Dodaj do ulubionych

Na wychowawczym

18.11.07, 19:53
Czy są tu ojcowie na wychowawczym?
Obserwuj wątek
    • klara_0204 Re: Na wychowawczym 19.11.07, 08:40
      Nie wiem czy są ojcowie, ale moge coś o tym powiedzieć, bo mój mąż właśnie skończył 3-letni wychowawczy. Uważam, że to super rozwiązanie. Córka jest super zadbana, pewna siebie, sprawna fizycznie, świetnie rozwinięta itp. Uważam,że w ogromnej mierze to zasługa mojego męża.
      Był z dzieckiem sam (co prada ja nie pracowałam długo - ok 5 godz. dziennie ale 7 dni w tyg.) od czasu, gdy Mała skończyła 5 tyg.
      Były minusy. Ojciec na wychowawczym i matka na wychowawczym to dwa różne zakresy obowiązków. Mo mąż nie robił w domu wszystkiego tego, czego oczekuje się od matki na urlopie (pranie, prasowanie, sprzątanie, gotowanie, zakupy, rachunki itp), ale starała się jak mógł i z czasem było coraz lepiej.
    • kckk Re: Na wychowawczym 19.11.07, 22:47
      Zależy kto pyta smile
      • jaremax Re: Na wychowawczym 19.11.07, 23:00
        Nie ja smile ale czuję się jak na wychowawczym .Wpadłaś tu jak królik
        w marchew i pytasz się jak ta nać smakuje ? smile Kolejna ankieterka ?
      • mart72 Re: Na wychowawczym 20.11.07, 09:30
        Od połowy pażdziernika ze względów ekonomicznych(żona więcej zarabia)
        wylądowałem na urlopie wychowawczym.Syn ma 8 mies.Nie jest żle.Poza
        problemami z nakarmieniem nie mam z nim na razie większych
        kłopotów.Tylko coraz trudniej mi się do czegokolwiek zmobilizować.W
        jakiś marazm popadam,jesienną deprechę,najchętniej bym leżał i gapił
        się w TV.
        • kckk Re: Na wychowawczym 20.11.07, 20:30
          A co jeśli powiem, ze nie wierze w Twoja bajke? wink
          • mart72 Re: Na wychowawczym 20.11.07, 20:57
            No to żegnam
            • kckk Re: Na wychowawczym 20.11.07, 23:13
              Coś ty smile to taki dżołk był wink
              • egon26 Re: Na wychowawczym 21.11.07, 12:02
                kckk napisał:
                > Coś ty smile to taki dżołk był wink

A masz za głupie dowcipy - należało ci sięwink Kolega się nam zamknie w sobie i co
                teraz?? Myślisz że tak siedzieć w domu z dzieckiem to łatwosmile Wczuj się trochę w
                sytuacje kolegi, jak mówi Kubuś Puchatek: "myśl, myśl, myśl". A mój syn na
                takich jak ty po prostu mówi: łobuzwink
                • kckk Re: Na wychowawczym 21.11.07, 14:11
                  Mój na takich jak ja mówi złodziej smile

Hej, przecież krzywdy nikomu nie zrobiłem wink
                  A sam też uczyłem się kiedyś czytania emotek smile))
        • gondolierr Re: Na wychowawczym 21.11.07, 08:39
          Ja mam taką pracę, że przez pół roku mam wolne i wtedy czyt. teraz jestem tatą
          na wychowawczym (przez resztę roku z małą siedzi babcia). Ogólnie nie jest źle,
          ale taki marazm też mi sie zdarza, chociaż być może to pora roku ma na to wpływ...
        • lineczkaa Re: Na wychowawczym 21.11.07, 11:35
          A Ty myślisz, że matka na wychowawczym to cybork wymyślający co rusz nowe zabawy
          rozwijające mózg? Ja jestem na wychowawczym (mój wybór) i też czasem odganiam
          potomstwo i gapię sie w TV.
          Dobrze mieć system-plan. Kiedy spacer, kiedy posiłek, a kiedy zabawa. Twój syn
          ma 8 miechów. Rewelacyjny czas na spacery. Opatul czym się da, żeby było mu
          ciepło i dawaj na spacery. Na karmienie do knajpy. Ty będziesz zadowolony, a
          panie kelnerki zachwycone "ojej, jaki pan dzielny, że się dzieckiem zajmuje, mój
          mąż to nie chciał" itd.
          • gondolierr Re: Na wychowawczym 21.11.07, 12:09
            Plan dnia rzeczywiście pomaga, a co do karmienia w knajpie - cóż, pomysł niczego
            sobie, chociaż nie próbowałem. No i niestety raczej ciężko znaleźć
            nieznikotyzowaną knajpę.
            • lineczkaa Re: Na wychowawczym 21.11.07, 13:02
              Rzeczywiście w Polsce knajpy wolnej od papierosów ze świecą szukać, ale w
              związku z tym, że dziecko raczej w dzień funkcjonuje, to idąc do pubu ok godziny
              12 możemy mieć pewność, że gości za wielu nie będzie. Nawet jeśli, to jeden
              palacz na całą knajpę nie doprowadzi do ciężkiego zatrucia dziecka prawda? ;P
              • rotera Re: Na wychowawczym 21.11.07, 16:55
                od 12 do 14 lunch, a ze w biurach zakaz palenia, stawiam na totalny
                syf, idz kolo 15, juz klima wciagnie..
                • lineczkaa Re: Na wychowawczym 21.11.07, 20:22
                  W knajpie przy bulwarze gdyńskim, pozycja lunch nie występuje smile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka