Dodaj do ulubionych

Dylematy 4 miesiąca

20.01.11, 21:50
Czy mój syn - piersiowe dziecko wytrwa jeszcze 2 miesiace tylko na moim mleku, ponieważ:

- je co 2 godziny niezaleznie od pory dnia i nocy,
- wysysa mnie do ostatniej kropelki,
- zaczął ciagnąć dwie piersi na jeden posiłek, a do tej pory wystarczała mu jedna,
waży prawie 9 kg,
Diety nie zmieniłam, pochłaniam ogromne ilości jedzenia i chudnę,wszystko zabiera młody.
Sama juz nie wiem czy wystarcza mu czy nie, nie płacze z głodu, jedynym mankamentem jest czestotliwośc karmień w nocy. Jak mogę zwiększyć laktacje?
Obserwuj wątek
    • meg303 Re: Dylematy 4 miesiąca 20.01.11, 22:04
      Witaj w klubie:)
      Mój synek tez tak jadł, właściwie dalej tak je w dzień co 2 godz, w nocy dopiero od niedawna robi sobie dłuższe przerwy Ostatnio ważony miał 10 kg, miał wtedy 6 miesięcy.
      Moim zdaniem spokojnie dasz radę, nie ma powodu do niepokoju.
    • czerwcowa_anulka Re: Dylematy 4 miesiąca 20.01.11, 22:10
      Dacie radę :) skoro tak pięknie rośnie to znaczy że mu wystarcza a niedługo powinien trochę przystopować. Tylko dbaj o siebie bo duuużo kalorii potrzebujesz, minerałów, tłuszczy i takich tam :)
      • domama Re: Dylematy 4 miesiąca 20.01.11, 23:03
        Uf, ulzylo mi, skoro tak mówicie :)
    • basiak36 Re: Dylematy 4 miesiąca 20.01.11, 23:35
      Jesli przybiera na wadze ok, to wiadomo ze nie z powietrza:) Jesli wiec wagowo jest ok, wiadomo ze sie najada:) 9kg z powietrza by nie mial no nie:)
    • kotkowa Re: Dylematy 4 miesiąca 21.01.11, 09:57
      Najada sie spokojnie. Moze ma taka potrzebe ssania, ze robi to czesto i do konca, niekoniecznie to z glodu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka