Dodaj do ulubionych

sposób na rane

04.10.10, 17:41
Witam,
Czy znacie Mamy jakiś sposób na szybkie wylecznie rany na sutku?
Karmie juz prawie 5 mcy i jakoś od 2 tyg. na sutku mam takie jakby przecięcie(pewnie na śpiocha źle mu podałam pierś),to wygląda jak naderwanie,jakby ktoś nożem ciachnoł,boli okrutnie jak karmie,po karmieniu przykładam gazik posmarowany maltanem ale nic to nie daje:(
W dodatku to moja "mleczna"piers,druga mimo prób pobudzenia laktacji jakoś nie wyrabia z produkcją i po 3 min.młody sie wkurza i podaje mu tą lepsza piers w zwiazku z czym okład z maltanu jest na niej tylko ok 3 godz(w nocy góra 2) i tak sie męcze juz 2 tydz.
Pomóżcie!!!!
Za każdym razem sparawdzam czy maluch jest dobrze przystawiony,on dodatkowo ma taki teraz okres ze coś stuknie a on odchyla głowe z piersią w buzi poczym puszcza i znów sie przysysa-normalnie nie wytrzymuje z bólu,początki karmienia to pikuś do tego bo to boli ciągle:(i nie ma zabardzo możliwosci sie zagoić:(
Obserwuj wątek
    • mrs.t Re: sposób na rane 04.10.10, 17:50
      czysta lanolina
      tu w uk firmy lansinoh
      ale w pl chyba tez
      www.google.co.uk/images?hl=en&biw=1126&bih=627&tbs=isch%3A1&sa=1&q=site%3Apl+lansinoh&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=
      jesli dziewczyny moga polecic inna firme to dibrze, ja niestety tylko te znam
      • thegimel Re: sposób na rane 04.10.10, 21:43
        U mnie lanolina się nie sprawdzała :( Pomagał Bepanthen.
        • onunka Re: sposób na rane 04.10.10, 22:01
          mam bephanten ale tylko maść-może być?
          • monika_staszewska Re: sposób na rane 05.10.10, 13:22
            Jak najbardziej może :) przydać się też może mycie piersi (podczas codziennej toalety) naparem z nagietka lekarskiego zamiast wodą z mydłem.
            pozdrawiam :)
            monika staszewska
    • matka_karmiaca Re: sposób na rane 04.10.10, 19:42
      Wietrzyć, wietrzyć i jeszcze raz wietrzyć. Może pomóc taka osłonka (tzw. muszla) Medeli - wtedy rana nie zaparza się w ubraniu.
    • niebioska Re: sposób na rane 04.10.10, 21:54
      ja właśnie przed chwilą posmarowałam żelem curiosin (przyspiesza gojenie), bo boli jak szlag i chcę, żeby szybko się wygoiło. do użytku zewnętrznego, więc na pewno trzeba zmywać. młody ma już 17 m-cy i tylko trochę mniej zębów. usnęliśmy obydwoje przy karmieniu: mnie obudził potworny ból, młodego mój wrzask. pewnie nawet nie wiedział, że sam czubek brodawki został w paszczy i zamknął :(.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka