Dodaj do ulubionych

i jednak spadek masy

07.09.11, 20:21
w stosunku do wczorajszego dnia 100g, bylam tez wczoraj u lekarza i wsio ok, widac zawiazki zebow. podaje tylko piers, na zadanie, w dzien syn slabo je, za to mieli palce non stop. ma 5 mcy.co robie zle? martwie sie:(
Obserwuj wątek
    • matka_karmiaca Re: i jednak spadek masy 07.09.11, 21:18
      100g w dobę w dół? Musiałby nic nie jeść. Błąd pomiaru, różne wagi albo coś w tym guście.

Ja kiedyś zważyłam córkę w jednym gabinecie, nakarmiłam, w pieluszce nic się nie pojawiło, zważyłam w drugim i wyszło, że w godzinę "straciła" 100g.
      • yuppiki Re: i jednak spadek masy 07.09.11, 21:27
        wazony u lekarza i dzis na mojej wadze elektronicznej
        • mad_die Re: i jednak spadek masy 11.09.11, 21:31
          to są dwie rózne wagi
          wiec ten pomiar mozesz sobie schować do kieszeni - tyle jest on wart
          takiego dużego dziecka nie waży się tak często i już, raz na miesiac wystarczy

jak ssie palce - podaj pierś jak możesz, zabaw, odwróć uwagę
    • basiak36 Re: i jednak spadek masy 07.09.11, 22:47
      Dlatego sie nie wazy dziecka tak czesto.. zrobi kupe i waga leci.
      Wazne czy ssie czesto, czy sika czesto, nie waz czesciej niz raz na 1-2 tyg. Czy dostaje cokolwiek co ograniczaloby ssanie piersi?
      • yuppiki Re: i jednak spadek masy 08.09.11, 09:42
        nie, jedyne na co nie mam wpływu to jedo palce. lekarz zwrocil mi uwage, ze nalezy podac smoczek, kiedy odpowiedzialam, ze po smoczku (zwyklum kolku ala sutek) ssal źle, bo cmokał i zawijał wargi do środka polecono mi wyprobowac inne smoczki.
        • basiak36 Re: i jednak spadek masy 08.09.11, 10:23
          Mruwa ma w tym doświadczenie, nie raz pisała, zamiast palca dajemy pierś :-)
    • michasia52 Re: i jednak spadek masy 08.09.11, 22:01
      niedawno zwracalam sie o pomoc z tym samym problemem. Corka w tym samym wieku i waga spada. Bylam z tym problemem u dobrego pediatry i powiedzial ze podejrzewa anemie. Kazal zrobic badania- morfologie z rozmazem i jeszcze 2 inne ale nie pamietam a nie moge sie doczytac. Zęby tez u niej ida wiec apetyt moze byc mniejszy.
      A mocz byl badany?
      • yuppiki Re: i jednak spadek masy 08.09.11, 22:23
        nie miał żadnych zlecanych badań
        • michasia52 Re: i jednak spadek masy 09.09.11, 09:58
          czasami spadek masy moze byc spowodowany infekcja drog moczowych, chociaz to czasciej u dziewczynek. Mozesz mu zrobic badanie ogolne moczu a jak wyjdzie nieczysto to zrobic posiew moczu. Mozesz rowniez zrobic zalecana przez naszego lekarza morfologie z rozmazem, byc moze ma niedobory zelaza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka