23.06.04, 11:18
Witajcie karmiące mamy!Mam 6 mies córcię,która ssie cyca wieczorem,nocą i
rano.W związku z tym mam do Was pytanie:czy wiecie może po jakim czasie od
wypicia kawy kofeina pojawia się w mleku?Po jakim czasie jest z niego
wydalana?Chciałabym czasem wypić małą kawkę,ale tak żeby nie szkodzić córci.W
ciągu dnia karmię ją mlekiem z butelki,zupką i
jabłuszkiem.Proszę,odpowiedzcie.Pozdrawiam,Aga.
Obserwuj wątek
    • joasiiik25 Re: Kawa 23.06.04, 11:27
      ja od samego poczatku pije kawe (rozpuszczalna z mlekiem0 a moj maly nie ma
      problemow z zasypianiem...mam niskie cisnienie 90/60 i bez kawy padam na
      twarz....

pozdrawiam asia mama 8 tyg Kacperka
    • flurcia Re: Kawa 23.06.04, 15:15
      Ja zaczełam pić kawę jak mała miała ok. 4 miesiące, bo też jak moja
      porzedniczka mam podobne,ciśnienie i nie wyrabiałam, chociaż mała dawała mi się
      wyspać. Teraz piję najczęściej 2 kawy rozpuszczalne z płaskiej łyżeczki na
      filiżankę z mlekiem. Nie zauważyłam zmian w zachowaniu małej. Czasami jak jest
      strasznie niskie ciśnienie to nawet 3 wypijam.
      • olivka27 Re: Kawa 23.06.04, 18:45
        Powiem Wam w sekrecie,że ja też piję,tylko nie pisałam bo bałam się że mnie tu
        ktoś zaatakuje.Piję wtedy kiedy nie karmię,ale czasem też wieczorem i
        chciałabym wiedzieć ile czasu kofeina jest w mleku.Czytałam na jakimś forum że
        dzieci budzą się głodne,niewyspane itp.okropne rzeczy.Piję jedną na
        dzień,czasem dwie,inaczej też bym nie wyrobiła.
        • diara Re: Kawa 23.06.04, 22:16
          Ja też piję 2 kawy dziennie (rozpuszczalne z mlekiem), piłam też jak byłam
          byłam w ciąży.
          Na początku jak Wiktor się urodził ograniczałam i nie piłam kawy ale nie
          wyrabiałam. Po nieprzespanych nocach musiałam szczelić kawę. Nie zauważyłam
          żadnych zmian w zachowaniu synka więc piję. A ile czasu kofeina jest w mleku
          nie mam pojęcia.
    • lilunia Re: Kawa 24.06.04, 00:15
      Najwyzsze stezenie jest godzine po wypiciu ( tak czytalam ). W zwiazku z tym,
      ja od razu gdy Mloda mnie budzi ( 7 -8 rano ) wypijam kawe ( bez niej ani
      rusz :)) , ona sie szweda, bawimy sie, Mlody zdazy zjesc sniadanie gdzies kolo
      9.30, i gdy pora pierwszej drzemki Mlodej nadchodzi (10-11 ), spokojnie daje
      cyca. Nigdy nie bylo problemow z zasypianiem.
      pozdrawiam
      l.
      PS. A druga kawe pije w trakcie popoludniowego spania Mlodej, zeby do wieczora
      zdazylo cale zlo z kawy uleciec :)))
      • joasiiik25 Re: Kawa 24.06.04, 11:24
        ja bez kawy wytrzymalam po porodzie 12 dni...nie wyrabialam i czulam sie
        strasznie zle bez kawy,teraz jest o wiele lepiej

asia mama 8tyg Kacperka
        • ma_ksia.24 Re: Kawa 25.06.04, 14:14
          Cześć Kawoszki,
          Ja też jestem straszną kawoszką i przychylam się do pozytywnych opinii na temat
          picia kawy. Piłam kawę jak byłam w ciąży i teraz też piję. Karmię 7 miesięcy i
          nie zauważyłam żadnych negatywnych zmian u mojego Maksia. Pewnie polubił ten
          smak, bo wcale się nie złości...:DPozdrawiam !
          • olivka27 Re: Kawa 25.06.04, 23:36
            Ja też nie wyobrażam sobie dnia bez tego życiodajnego napoju...Jestem naprawdę
            nałogowcem,kawa pomaga mi dosłownie na wszystko-na zmęczenie,ból głowy,zły
            humor.Nawet gdy jestem chora i wypije kawę-zaraz lepiej się czuję.A najlepiej
            smakuje ta pierwsza,poranna.Moja córcia w brzuszku też systematycznie dostawała
            filiżankę na dzień,och jakia ze mnie wyrodne matka:).Teraz gdy karmię staram
            się nie pokazywac z kawą jakimś babciom,ciotkom,teściowym.One oczywiście wiedzą
            najlepiej co i jak,po co lać wodę na młyn.Pozdrawiam wszystkie mamy uzależnione
            od małej czarnej i od maluszków ma się rozumieć.
      • olivka27 Re: Kawa 25.06.04, 23:37
        Ja robię dokładnie tak samo i Przyjażń,Miłość i Muzyka...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka