10.08.11, 15:06
Mała ma 3 i pół miesiąca. Do tej pory ssała bardzi ładnie, ale od kilku dni zaraz po przystawieniu pociągnie kilka razy, puszcza brodawkę, podnosi główkę, patrzy na mnie i się śmieje bezzbębnymi dziąsełkami. Potem wraca do piersi i po chwili to samo. I tak 5-6 razy. Czasami nawet ssie i jednoczesnie patrzy do góry na moją twarz (próbuje się smiać i wtedy puszcza cycka). Gdy podczas karmienia na leżąco czytam gazetę, Mała przewraca się na plecki i luka uradowana na gazetę. Wydaje mi się, że się nie najada i dlatego przystawiam ją nawet co godzinę. Jedynie wieczorem po kąpaniu ssie długo i zasypia. Zaczęła też budzić się w nocy na jedzenie, co wczesniej jej się nie zdarzało (spała 22-5/6). Nadrabia pokarmowe zaległości z dnia?
Obserwuj wątek
    • czekolada_z_orzechami Re: Skok? 10.08.11, 15:08
      Ps. Wam tez pod postami pojawia się reklama mm?
      • mad_die Re: Skok? 10.08.11, 21:10
        nie mam reklamy zadnej.

a co do jedzenia - cóz, taki wiek, teraz wszystko bedzie ciekawsze od piersi - nawet goły sufit, ruszająca się firanka, że nie wspomnę o gazecie czy buzi mamy ;) taki normalny etap w sumie, dziecko za dnia już nie tylko je i spi, ale również ogląda, rejestruje, uczy się, patrzy jak kontakt nawiązać. dobry czas na pierwsze rozmowy i dyskusje wspólne :)
        pamiętam jak moja córka a potem syn również jedli wtedy jak dzięciołki czyli pierś, spojrzenie w bok, pierś, spojrzenie w drugi bok, pierś, bok - pierś - bok - pierś i tak niezliczoną ilość razy. jak mialam ochotę na taką zabawę, to czekałam cierpliwie aż dziecię się w końcu zdecyduje zjesć, jak nie, to zabawiałam, robiłam rundkę wokół stołu i wtedy zwykle ochota na pierś wracała :)
    • carolka22 Re: Skok? 10.08.11, 17:37
      Mój synek ma 4 miesiące i tez od jakiegoś czasu zaczął przerywać ssanie i się do mnie uśmiechać przez co karmienie się troszkę wydłuża. No i niestety jak na razie w dzień je bardzo często bo co 1,5- 2 godziny inaczej płacz.
      • nin4 Re: Skok? 11.08.11, 06:00
        moja ma dokładnie to samo :) no i częściej usypia przy piersi, dobrze że karmie na leżąco bo bym nie wyrobiła z dzieciem wiszącym 1,5 godz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka