fiziolek 31.07.10, 23:19 Sporo z Was pisze, że karmicie maleństwa w nocy na leżąco. Czy w takim razie odbijacie czy dzidzie zasypiają przy cycu? Co z ewentualnym ulaniem?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrs.t Re: Odbijanie w nocy. 31.07.10, 23:40 mysle ze wiele z nas na lezaco karmi juz nei takie mini maluchy juz kurcze nie pamietam ile moj mial jak przestalam odbijac w nocy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
jul-kaa Re: Odbijanie w nocy. 31.07.10, 23:52 Ja nie odbijam, ale mojemu synkowi ulewa się raz na kilka(naście?) dni. Ja zresztą nie odbijam nawet w ciągu dnia, hmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
slim13 Re: Odbijanie w nocy. 01.08.10, 08:05 ja odbijałam do 2 miesiąca ale dziecko mi się rozbudzało i były problemy z ponownym zaśnięcięm i dałam sobie spokój Odpowiedz Link Zgłoś
lapwing123 Re: Odbijanie w nocy. 01.08.10, 09:04 Do tej pory odbijałam- tzn. podnosiłam do pionu, Mała i tak zasypiała na ramieniu i nigdy się nie odbiło. Teraz ma skończone 2 m. i przestałam pionizować w nocy. W dzień odbijam-beka. Jeśli zaśnie w dzień przy cycu to jej nie ruszam, bo to cud, że uśnie w dzień:) Odpowiedz Link Zgłoś
lapwing123 Re: Odbijanie w nocy. 01.08.10, 09:05 acha i ulewa baaaardzo rzadko- raz na kilka dni. A karmię nawet co 20-30 minut- czasami ma takie dni. Max co 1,5-2 h. Odpowiedz Link Zgłoś
pacijus Re: Odbijanie w nocy. 01.08.10, 12:31 A ja odbijam w nocy, dziecko mi sie rozbudza i potem sie tylko denerwuje, przestane tak robic, z mojej obserwacji czy odbijam czy nie ulewanie i tak jest, także z tym ulewaniem to ciężka sprawa, odbijać trzeba by dzidzie nie męczyły gazy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
bibina Re: Odbijanie w nocy. 02.08.10, 00:50 Mi p. Monika na tym forum kiedys odpowiedziala, ze odbijac przy piersi w ogole nie trzeba, chyba ze sie bezposrednio po karmieniu kladzie dziecko na pleckach. Moje zasypialo na boczku, potem ewentualnie przekrecalo sie na plecki. Odpowiedz Link Zgłoś
meg303 Re: Odbijanie w nocy. 02.08.10, 09:22 Karmimy sie raz na jednym, raz na drugim boku, więc w nocy nie odbijam. Czasem jeśli widzę, ze jest niespokojna( rzadko) wtedy odbijam, ale potem żeby zasnęła musze ją karmić znowu.... Odpowiedz Link Zgłoś
paulutek Re: Odbijanie w nocy. 02.08.10, 23:03 Ani jednego ani drugiego synka nie odbijałam w nocy,w którymś z poradników przeczytalam,że dziecko w nocy jest zrelaksowane i je na tyle spokojnie,że powietrza sie nie nałyka.U nas sie to sprawdzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
fiziolek Re: Odbijanie w nocy. 02.08.10, 23:34 A czy kiedy karmicie na leżąco to dzidzia jest na pleckach czy na boczku? Bo moja na lezaco za nic nie chce na boczku lezec, tylko na pleckach. Odpowiedz Link Zgłoś
pacijus Re: Odbijanie w nocy. 03.08.10, 08:37 Moja tez na pleckach, w ogóle na boczku to tylko jak ja przytrzymuje :)) Odpowiedz Link Zgłoś
asia_k_poz Re: Odbijanie w nocy. 07.08.10, 22:29 W nocy karmię Małego na boczku i nie odbijam Go, choć w dzień ulewał (teraz jest już lepiej-po lekach), nie zdarzyło mu się ulewać, więc Go nie wybudzam, bo przy cycu w nocy zasypia. Odpowiedz Link Zgłoś