dobi53 01.04.10, 12:53 czy nosicie stanik w nocy, czy powinno sie to robic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matysiaczek.0 Re: stanik/noc 01.04.10, 13:01 podobno powinno się nosic stanik nocą w przypadku duuużych piersi, bez wzgledu na to czy sie karmi czy nie. Ja mam duże piersi, karmię nimi, śpię w staniku, a nawet gdybym nie chciała w nim spać to nie da rady, bo zalałbym się rzeką mleka :/ Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_i_lenka Re: stanik/noc 01.04.10, 13:03 Na początku nosiłam, ale po nocy nadawał się on do prania - cały mokry pomimo wkładek. Potem spałam na takim podkładzie do łóżeczka (materiał z jednej strony a folia z drugiej) i zmieniałam koszulkę przy każdym karmieniu bo była mokra. Teraz wkładam pieluchę tetrową pod koszulkę i to jest najlepsze dla mnie rozwiązanie. Nie muszę się przebierać w nocy co najwyżej wymieniam pieluchę. Fakt że teraz coraz mniej przeciekam. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: stanik/noc 01.04.10, 13:45 nie wiem czy powinno sie to robic, ale ja spalam w staniku od 6-7mc do ok. 14 m-ca po porodzie poczatkowo z powodu obolałych piersi później z przyzwyczajenia :) choc pamietam, ze polozne gonily kobitki po porodzie do zakładania staników z hasłem pani beatko, laktacja! prosze ząlożyć stanik nie wglebialam sie, bo ja stanik nosiłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
lesiomama Re: stanik/noc 01.04.10, 13:54 ja noszę biustonosz+wkładki - inaczej budziłabym się z mokrą koszulką Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.t Re: stanik/noc 01.04.10, 17:02 miekki miekki bezfiszbinowy wygodny nosilam na poczatku zeby wkladki mi sie trzymaly ...ale bez roznicy, bo byl miekki miekki wygodny bezfiszbinowy! potem jak sie laktacja unormowala - hulaj dusza! Odpowiedz Link Zgłoś
marzenciaf Re: stanik/noc 01.04.10, 17:06 Ja pod piżamę wkładam pieluchę tetrową pomimo że podczas karmienia jedną piersią z drugiej cieknie mleko to wole ten sposób niż stanik i wkładki bo przynajmniej piersi mam luzem i śpi się wygodniej. Pieluchy piorę z reszta prania i dzięki temu zaoszczędzę trochę na wkładkach laktacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
rilla-m Re: stanik/noc 01.04.10, 18:02 Ja też jak któraś z przedmówczyń wkładam pieluchę tetrową pod koszulkę zamiast stanika - wtedy jest mi wygodnie, a mleko nie przedostaje się na koszulkę - a tak miałam jak spałam w staniku z wkładkami. Odpowiedz Link Zgłoś
nvera Re: stanik/noc 01.04.10, 20:27 Jak ktos nie lubi spać w staniku to jest jeszcze jedno rozwiązanie koszulka z odpinaniem tak jak w staniku do karmienia. Mozna takie kupić między innymi w H&M na dziale dla mam. Ja nosze na zmianę stanik i taka koszulkę oczywiście plus wkładki! Robie tak raz ze względu na kapiące mleko a dwa przez ciągłe nabrzmiewanie piersi i ich ciężkość porobiły mi sie rozstepy i nie chce zeby ich przybywalo wiec wole podtrzymywac piersi jak są takie ciezkie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: stanik/noc 01.04.10, 21:42 NOSIĆ!!!! bezwzględnie! Bo cycki spoczną na kolanach za jakiś czas. Zwłaszcza jeżeli są pokaźne. Rozstępy, rozciągnięte cycki to naprawdę fe. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: stanik/noc 06.04.10, 15:20 Szczerze mówiąc głównym powodem dla spania bądź nie spania w staniku są potrzeby i odczucia konkretnej kobiety. pozdrawiam :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś
pamplemousse1 Re: stanik/noc 07.04.10, 11:48 nie śpię w staniku, bpo mi niewygodnie,na początku spałamw lub z pieluchą tetrową, ale czułam się z tym fatalnie. Szybko mogłam odstawić wkłądki laktacyjne, bo dwa ssaki świetnie unormowały mi laktację. a jak będę miała obwisły biust...trudno, z takim będę musiałą żyć ;) zainwestuję w dobry stanik;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaisha18 Re: stanik/noc 08.04.10, 15:03 Widzę, że z tymi pieluszkami tetrowymi nie jestem sama ;-) Ja również od początku śpię w koszulce na ramiączkach, pod którą wkładam pieluszkę. Na początku budziłam się mokrusieńka, teraz już przeciekam tylko z drugiej piersi w trakcie karmienia. W dzień, gdy jestem w domu też nie noszę stanika, tylko pieluszkę ;-) Nie mam wielkiego biustu, taki średni, a jak się zrobią "wątrobianki", trudno będę się martwić póżniej. Jedno dziecko karmiłam rok i jakoś piersi na tym bardzo nie ucierpiały. Odpowiedz Link Zgłoś
dobi53 Re: stanik/noc 08.04.10, 18:58 ale jak Wam sie trzyma ta pielucha tetrowa? czyms ja podtrzymujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
kaisha18 Re: stanik/noc 10.04.10, 18:09 Ja np śpię w takiej koszulce na ramiączkach bawełna z lycrą, dosyć opiętej, ale jednocześnie bardzo elastycznej, nie uciska piersi, a ładnie trzyma pieluchę. Mam takich parę na zmianę. Najlepsze są takie z dużym dekoltem i długimi ramiączkami, które się ładnie ciągną, bo podczas karmienia nie muszę od dołu podnosić koszulki, tylko odchylam z góry pod tą pierś, z której akurat karmię. Odpowiedz Link Zgłoś
kiyana Re: stanik/noc 12.04.10, 10:31 Ja śpię w staniku. Mam duże piersi i bez stanika się nie widzę. Poza tym przy większych piersiach bez stanika skóra się naciaga pod ciężarem, dlatego wolę podtrzymywać, może to zmniejszy ryzyko rozstępów. Odpowiedz Link Zgłoś