adamdd12 30.11.08, 09:33 Jaki macie ludziska sposób na bolące gardło? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorotkall Re: Ból gardła 30.11.08, 09:41 Może "płuczesz" odkażaczami zbyt rzadko? Odpowiedz Link Zgłoś
dorotkall Re: Tantum Verde 30.11.08, 13:42 Tantm Verde jest ok., ale dla mnie lepszy jest Neo Angin (też używam w spraju). Ale o "odkażaczach procentowych też nie zapominaj ... Odpowiedz Link Zgłoś
adamdd12 Ból gardła 30.11.08, 14:00 Dzięki za podpowiedzi, w andrzejkową noc usilnie walczyłem z bólem gardła napojami wyskokowymi, ... teraz spróbuję waszych sposobów. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotkall Re: Ból gardła 30.11.08, 17:59 Albo spróbuj tez metody mojej babci - syrop z cebuli i miodu. Ale to raczej nie przed randką...W tym przypadku lepszy będzie lek apteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
wiking25 Re: Ból gardła 30.11.08, 22:50 Ja też ostatnio używałem Neo Angin w sprayu i bardzo szybko zadziałał. A co do odkażania to jak najbardziej tylko wysoko procentowy specyfik ) Odpowiedz Link Zgłoś
matijas77 Re: Ból gardła 01.12.08, 00:21 Kiedyś stosowałem zimne (uwaga: zimne) piwo i papierosy (tak z paczkę na posiedzenie) i na serio: pomagało. Teraz z racji małego dzidziusia nie palę i coraz częściej w gardle drapie. Chyba że stan poważniejszy, to piwo nie pomoże. Dużo ciepłego płynu. Odpowiedz Link Zgłoś
lola-25 Re: Ból gardła 01.12.08, 22:38 hej... co do tych procentów to mam inne zdanie... ale neo angin jest na prawdę świetny. próbowałam wielu" cudownych" środków.. neo angin w spray-u jest świetny naprawdę polecam Odpowiedz Link Zgłoś
lola-25 Re: Ból gardła 01.12.08, 22:47 wiesz jest wiele środków. jedne lepsze inne gorsze... podobno te domowe są najlepsze ale jak na domowe sposoby przystało wymagają wiele zachodu i s a bardzo czasochłonne... czosnek-mleko-masło zdecydowanie odpada bo po takiej miksturze zdała od ludzi trzeba się trzymać przez co najmniej trzy dni. ja ostatnio odkryłam bardzo dobry lek. nie tylko szybko działający ale również świetnie i skutecznie uśmierzający ból. na dodatek jest on bardzo odświeżający wystarczy sobie popsikać parę razy dziennie i na długI czas zapominamy o jakimkolwiek bólu. jest to 'neo-angin' w spray-u. jet niezastąpiony. POLECAM !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tata_tomek Re: Ból gardła 02.12.08, 08:54 W VIII(?) księdze przygód Tytusa, Romka i A'Tomka młody Kopernik zalecał owijanie gardła gorącym spaghetti... Odpowiedz Link Zgłoś