Dodaj do ulubionych

Pani Ekspert, bardzo proszę o odpowiedź

30.03.11, 13:11
Pani Malwino,
mam ogromną prośbę o odpowiedź, poniżej wklejam mój poprzedni post:

forum.gazeta.pl/forum/w,570,123697911,123697911,od_21_03_uzywamy_SNS_przestal_przybierac.html
od 21.03 uzywamy SNS - przestał przybierać
Autor: filemona_0 28.03.11, 10:51

Mój synek ma 3 m-ce, karmiliśmy się mieszanie, z przewagą butelki. Chciałam przejść na pierś, za radą konsultantki laktacyjnej odciągałam pokarm w celu zwiększenia laktacji (ponad 20 dni, około 6-7 razy dziennie, nie przyniosło to efektu w postaci zwiększenia ilości odciąganego pokarmu, ale wydawało mi się, że synek więcej ssie pierś, postanowiłam użyć SNS). Od 21.03.2010 przestałam ściągać pokarm, tylko przystawiam dziecko jak najczęściej, prawie całe dnie leży u mnie na kolanach i podaję pierś kiedy tylko chce. Do tego po samej piersi ( obu ), co około 3h podaję SNS, zjadał kolejno dniami: 590 ml, 460 ml, 450, 570, 560, 100 ( tego dnia podawałam mm tylko na wyraźne 'życzenie'), 395 ml, dziś rano na razie 80ml. Po ilości zjadanego dodatkowo mleka, wydawałoby się, że jest ok, że resztę dojada z piersi, ale mały nie przybiera. 21.03 ważył 6780g, 23.03 6690!, dziś rano w pampersie i body 6800 (poprzednie ważenia były na golaska). Do tego robi brzydkie, zgniłozielone - czasem żółtawe kupy ze śluzem, ma drobne krostki cielistego koloru na nóżkach i rączkach i czerwone wokół ust ( tu może być winą mm, zmieniliśmy je na inne 21.03 bo poprzednie przeciw ulewaniu było zbyt gęste i nie bardzo potrafił go wypić przez SNS, ale też chyba nie powinno to trwać tak długo? ). Muszę dodać, że przy karmieniu na prawdę krótko słyszę wyraźne przełykanie - czasem są to 3 minuty, czasem 0.5. Pieluszki są zasikane, może nie tak bardzo, jak po butli, ale mocz nie jest ciemny, więc jest ok?
Co robić?
Bardzo chcę karmić piersią, ale na prawdę denerwuję się, że zamiast robić dla niego coś dobrego, powoduję, że tak na prawdę nie dojada :-( wcześniej przybierał pięknie, przez 6 tygodni ok 1500g
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka