Dodaj do ulubionych

Swędzi nas skóra...

18.03.13, 19:18
wsapominalam w innym watku, ze moja corka robi wodniste kupki. tak wodniste, ze calkowicie wsiakaja w pieluszke.

od tego samego czasu mnie swedzi skora. nie wiazala tego z kupkami ale nadal szukam przyczyny i przypominam sobie wszystko co sie dzialo od tamtego czasu.

wydaje mi sie rowniez, ze corke tez swedzi skora. trze piastaki oczka i nos - dosc czesto. dziwnie sie ociera podczas jedzenia.

nie zmienilam proszkow, zeli itp.

gdzie szuakc przyczyny?

mnie swedzi glowa, plecy ramiona, oczy, nos, szyja.....
moze to mniec zwiazek ze soba? kupka, swedzenie corki i moje??
Obserwuj wątek
    • panizalewska Re: Swędzi nas skóra... 18.03.13, 19:42
      A ma córa placki suchej skóry np na kostkach, łydkach, przedramionach, ramionach? A Ty masz? Jak tak to może być alergia pokarmowa. Ale nie musi oczywiście. Mnie się ujawniły po ciąży z niesamowitym natężeniem, nad czym strasznie ubolewam. Na jabłka (te niepryskane też), konserwanty z suszonych owoców, niektóre mydła - mam suche ramiona, ciągle się drapię w głowę, dostaję szału po prostu. I moja córa też - suche placki na nóżkach, krostki i czerwone policzki, boli brzuszek. I nie ważne, czy je ona, czy ja i karmię piersią. Od zawsze tak miałyśmy i musiałam w ogóle zrezygnować z warzyw i owoców na kilka miesięcy. Straszliwe to było.
      Przyjrzyj się swojej diecie i smarujcie się intensywnie maścią cholesterolową, jak dojdziecie przyczyny - odstawcie alergen, powinno się poprawić po kilku dniach - max po 2 tygodniach
    • mika_p Re: Swędzi nas skóra... 18.03.13, 23:52
      Mnie uczuliła oliwka dla niemowląt, im więcej kosmetyków wykluczałam na rzecz delikatnej oliwki, tym mi było gorzej :)
      A teraz swędzi mnie wszystko, ale wiążę to z zimą, bo przechodzi, jak się porządnie posmaruję - czego latem nie robię prawie wcale.
    • mancipi Re: Swędzi nas skóra... 19.03.13, 11:03
      mnie uczuliła lovela, małemu nic nie było a ja wylądowałam na pogotowiu
    • rulsanka Re: Swędzi nas skóra... 19.03.13, 12:20
      Nawet na długo używany kosmetyk/proszek można się uczulić.
    • chiara76 Re: Swędzi nas skóra... 19.03.13, 14:42
      no a na przykład ja zawsze wiem, kiedy wodociągi zaczynają sezon zimowy...chlorują i to tak, że nie dość, że woda po prostu śmierdzi chlorem to na rękach od razu mi się pojawia uczulenie...tak więc tego typu wątpliwej jakości atrakcje mogą się przydarzać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka