Dodaj do ulubionych

JAK STERYLIZUJECIE LAKTATOR AVENT ISIS????

31.07.04, 13:43
Kochane młode mamusie! Chciałabym zacząć odciągać pokarm dla swojego małego
synka.Mam laktator Avent Isis, ale nie wiem jak go sterylizować.Gotować w
wodzie (te gumowe części też?) czy może przyda sie tu mikrofala??? I czy
rzeczywiście jest to konieczne przed KAŻDYM użyciem? Jakie macie na to
sposoby? Doradźcie...
Obserwuj wątek
    • magdaijulia Re: JAK STERYLIZUJECIE LAKTATOR AVENT ISIS???? 31.07.04, 14:17
      Najlepiej by było jakbyś miała sterylizator; ale jak nie masz to wygotuj go
      przez 5 min w otwartym garnku; możesz wszystko gotować; ja go używałam i na
      początku też tak robiłam, potem kupiłam sterylizator; bez obawy można wszystko
      gotować; i gumowe części też; jednak sterylizator jest o tyle lepszy, że po
      gotowaniu osiada na częściach kapień a w parowaczu nie; ale może to zależy od
      wody (ja mam twardą); mikrofala też może się przydać ale musisz mieć
      sterylizator do kuchenek mikrofalowych; przed każdym uzyciem to by wypadało, no
      ale chyba jest nie wykonalne; ja robiłam tak: sterylizowałam wszystko 2-3 razy
      dziennie a przed każdym użyciem sparzałam wrządkiem to co się styka z mlekiem;
      po użyciu myłam i do wyschnięcia; przechowywałam zamknięty w woreczku żeby się
      nie kurzył;
      Pozdrawiam Magda
      • jarzeebina Re: JAK STERYLIZUJECIE LAKTATOR AVENT ISIS???? 31.07.04, 14:21
        nie przesadzaj,ja nigdy nie sterylizowalałam i dziecko żyje.Po co do woreczka?
        zeby sie nie kurzył? bezszens.ja uzywam codzień laktatora i myje wodą z płynem
        do naczyń i susze na suszarce.nie ma sensu tak się fatygować,nie starczy Ci
        czasu dziewczyno.
        pozdrawiam
        • diara Re: JAK STERYLIZUJECIE LAKTATOR AVENT ISIS???? 31.07.04, 21:14
          ja tez myję wodą z płynem do naczyń i na suszarkę. Wygotowałam tylko raz przed
          pierwszym użyciem. Na początku jeszcze przelewałam wrzątkiem za każdym razem,
          ale teraz nawet i tego nie robię. Tak samo butelki.
          I jest ok. Jakbym miałam gotować przed każdym użyciem to by mi dnia brakło!
          • happy_em Re: JAK STERYLIZUJECIE LAKTATOR AVENT ISIS???? 31.07.04, 21:51
            Ja polewam wrzątkiem (podobnie jak butelki) i jest ok. Straszna zabawa z tym
            gotowaniem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka