Dodaj do ulubionych

ssanie palca mamy

31.01.11, 13:20
Mam pytanie - czy ssanie palca mamy zaburzy prawidlowe ssanie piersi? Zauwazylam, ze jak moja corka jest bardzo zmeczona to chce ssac do zasniecia, tylko ze jak podaje jej wtedy piers to nie lapie jej dostatecznie gleboko. Raz dalam jej do possania mojego malego palca i szybko usnela. Nie chce podawac w takiej sytuacji piersi, bo juz mamy problemy ze zbyt plytkim lapaniem piersi i mam tez peknieta brodawke, ktora sie goi. Czy palec zaszkodzi?
Obserwuj wątek
    • mad_die Re: ssanie palca mamy 31.01.11, 20:45
      ech uk...
      masz już problem, to chcesz miec wiekszy problem tak?
      ssanie palca jest takie samo jak ssanie smoczka - nie ma wiekszej roznicy, bo i palca i smoczka ssie sie inaczej niz piers
      poprawiłas technike ssania? wydaje mi sie, że słabo u Was z techniką, skoro brodawka jeszcze się rani.
      • united_kingdom Re: ssanie palca mamy 01.02.11, 00:14
        caly czas staram sie poprawic technike, co nie takie proste bo mala juz sie przyzwyczaila do starego sposobu. sa niewielkie postepy. nie wiem juz co jeszcze moglabym zrobic zeby to poprawic - pozycja i sposob lapania poprawilam, ale i tak przez sen mala nie otwiera dzioba dostatecznie szeroko zeby dobrze zlapac...
    • basiak36 Re: ssanie palca mamy 01.02.11, 21:58
      Jesli robi sie to umiejetnie, mozna palcem pomoc dziecku w ssaniu -ssanie palca jest bardziej naturalne niz ssanie piersi.
      www.youtube.com/watch?v=SyhsxyD2Lcs
      www.drjacknewman.com/help/Finger%20and%20Cup%20Feeding.asp
      • basiak36 Pomylka oczywiscie z tym ssaniem piersi:))) 01.02.11, 21:59
        Mialam na mysli ze ssanie palca jest bardziej naturalne niz ssanie smoczka:))))))))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka