Dodaj do ulubionych

schemat dnia 7msc

04.10.10, 22:27
jak wygląda jadłospis waszych 7msc maluszków?Macie stałe pory na deserki ,obiadki?czy Wasze maluchy zjadają już całe słoiczki?nie marudzą przy jedzeniu?Mój synek skończył 7msc .Karmie go nadal piersią o róznych porach oraz do spania....w nocy często:(Budzi się ok 8,drzemka ok 10(jest już mocno śpiący)PO drzemce dostaje kaszkę z owocami,po 13 nastepna drzemka ,po niej obiadek(niecały słoiczek, mały)Po połuniu czasami daje mu jakiś owoc jeszcze ,ale nie zawsze.Spacer ok 16 (śpi)ale czasami wychodzimy też wcześniej ,to zależy od dnia.Ogólnie przy jedzeniu marudzi ,ale buzię otwiera,kręci się we wszystkie mozliwe strony .Jak u WAS wyglada schemat dnia?Jedzonko i inne sprawy...Naszego malucha kłade spac ok 20,20.30.To zależy o której kończy ostatnią drzemkę.pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • mrs.t Re: schemat dnia 7msc 04.10.10, 22:37
      moj siedmiomiesieczniak zjadal na dzien okolo 5 platkow kukurydzianych, 2 lyzeczki owoca, jeden palsterek slodkiego ziemniaka, czasem jak mial duzy apetty to dwie fasolki szparagowe...

wszystko oczywiscie zapijal piersia
      forum.gazeta.pl/forum/w,570,117205477,117205477,8_miesiecy_nic_nie_pije_oprocz_piersi_.html
    • go-jab Re: schemat dnia 7msc 05.10.10, 03:56
      moj ma 6 miesiecy i 10 dni... w dzien cycus co ok 2-3 godziny... w nocy z reguly niet... ostatnio sobie ubzdural ze chyba ma skok wzrostowy i budzi sie ok 11 i 5 pociamkac ale przed tem spal mi po 12 godzin... jak my siadamy do obiadu to on tez... zjada wtedy (tzn ok 6 wieczorem) caly sloiczek tego co mi sie akurat nawinie - albo owoc albo warzywka... do tego spora porcja kaszki na wodzie, tez lyzeczka... podawanie drugiego "ludzkiego" posilku planuje zaczac za jakies 2 tygodnie... nigdzie mi sie nie spieszy z rozszerzaniem diety... a i jemu chyba nic nie brakuje (wazy ok 9kg - na 100% bede wiedziala w czwartek bo wtedy idziemy na kontrole do pediatry) :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka