Dodaj do ulubionych

kupka żadko

28.05.11, 13:22
witam. Mam 2,5 tyg córeczkę. Czy to normalne aby robiła kupkę 2 razy na dobę?Co robić?Płacze w dzień , postękuje w nocy nie wiem czy to kolka czy jakies zaparcia.Dodam że ja też od kilku dni sie nie wypróżniłam czy to może być powiązane z córką karmioną piersią?dziekuje
Obserwuj wątek
    • mad_die Re: kupka żadko 28.05.11, 20:18
      Czy to normalne aby robiła kupkę 2 razy na dobę?

Normalne, jesli przybiera dobrze na wadze.

Co
      > robić?Płacze w dzień , postękuje w nocy nie wiem czy to kolka czy jakies zapar
      > cia.

Co robić? Karmić. Nosic, tulić, wsadzić w chustę, spać razem. To jeszcze maleństwo, uczy się dopeiro jak żyć w tym nowym, obcym świecie. Dzięki swojej obecności teraz, dajesz jej duże poczucie bezpieczeństwa i koisz wszelkie bolączki.

Dodam że ja też od kilku dni sie nie wypróżniłam czy to może być powiązane
      > z córką karmioną piersią?

Nieodbrze, że sie nie wypróznialas. Jak się żywisz? JEsz owoce, warzywa, produkty bogate w błonnik? Siemie lniane, otręby?
      Córki problemy nie są związane w żaden sposób z Twoimi.
      • mio450 Re: kupka żadko 28.05.11, 21:12
        owoców i warzyw surowych nie jem bo podobno nie wolno.Na gotowana marchew nie moge juz patrzec.Tak naprawde moje jedzenie jest mało urozmaicone bo sie boje że zaszkodze dziecku.Jadłam jednego dnia na obiad krupnik i chyba własnie po nim córka była niespokojna, płakała.
        • fil.ona Re: kupka żadko 29.05.11, 08:20
          Można jeść owoce i warzywa surowe jak się karmi :)
        • mad_die Re: kupka żadko 29.05.11, 11:52
          Wszystko można jesc, byle by to była zdrowa, zbilansowana dieta.
          Twoja taka nie jest.
          • mama.rozy błagam-rzadko... 29.05.11, 12:31
            i tak,jak dziewczyny piszą-jedz,na co masz ochotę,jeśli zjadasz coś,co moze byc silnym alergenem,to rób pomiędzy takimi posiłkami np.dzień przerwy,zeby ewentualnie wykluczyc to,co może dziecku zaszkodzic
            jeśli ten krupnik był gotowany na tłustym mięsie,to małą mógł po prostu bolec brzuch
            ale niekoniecznie,większości dzieci nic nie jest po normalnym jedzeniu matki
    • malwina.okrzesik Re: kupka żadko 30.05.11, 19:40
      Kupki 2 razy na dobę są w porządku.
      Wygląda na to, że Pani jest bardzo zdenerwowana pierwszymi tygodniami spędzonymi z dzieckiem, to też może być przyczyna zaparć u Pani. A malutka płacze może dlatego, że udzielają jej się emocje od mamy.
      Prosze poszaleć z jedzeniem, zrobić coś co Pani lubi. Pomysły na potrawy trzeba szukać we własnym zakresie, każdy ma inne upodobania żywieniowe. I obserwować córeczkę.
      Ja ostatnio przyniosłam z targu:
      świeżą kalarepkę (uwielbiam duszoną z maslem i koperkiem)
      wiejskie jajka (najlepsze na miękko), i szczypiorek ( do posypania ciemnego chleba z masłem)
      dużo warzyw seler, pietruszka, marchewka, włoska kapusta, zielona pietruszka (duszone z pomidorami , do tego kasza perłowa)
      Melisa do picia.
      Smacznego! .
      Zapewniam, że humor poprawi się i Pani i małej po dobrej kolacji :-)

ps. pracę jelit dobrze reguluje rozgotowane siemię lniane

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka