Dodaj do ulubionych

wzrost apetytu

19.11.11, 06:03
cały czas karmie piersią, oprócz tego stosujemy metode BLW ale pierś jest podstawą, ostatnio zauważyłam u siebie ogromny wzrost apetytu a co za tym idzie niestety wagi :( czy to normalne, że potrzebuje więcej jedzenia niz na początku karmienia? myślalam że będzie wręcz przeciwnie, że apetyt bedzie się stabilizował a tu im starsza córa tym więcej jem i nie jestem w stanie sie ograniczyc bo głód który mnie dopada jest ogromny, ja po prostu musze natychmiast coś zjesc, jem zdrowo, ale w porównaniu z czasem ciąży ze 2 do 3 razy więcej, czy to taki przejsciowy wzrost apetytu czy im dziecko starsze tym wiecej substancji odzywczych potrzebuje a tym samym wiecej jedzenia musze dostarczyc organizmowi?
Obserwuj wątek
    • kingusia1974 Re: wzrost apetytu 20.11.11, 17:59
      Jejku ja tez. Konia z kopytami bym zjadla jakby sie dalo.
    • malwina.okrzesik Re: wzrost apetytu 27.11.11, 00:16
      Produkuje Pani ogromną ilość mleka dla dziecka- poprzez apetyt organizm dopomina się o uzupełnianie składników odżywczych i kalori. Już 9 miesięcy ciąży maluch "wyjadał" z Pani wszystko co najlepsze, potem miesiące karmienia...........
      Warto na pewno jeszcze raz zwrócić uwagę na jakość spożywanych posiłków, ich urozmaicenie.
      Na wzrost wagi: dużo ruchu, ćwiczenia. Krytycznie spojrzeć na ilość słodyczy, cukru w jadłospisie :-).
    • norra.a Re: wzrost apetytu 27.11.11, 01:05
      A może obserwujesz to teraz, bo zrobiło się zimniej i dzień krótszy. Większość ludzi przybiera kilka kilogramów podczas zimy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka