agatka206 17.12.03, 20:21 czy to prawda, że tatusiowie też przeżywają lęki przed narodzinami dziecka i już po urodzeniu się dzieciaka? Kobiety się boją to dlaczego ojcowie nie mieliby mieć prawa do strachu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ivek Re: boję się 18.12.03, 12:00 Jasne, ze czesc z nas obawia sie tego czy da rade podolac roli ojca (jesli w ogole uda im sie ja zdefiniowac). Pamietam, ze lekarz kiedy umiescil w moich ramionach nasze dziecko spytal sie mnie czy aby zaraz nie zemdleje. Mam przed oczami ta tak zalezna, kruchutka istote, malutkie raczki i palce. Zastanawialem sie Boze jak bede go ubieral zeby nie zrobic mu krzywdy... No po prostu lek w czystej postaci. Przed porodem rowniez, czu nie bedzie komplikacji, czy urodzi sie zdrowe dziecko. Innego rodzaju obawy towarzysza mi do dzis, teraz wiaza sie z wychowaniem bardziej zdecydowanie, ale z wypowiedzi "eTatow" na przyklad wnioskuje, ze nie jestem odosobniony w swoich obawach. pozdrawiam Ivek Odpowiedz Link Zgłoś
shuriken Re: boję się 18.12.03, 16:45 Prawda prawda. Jeśli chcesz naukowego dowodu, oto on: www.eurekalert.org/pub_releases/2003-09/mc-mcs090203.php Odpowiedz Link Zgłoś