Dodaj do ulubionych

pilyscie mm?

19.10.10, 19:57
moja corka nie chce, wiec pomyslalam, ze szkoda calej puszki wyrzucic, a moje otoczenie piersiowe.. no i wspomnialam smak mleka w proszku tego z niebieskich workow... mniam.... jak to sie latalo z lyzka za mama, zeby mlodszemu rodzenstwu odjela a starszemu dala na sucho...:) i jak sie potem pokazywalo sobie nawzajem otwarte geby z przylepionym mlekiem do podniebienia;)
wiec lapie za lyzke, pakuje ja do puszki bebilonu, biore do ust ze smakiem ze wspomnien, a tu .... zonk... to jest gorzkawe?!!? no i nie wypije/wyjem tego.

moze macie jakis ciekawy sposob wykorzystania tegoz, by bylo smaczne? nie zebym byla nadmiernie oszczedna ale nie lubie wyrzucac jedzenia, nawet sztucznego;)
Obserwuj wątek
    • mad_die Re: pilyscie mm? 19.10.10, 20:30
      Moja kolezanka na mm robiła naleśniki, jak jej synek nie chciał pić, bo wolał mleko mamy ;)
    • kammik Re: pilyscie mm? 19.10.10, 20:56
      Bebilon na sucho jest pyszniutki, absolutnie nie gorzki - czasem w ramach upodlenia się żywieniowego kupuję opakowanie mleka i zżeram łyżką. Może masz Bebilon comfort albo ha? One faktycznie są gorzkie.
    • gochalek82 Re: pilyscie mm? 19.10.10, 21:20
      Ja mężowi do kawy dosypałam, ale się zorientował :D
    • niebioska Re: pilyscie mm? 19.10.10, 22:52
      ha ha!
      był czas, że dawałam młodemu kaszkę na mm (dopóki nie wyszło, że skaza nie minęła) i przyznać się muszę, że resztę zjadłam na sucho :D. dla mnie pychota. i wcale nie jest gorzkie.

za to z całą pewnością gorzki jest bebilon pepti. w kwestii wykorzystania: moja mama wprost uwielbia go na sucho :D. tu się przyznam, że trochę okantowałam ostatnio pediatrę i wzięłam receptę na bebilon dla mamy :). co poradzę, że jej przypomina smak z dzieciństwa - jakąś odżywkę z paczek UNRY...
    • gladys_g Re: pilyscie mm? 19.10.10, 23:12
      comfort niedopity z butelki czasem daję kotu (przelewam do miski). nie zaszkodzi mu, bo to mm ma obniżoną zawartość laktozy ;)
      • pyzata001 Re: pilyscie mm? 19.10.10, 23:25
        mi nie smakuje każde z nr 1 ale 2 i 3 mniam - pyszne - oczywiście na sucho - ja też podjadałam mamie z puszki jak byłam mała
      • mrowka75 Re: pilyscie mm? 22.10.10, 00:29
        Mój kot nie tyka mleka pod żadna postacią. najchętniej żarłby surowe mięsko. Taki z niego dziki zwierz :) Już widzę jaką robi minę jak mu podtykam mieszankę. Obraziłby się na bank
    • luliluli Re: pilyscie mm? 20.10.10, 08:21
      dostałam ostatnio od lekarza książeczkę z przepisami dla alergików, w których jednym ze składników jest Nutramigen - jako karmiąca dziecko chyba-jednak-nie-alergiczne-ale-nadwrażliwe mam sobie robić te posiłki dla siebie zamieniając Nutramigen na jakieś mleko 3 HA. Widziałam tam m.in. naleśniki, zupy-krem, desery w rodzaju ciasta czy budyniu, puree warzywne z dodatkiem mleka. Na ciepło i jako dodatek może nie będzie niedobre;)

albo wsyp sobie do wanny;) taka wersja na Kleopatrę
    • matysiaczek.0 blok !!!!!! 20.10.10, 08:34
      jejku....ja ostatnio specjalnie kupiłam pudełko Bebiko, żeby blok zrobić. Jadłyście? z herbatnikami, rodzynkami i kakao....pychotka, chyba i dziś zakręcę, smaka sobie narobiłam :)

aha jakby kto pytał: ten "blok" co mozna go kupić w marketach, to do domowego nawet nie umywa się....
      • molly_bloom Re: blok !!!!!! 20.10.10, 09:29
        oo! blok pyyycha! zrobię dziś, dzięki za inspirację :) tylko, że ja zawsze z normalnego w proszku robię, nie mm
        • gochalek82 Re: blok !!!!!! 20.10.10, 21:02
          Mnie tez naszło - już stygnie :D Tyle że ze zwykłego mleka w proszku
    • kaeira Re: pilyscie mm? 20.10.10, 12:08
      "jest pyszniutki", "dla mnie pychota", "mniam - pyszne"...

No i co wy najlepszego towarzyszki robicie, wrogą propagandę uprawiacie! Jeszcze troszku i samokrytykę złożyć trzeba będzie.

;-) ;-)
      • niebioska Re: pilyscie mm? 20.10.10, 13:23
        oj, no co poradzę, że ja na butelce wychowana :P
        • dagmara-k Re: pilyscie mm? 20.10.10, 20:56
          ja wychowana na odzywkach typu humana;) ale siostra mlodsza wciagala te z niebieskich workow.

dzieki za inspiracje:) nalesniki zrobie, moze dzem porzeczkowy zabije ten smak. mam comfort, juz rozumiem czemu gorzki.
          • maff1 Re: pilyscie mm? 21.10.10, 00:16
            hahahaha, ale uroczy wątek sie zrobił - taki "kuchenny"
            jakim cudem to moderacja przeoczyła - nie wiem, ale może też uległa czrowi wpisów?
            (za czasów aktywnego działania Laktacyjnej Inkwizycji już dawno by "poleciał" )
            wszak to z całą pewnością nie laktacyjny wątek. :))))
            ale powtórzę siebie - uroczy wątek.
            • bathilda Re: pilyscie mm? 21.10.10, 19:23
              Oj Maff, nie demonizuj LI aż tak strasznie ;)
              • dagmara-k Re: pilyscie mm? 21.10.10, 19:44
                ja nie laktacyjny watek???? kupilam mm bo mi dziecie nie chce jesc kaszek na wodzie a swojego sciagac nie umiem. bylam "dobrym" sciagaczem 50ml w godzine, a teraz idzie maks 30. mozecie mi doradzic jak lepiej sciagac.... metode sciagania recznie wyprobowalam, dzieki temu mam 30 a nie 10 ml.
    • niebioska Re: pilyscie mm? 21.10.10, 23:42
      nie mogę się powstrzymać, żeby wam nie pokazać:
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2477827,2,1,194-1.html
      zainteresowanym powiem, gdzie kupić :D
      • kammik Re: pilyscie mm? 22.10.10, 11:59
        Pan tu nie stał :)
        • dagmara-k Re: pilyscie mm? 22.10.10, 12:23
          ale niebieskie sa???
          • niebioska Re: pilyscie mm? 22.10.10, 12:29
            no właśnie nie ma :).
    • qu_esse Re: pilyscie mm? 22.10.10, 17:16
      starszakowi kupiłam raz nan1, bo miałam zapalenie piersi i "mądry" lekarz kazał brać antybiotyk i dziecka nie przystawiać:) na szczeście z odsieczą przybyła dobra laktatorka i po jej wizycie zapalenie przeszło
      została puszka nan, z ktrórej zrobiłam wafle przekładane:) tylko zamiast mleka w proszku dałam mm
      nie smakowało mi:( ale inni jedli i sie nie zorientowali, bo kakao trochę zabiło smak

btw koszulki boskie, proszę namiary na maila:D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka