17.06.06, 00:58
hej!niedawno przeprowadziłam sie z rodzina na stogi!nie znam tej
dzielnicy,ani ludzi tu mieszkajacych....narazie podoba sie mi tu!słyszałm
sporo krytyki na temat tej dzielnicy ale wydaje sie mi,ze sa sporo
przesadzone!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Pixi Re: stogi IP: *.futuro.pl 17.06.06, 15:17
      Pomieszkasz troche to sama stwierdzisz, ze te opinie nie sa wyssane z palca.
      • Gość: anna Re: stogi IP: 217.153.221.* 26.06.06, 01:55
        tak to prawda.Stogi to najgorsza dzielnica gdańska .mieszka tu samo buractwo i
        prostactwo + koksy,mafia i banda zapijaczonych kloszardów
        • Gość: adalbert Re: stogi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 21:23
          Brak kultury i wychowania , ot co przemawia z Twojej wypowiedzi . U nas na
          Stogach nie używa się takiego języka . Ale każdy z nas myśli kategoriami
          środowiska w ktorym wyrósł , i tak jak został wychowany .
    • Gość: rer Re: stogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 16:27
      jak to niektórym niewiele do szczescia potrzeba. miłe.
      • annmari1979 Re: stogi 17.06.06, 17:15
        gdzies mieszkac trzeba.tyle mlodych mam z wozkami na spacery chodzi(ja tez).to
        od ludzi zalezy atmosfera!!!cos miłego napewno mozna powiedzieć!!!!!!!
        • grzehuu Re: stogi 17.06.06, 18:20
          Ja tam mieszkałem i przeprowadziałem się do Gdyni , zrób też tak , dobrze Ci
          radze :D Jest duze prawdopodobienstwo ze jak twoje dziecko podrosnie wpadnie w
          nieodpowiednie towarzystwo i zaczna sie problemy
          • Gość: Met Gdynię odpuść IP: *.allianz.pl 20.06.06, 08:47
            I tak będziesz musiała dojeżdżać do pracy w Gdańsku,bo cienko w Gdyni z
            robotą,mnóstwo gdynian jeżdzi do pracy w Gdańsku,cała północna,najgęściej
            zaludniona część Gdyni to prawdziwa wylęgarnia łysego dresiarstwa,jeżeli nie
            będą odpowiadać Ci Stogi masz w Gdańsku duży wybór,co roku oddawanych jest do
            użytku 3000 mieszkań,oferta developerów obejmuje również domy,mieszkania na
            grodzonych odiedlach,apartamentowce aż po luksusowe rezydencje,w Gdańsku warto
            mieszkać.
        • Gość: rer Newsy ze Stogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 18:22
          Nie no zgadzam się. Cieszy mnie że cos miłego o tej uroczej gdańskiej dzielnicy
          napisałaś. Naprawde miłe. Tak z ciekawości zajrzałem na internetowy portal
          Stogów - oto najwazniejsze wiadomosci z ostatnich dni:

- Trup w lesie: Makabryczne odkrycie w lesie na gdańskich Stogach. Wczoraj w
          godzinach popołudniowych kilka kilometrów od morza odnaleziono zwłoki
          nieznanego człowieka.

- Tramwaj wyleciał w powietrze: Groźny wybuch ładunku spowodował zniszczenie
          tramwaju w okolicy pętli na Stogach. Są ranni

- Rekordowy pijak: Nietrzeźwy znaleziony na gdańskiej Przeróbce miał 6,3
          promila alkoholu w organizmie.

- Złodziejska dziupla: Na terenie Stogów odkryto dwa garaże, w których ukrywano
          kradzione samochody.

- Zwłoki w stawie: Zwłoki wyłowione kilka dni temu z Pustego Stawu należały do
          poszukiwanej Anny Słomion. Jest to już informacja potwierdzona.

- Nielegalny bursztyn: Dziś nad ranem policjanci z komisariatu na Stogach
          zatrzymali na byłych działkach ogrodniczych przy ul. Kaczeńce dwóch mężczyzn

Naprawde urocza dzielnica.

• Gość: pozdro ze Stogów do rer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.06, 19:38
            Nie wiem facet czy masz dobrze we łbie poukładane, ale to jest przegląd
            kryminalny z kilku ostatnich miesiecy, a nie dni o czym juz nie poinformowałeś.
            Poza tym zapewniam Cię, ze tam gdzie mieszkasz wcale nie jest bezpieczniej. Tak
            na marginesie to proponuje abys jeszcze sprawdził news o tramwaju, tam jest
            wyraźnie napisane, że to były policyjne ćwiczenia, a o tym wytrawny detektywie
            już nie wsomniałeś.
            PS Poza tym mamy najpiękniejszą i najczystszą plażę na całym wybrzeżu
            • Gość: rer Re: do rer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 20:12
              no przeciez piszę, że to urocza dzielnica (z cudowna zreszta plażą).
              a skoro serwis www.stogi.dzielnica.pl to kronika kryminalna, to ja z
              pewnościa mam niezbyt dobrze we łbie poukładane.
            • Gość: jurek Re: do rer IP: *.nsm.pl 01.07.06, 11:12
              plaza rzeczywiscie super
              ale dzielnica to najbrudniejsze chyba miejsce w gdansku
              tam czas sie zatrzymal w latach 70 !!!
          • Gość: Wojciech takie newsy to o każdej dzielnicy mozna znaleźć IP: *.chello.pl 17.06.06, 20:43
            Nie ma problemu. Zadna sztuka wybrać najgorszy syf ze wszystkich informacji. A
            ten tramwaj to serio były ćwiczenia wiec sobie daruj.
            Stogi to takie miasto w mieście. Są odciete trochę od reszty Gdańska i to bez
            wątpienia jest minus.
            Poza tym to dzielnica starszych ludzi, trochę zapuszczona ale...
            są i pozytywy. Blisko szkoły, sklepy, plaża. Jest przychodnia, komisariat itd. W
            sumie wszystko na miejscu, do tego mały ruch uliczny wiec mało uciązliwy.
            Minusme jest to, że nie ma odpowiednich warunków dla dzieci. Jak dziecko
            podrośnie to uciekaj ze stogów. Dzieciaki z tamtych stron z nudów robią różne
            dziwne rzeczy.
            • hanusia39 Zmieniać a nie uciekać! 18.06.06, 22:23
              Z tym uciekaniem ze Stogów jak dzieci podrosną to lekka przesada. Jeżeli tylko
              rodzice znajdą czas dla dzieci żeby je nauczyć rozróżniania co jest czarne a co
              białe to duże prawdopodobieństwo, że im tak zostanie i niezależnie od kolegów z
              podwórka będą miały swoje zdanie i nie zaczną kraść samochodów czy wystawać pod
              budką z piwem. Nie mieszkałam na Stogach ale w czasach bardzo młodej młodości
              bywałam tam prawie codziennie u koleżanek i gwarantuję, że żadna z nich,
              chociaż tam się wychowały i mieszkają na Stogach do dziś, nie miała nigdy nic
              do czynienia z prawem karnym. Są wspaniałymi kobietami, którym się
              powiodło.Wiem natomiast, że wszystkie miały wspaniałych rodziców i chyba tu
              leży ten biedny pies co go pogrzebali!
              Pozdrawiam Stogi i wszystkich mieszkańców tej choć nieco oddalonej od Gdańska
              ale jakże sympatycznej dzielnicy! I jaka PLAżA !!!
              • Gość: Aldona Re: Zmieniać a nie uciekać! IP: 151.156.10.* 26.06.06, 10:17
                Zgadzam sie z Toba absolutnie.To wszystko zalezy od rodzicow.Sama wychowalam
                sie na Lakowej,o ktorej rowniez mowi sie ,ze to dzielnica lobuzow i pijakow.
                Mialam tez na Stogach sporo znajomych.Zarowno jako stamtad,jak i z Lakowej,
                nikt z moich znajomych nigdy nie mial i nie ma zadnych problemow .Wszyscy mamy
                wyksztlacenie i dobra prace,oraz rodziny.Na pewno w latach 50,60 i nawet 70
                bylo o wiele spokojniej w tych dzielnicach,byla wieksza dyscyplina no i o
                wiele wiecej respektu dla policji.Czasy sie zmienily i to chyba na gorsze,
                jezeli chodzi o wychowanie mlodziezy i wplyw innych na postepowanie
                mlodychludzi.Narkotyki i brak czesto pracy,powoduje skutki o ktorych sie dzisiaj
                wiele slyszy,ale to dotyczy tez w wiekszosci ludzi malo wyksztalconych i rodzin
                patologicznych,a tych chyba jest dzisiaj w Polsce sporo.No i dzisiejszy rzad,
                ktory ma ogromnie duzo problemow ze spoleczenstwem,nic innego nie robi,jak
                tylko sie kloci i zmienia bez przerwy ludzi.Takiego balaganu nie bylo chyba
                juz dawno w Polsce i szkoda,bo to sie bardzo odbija w prasie zachodniej.Polski
                nie traktuje sie dzisiaj powaznie i wcale sie nie dziwie,ze tylu mlodych ludzi
                ucieka dzisiaj z Polski.
    • annmari1979 Re: stogi 18.06.06, 21:22
      tak mało o stogach mozna tylko powiedziec????jakies pozytywy prosze!!!!mam
      zamiar tu troche pomieszkac kupiłam M i spłata przez 30 lat,wiec moze cos na
      pocieszenie!!!nie moze byc,az tak zle!!!!????
      • Gość: Grzesiek Re: stogi IP: *.gdynia.mm.pl 18.06.06, 21:29
        No to zalezy jeszcze w jakiej czesci dzielnicy sie znajdujesz :) hihi :)
    • annmari1979 Re: stogi 18.06.06, 21:47
      centrum!niedaleko "kupca"....
      • hanusia39 Re: stogi 18.06.06, 22:40
        Słonko! Nic się nie przejmuj tym co piszą lub mówia ale żyj i ciesz się życiem!
        Na Stogach tak jak wszędzie trzeba uważać gdzie stawia się stopy i z kim
        rozmawia i jest to norma w dzisiejszym świecie. Ja przez 20 lat żyłam w samym
        centrum Gdańska, teraz mieszkam od 15 w Hamburgu i wszędzie natkniesz się na
        pomyleńców i bandytów. Wiadomo, że im większe miasto tym większy odsetek
        bezprawia.
        Jak już wspomniałam w poście wcześniej, największą wartość ma wychowanie dzieci
        a ono należy do rodziców a nie podwórka czy szkoły! Mieszkaj i ciesz się, że
        masz gdzie.
    • maga1233 Re: stogi 18.06.06, 22:46
      Dobrze, ze podchodzisz optymistycznie do nowego miejsca zamieszkania. Dzielnica
      sama w sobie nie jest ciekawa ale za to blisko do morza, fajne tereny do
      spacerowania i jazdy na rowerze. Mieszkam tu od 8 lat i bylam zadowolona ....do
      czasu, kiedy sie wlamali do mojego mieszkania. Wyczyscili co mozliwe, wlacznie
      z samochodem przed blokiem (niestety klucze zostawilam w domu). Po roku
      probowali po raz drugi. Na szczescie sie nie dostali, zniszczyli tylko drzwi.
      Juz nie czuje sie tutaj bezpiecznie, zdalam sobie sprawe, ze bylam obserwowana.
      Po kazdym powrocie do domu przesladuje mnie widok rozbebeszonych drzwi i obawa
      czy znowu jakies gnojki nie grzebaly w mojej bieliznie. (pomimo, ze mam teraz
      mieszkanie dobrze zabezpieczone). Pozostala rowniez nieufnosc do ludzi z
      okolicy. Nie pisze tego, zeby Ciebie zniechecic do dzielnicy, wlamania zdarzaja
      sie wszedzie. Pamietaj jednak, ze jestes tu nowa i moga Ciebie obserwowac.
      Uwazaj kogo wpuszczasz do mieszkania i z kim rozmawiasz. Nie afiszuj sie
      rowniez zakupami np. sprzetu. Zycze milego mieszkania na Stogach! Pozdrawiam!

P.S. Uwazaj na samotne spacery po lesie....moze wyskoczyc pan bez spodni!!!!
      • annmari1979 Re: stogi 19.06.06, 11:39
        optymistka byłam,jestem i bede!!!!mam nadzieje,ze pokocham to miejsce!!!!zawsze
        mozna polepszyc to co nam przeszkadza...mało placow zabaw jest ale moze
        zawalczyc,zlobka nie ma ale za to 2 przedszkola sa....no i nadal czekam ,az
        zbuduja biedronke!!!!!
        jesli jacys miłosnicy tej dzielnicy sa
        • Gość: Kala Re: stogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 14:42
          Pełen podziw,że ktoś z własnej woli na kredyt kupił własne M na Stogach!!!
          Stogi to wieś w mieście!
          Jeśli traktujesz to jako sypialnie to o.k.
          Mam tez nadzieje,że masz żeluzje antywłamaniowe w oknach,i drzwi obite blachą!!!
          ha,ha ale się uśmiałam!!!
          Zauważyłeś,że na Stogach nikt nie pracuje?Wszyscy jeżdża furami,spacerują z
          amstaffami,robią zakupy w południe,istne Eldorado!
          • maga1233 Re: stogi 19.06.06, 15:51
            "na Stogach nikt nie pracuje?Wszyscy jeżdża furami,spacerują z
            amstaffami,robią zakupy w południe,istne Eldorado!"
            Chyba sie troche zapedzilas w swojej ocenie mieszkancow Stogow. Owszem duzo
            jest osob niepracacych ale raczej klepia biede, nie splaca czynszu i
            ewentualnie upajaja sie jakims jabolem. Znam tu wiele wartosciowych osob,
            ktorzy uczciwie pracuja. Duzo spaceruje i jezdze na rowerze ale jakos nie
            natknelam sie na przerazajaca liczbe amstaffow. Fur jakos tez nie widze,
            przewazaja stare auta. Owszem mieszka tu ekipa ze swiatka przestepczego (jak i
            w innych dzielnicach) ale nie nalezy mierzyc wszystkich jedna miara. Ciekawa
            jestem w jakiej dzielnicy "miejskiej w miescie" mieszkasz, skoro dla Ciebie
            Stogi sa "wsia w miescie". Pozdrawiam z samego centrum Eldorado!
            • hanusia39 Re: stogi 19.06.06, 16:03
              Zgadzam się! Ludzie "zarabiający inaczej" są wszędzie, a że Stogi nie są wielką
              dzielnicą tak iż ludzi tych widać nieco wyraźniej co nie świadczy źle o
              pozostałych mieszkańcach. A że Stogi piękną dzielnicą są to półświatek,
              doceniwszy walory tego miejsca ( bo i plaża blisko i lasek, czasem ciemny...)
              osiedlili się tutaj dla swojego (niestety nie sąsiadów) spokoju.
              Jak na Stogach tak i gdziekolwiek na tym świecie późnym wieczorem nikomu nie
              radzę spacerować. No chyba, że jest to bezludna wyspa gdzieć w okolicy Bora-
              Bora! Niestety tam natomiast możemy wejść w drogę jakiemuś dzikiemu zwierzęciu
              i też będzie nam trudno ujść z życiem. Z dwojga złego wolałabym chyba spotkać
              dzikie zwierzę niż rodzimej produkcji gangstera!
              Pozdrawiam
              • annmari1979 Re: stogi 19.06.06, 21:58
                "Pełen podziw,że ktoś z własnej woli na kredyt kupił własne M na Stogach!!!
                Stogi to wieś w mieście!"-skoro o tej dzielnicy tyle wiesz to musisz tez tu
                mieszkac????NA WSI????!!!!moi sasiedzi pracuja,ja z mezem tez....
                a kupno M :stogi,orunia,nowy port sa najtansze...wybrałam stogi.wczesniej
                wynajmowałam na Elblaskiej blisko seredynskiego,łakowa....
                "Jak na Stogach tak i gdziekolwiek na tym świecie późnym wieczorem nikomu nie
                > radzę spacerować" RACja!!!!!
                • Gość: Kala Re: stogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 23:10
                  Mieszkałam na Stogach 10 lat,Stogi jako dzielnica maja jakies walory
                  przyrodnicze,las,piękna plaża.
                  To niewątpliwe plusy,minusy powietrze-wianuszek
                  zakładów;Rafineria,Fosfory,Siarkopol,Port Północny,wyprowadziłam sie bo moje
                  dziecko nie wyrabiało na płuca i oskrzela-smierdzące powietrze.
                  Określenie wieś w mieście albo skansen uzywa moja teściowa-21 lat mieszkała na
                  Stogach.
          • Gość: dociekliwa Re: stogi IP: *.24.lokis.net.pl 28.06.06, 07:31
            a skad ty wiesz ze nikt nie pracuje? Czyzbys tez wyprowadzal swojego amstafa? a swoja droga jesli w dobrze wychowane to amstafy to przemile psy...
            i po co tak sie zlosliwie nasmiewasz? jakies kompleksy do odegrania na innych?
    • Gość: anna Re: stogi IP: 80.51.232.* 20.06.06, 07:54
      ja mieszkalam na Stogach od urodzenia do zeszlego roku czyli ok 30 lat
      dzielnica to specyficzna ma plusy i minusy juz tu opisane dla mnie najwiekszy
      plus to oczywiscie plaza i las-znam go na wylot a minus to niestety powietrze
      ktore zostalo zanieczyszczone maksymalnie przez okoliczne zaklady warunki
      naturalne nie zostaly wykorzystane jak nalezy-zamiast stworzyc tu centrum
      rekreacji "kurort"nad morzem zbudowano Siarkopol Rafinerie i inne....teraz cos
      tam sie tworzy na plazy ale to juz troche pozno... obecnie mieszkam w okolicach
      Pruszcza-pola, laki,krowy po prostu wies dzieciaki na dworzu buduja
      szalasy,dorosli siedzą wieczorami i nie boimy sie wracac po zmroku-sąjeszcze
      takie miejsca a jak bywam na Stogach to jednak chyba ciesze sie ze juz tu nie
      mieszkam
      • Gość: Kala Re: stogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 18:16
        Zachodzę w głowę jak można było tak pozwolić zniszczyc tę dzielnicę i dawną wieś
        rybacką Górki Zachodnie dać ją "obeczkować" pojemnikami z paliwem.
        A teraz rzut beretem od plazy stoi azbestowy "Rotterdam" ciekawe gdzie wywalą
        azbest ?
        Teraz gebę zatkali ludziom ze Stogów bo zrobili ścieżkę rowerową i pseudo
        pałacyk-przebieralnię postawili na plazy.
        Stogi mogły byc perłą Gdańska,wyobrażcie sobie jakby tak zarżnąć Hel albo
        Zakopane,postawić tam cementownię albo zakład utylizacji szkodliwych substancji?
    • grzehuu Re: stogi 20.06.06, 15:35
      Tylko pamietaj co do tych jazd na rowerze jezdzij zawsze z kims bo mozesz
      bedziesz musiała pieszo wracać :) hihihi
    • Gość: anba Re: stogi IP: *.82-134-53.bkkb.no 21.06.06, 02:25
      Problem w tym ze to miasto nie dba o Stogi. Kogo interesuje teraz dzielnica
      emerytow?
      • annmari1979 Re: stogi 21.06.06, 22:16
        a szkoda bo mozna by tu wiele zrobic i miasto tez by zarobiło na tym!!!!mam
        nadzieje,ze ktos sie w koncu obudzi!!!!!jacys radni w koncu ze stogow tez
        sa!!!!!moze jakies zgrabne pismo wysłac do u.miejskiego tylko podisy
        pozbierac!!!!w koncu ida wybory!!!!!pozdrawiam stogi i mieszkancow,zwłaszcza
        tych,ktorzy chetnie zawalczyli by o ta dzielnice :-)
        • Gość: gdanszczanka Re: stogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 11:40
          niestety, Stogi to jak kazdy slums ,zeby tam mieszkac, trzeba sie tam urodzic:(
        • szablon1 Re: stogi 27.06.06, 05:15
          mieszkam na stogach od 4 lat nie zamiezam godzic sie z tym ze miasto ma nasza
          dzielnice gdzies, tu mieszkaja tacy sami podatnicy jak wszedzie. Slyszalem ze
          zamiezaja wymieniac bruk na starowce, amoze byscie Pansto rzadzacy wymienili
          tak stare chodniki na Stogach????
          wiem ze mnie nie uslyszy Adamowicz z jego ekipa.
          To my mieszkancy Stogow musimy zadbac aby nas uslyszeli!!!!!!!!!
          • annmari1979 Re: stogi 27.06.06, 20:39
            miło,ze ktos tez tak mysli.mieszkancy muszaza walczyc o swoje!!!!stogi mogły by
            zabłysnac!!!pozdrawiam:-)
            szablon1 dzieki wkoncu kolejna osoba mowi o poprawie a nie tylko narzeka!!!!!
            • anba66 Re: stogi 28.06.06, 05:34
              Mam nastepujacy pomysl:
              znalezc chetnych wlascicieli sklepow na Stogach ktorzy by zajeli sie zbiorem
              podpisow mieszkancow Stogow o oddzielieniu Stogow od miasta. Skoro miasto o nas
              zapomnialo, nie potrzebujemy go, stworzymy wlasne. Mamy wszystko co jest
              niezbedne- las, plaza zeby stworzyc w przyszlosci ze Stogow miejscowosc
              wypoczynkowa, taka jak byla kiedys.Sciagnac inwestorow i dostac dotacje z UE.
              Trzeba tylko wszystko dokladnie przemysleci wyniec propozycje na forum. Stogi
              mija dzielnica i nie tylko.annmari1979 mozesz tym sie zajac???odpisz mi na maila
              • annmari1979 Re: stogi 28.06.06, 21:28
                ha,ha,ha.....moze oddzielic tez jelitkowo,brzezno...itd....sarkazm jest
                zbedny!!!!!jesli nic nie masz madrego do powiedzenia to milcz--cenna zaleta!!!!
                dla mnie zycie nie polega na olewaniu,wysmiewaniu....czasami mozna cos zrobic
                tak poprostu
    • Gość: rom Re: stogi IP: 195.143.166.* 22.06.06, 12:47
      Nie przejmuj sie tymi negatywnymi opiniami o Stogach. Podobnie bylo o Przymorzu
      a teraz po wybudowaniu parku nadmorskiego, Horyzontu , budowie Mariny i
      pobliskiego Nuptun Park dzielnica ozyla . Ceny mieszkan ida w gore. Podobnie
      bedzie na Stogach. Po skonczeniu trasy warszawskiej przez most na Wisle
      dzielnica ozywi sie i przybedzie inwestycji mieszkaniowych chocby ze wzgledu na
      budowany terminal kontenerowy. Wielu z tych co dzisiaj psiocza bedzie chcialo
      jeszcze tam mieszkac. Troche trzeba poczekac ale napewno sie doczekasz.
      • Gość: mądrala Re: stogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 13:55
        No doczeka sie jak go siarkowodór wcześniej nie zabije!Ha,ha!
        • annmari1979 Re: stogi 22.06.06, 15:33
          moze zamiast ha,ha pomyslec o zmianach!!!!kazdy kto miszka na stogach powinien
          tego chciec!!!!!ja wierze,ze bedzie lepiej.mieszka tu wielu emerytow i napewno
          wiele młosych,inteligetnych,pracowitych osob....jest napewno tez odsetek tych
          mniej ambitnych,mniej uczciwych ale jak wszedzie!!!!
          pozdrawiam :-)))
          • Gość: a Re: stogi IP: *.24.lokis.net.pl 28.06.06, 07:50
            tez nie tracilabym wiary ze sie cos zmieni na stogach, bo sama okolica na tyle atrakcyjna, ze cos sie z nia musi ruszyc:) Tylko zdecydowanie nie liczylabym na emerytow, ostatnio najwiecej ulicznego hamstwa spotyka mnie wlasnie od nich, jeszcze rozumiem starszych schorowanych ludzi, ze moga sie rekreacyjnie drzec na otoczenie, skoro wszystko ich boli, ale nie, im bardziej ktos wyglada na wymeczonego tym bardziej lagodny i pozytywnie nastawiony do świata, regulrnie opieprza mnie jakis dziarski 60-latek, tak w sumie za nic (np. za przejechanie rowerem po przeciwnej stronie chodnika, 3 metry od niego). Gdy wczoraj takemu wlasnei 60-latkowi, co z koleji opieprzyl mnie za wolne przejechanie rowerem po pustym chodniku pod wiaduktem, na ktorym on stal, no wiec gdy wczoraj takeimu odpowiedzialam, specjalnie wrecz przesadnie grzecznie, ze "nie zycze sobie zeby sie mnie pan czepial" on mnie wyzwal od glupich k. ...
            Co do zanieczyszczonego powietrza - reszta Gdansak duzo lepsza nie jest, a do tego dostosowanie sie do norm unijnych z emisja zanieczyszczen pewnie poprawi sprawe. Jak ktos sie boi o zdrowie, to zdecydowanie nie polecam trojmiasta i okolic, bo mamy wskazniki zapadalności na raka i inne choroby gorsze od Katowic... Wiele z tych przerazajacych troche statystyk dotyczy zmian genetycznych ktore musialy zabrac troche czasu, to nawet z 30 lat trucia z powietrza to za malo (przyznaje sie, że nie wiem ile lat maja te zaklady), nie to zeby to trucie bylo nieszkodliwe, ale nie jest jedyne... Kto wie co wyladowalo na dnie Baltyku w czasie drugiej wojny swiatowej?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka