękę zajętą.
        3. Te kółka z przodu są małe i skrętne - może być problem w zimie, u mnie punkt istotny, bo z odśnieżaniem chodników jest kiepsko i obawiałbym się grzęźnięcia
        4. Za mało amortyzowany jak na nasze dziurawe i pokrzywione chodniki, bałbym się, że narażę noworodka na wytrząsanie; w przypadku spacerówki nie ma to już takiego znaczenia. Polecam przetestować różne konstrukcje w sklepie, na jakimś progu a nie na równej jak stół powierzchni, to może się okazać pouczające wink

Naoglądałem się mnóstwa wózków, aby w pewnym momencie przetrzeźwieć i dojść do oczywistego od samego początku wniosku, że wózek jest dla dziecka, a nie dla rodzica. Jeżeli mam do wyboru komfort malucha (doskonała amortyzacja, duża, wysoko mocowana gondola) i moją niewygodę przy znoszeniu ze schodów albo pakowaniu do auta, wybieram to pierwsze. I mam nadzieję, że słusznie wybieram, co zweryfikuje się już za miesiąc...
    • xiv Re: Quinny Speedi SX a Chicco S3 Trio Top 21.06.07, 15:30

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=568&w=62655382&a=63079645
      • ignis1978 Re: Quinny Speedi SX a Chicco S3 Trio Top 21.06.07, 16:10
        Dziękuję za wypowiedzismileTeraz "tylko" przekonać męża, że Chicco są awaryjne
        bardzo i...klamka zapadniesmile
        Pozdrawiamsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka