Dodaj do ulubionych

Guzek w piersi

27.12.11, 15:57
Moja atrakcje z karmieniem się nie kończą :D:D

Od wczoraj w prawej piersi mam guzek. Nie znika po karmieniu ani po laktatorze. Dziś karmiłam spod pachy (siorka mi poleciła) i nic.. Jest spora 'kulka' u góry za brodawką od strony pachy.
Co to jest i co z tym robić? Moja mama miała ropień, więc mnie już straszy.. :/
Obserwuj wątek
    • leneczkaz Re: Guzek w piersi 27.12.11, 15:57
      Dodam, że mała pięknie ssie, a piersi są miękkie.
      • martasz123 Re: Guzek w piersi 27.12.11, 21:56
        A może masz jakiś gruczolak, jezeli po karmieniu nadal zostaje, to raczej nie gruczoł mleczny. Ja mam gruczolakwłókniak 3 sztuki, pojawiły się w ciaży, obecnie karmię i tez czy mam piersi pełne czy po karmieniu guzki caly czas są.
        • leneczkaz Re: Guzek w piersi 28.12.11, 09:25
          To powinnam gdzieś iść to zbadać?
    • habibeti Re: Guzek w piersi 28.12.11, 10:41
      a boli? jeśli to jest zator (boli, pierś jest w tym miejscu czerwona, nie ściąga się przy karmieniu), to poproś męża o pomoc. niech stanie za Tobą, Ty ściągaj laktatorem, a on niech przesuwa guzek w stronę brodawki. niech on to robi, bo trzeba siły i zdecydowania. Będzie Cię bardzo bolało, ale trzeba to "przepchać". Jeśli na końcu brodawki pojawi się pęcherzyk z mlekiem, możesz go delikatnie przekuć jałową igłą, ale nie mieszaj tą igłą za bardzo. Ja ostatnio narobiłam sobie kłopotów. Guzek musi zejść całkiem. Potem przystaw jeszcze dziecko, niech dkończy. Zobaczysz jak mleko wytryśnie z zapchanych kanalików, to znaczy, że dobrze przeypchałaś. Potem zrób chłodny okład. Może Ci się nie udać za pierwszym razem.
      • martasz123 Re: Guzek w piersi 28.12.11, 11:08
        Zrób tak jak pisała habibeti, jezeli nadal będzie guzek idź na usg, albo dobrze jest zrobic biopsję, ja tak zrobiłam, odrazu udałam się do onkologa i on skierował mnie na biopsję.
      • leneczkaz Re: Guzek w piersi 28.12.11, 14:17
        OMG O_o
        To masować jednak?
        Nic nie boli, nie jest czerwone, nie jest cieplejsze niż reszta ciała. Gdybym się nie macała tobym nie wiedziała o jego istnieniu.
      • leneczkaz Guzek jest duży.. 28.12.11, 14:19
        jak przepiórcze jajko... JAk ja mam to wycisnąć? O_o :(
        • martasz123 Re: Guzek jest duży.. 28.12.11, 14:42
          Raczej z zatorem czy gruczołami mlecznymi to nie ma nic wspólnego, bo to się poprostu czuje. Idź poprostu na usg piersi. Z tego co się orientuję tego typu zmiany, o ktorych pisałam bardzo często wychodzą przy zmianach hormonalnych, czyli najczesciej w ciąży bądź przy karmieniu piersią.
    • malwina.okrzesik Re: Guzek w piersi 28.12.11, 22:43
      trzeba to komuś pokazać np. w poradni chorób piersi
    • Gość: Ilo Re: Guzek w piersi IP: *.16-3.cable.virginm.net 24.08.17, 19:50
      Hej właśnie zobaczyłam ten post - ja mam podobnie juz od 5 dni, nie boli ale jest duży - prosze napisz co yo w końcu było u Ciebie , byłam u lekarza a on kazał mi to obserwować , dziekuje
      • koruss18 Re: Guzek w piersi 04.01.18, 17:25
        Hej! Wyjasnilo sie co to bylo? Mam to samo od paru dni. Czekam na wizytę u ginekologa i ogromnie się denerwuje :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka