mja-15 27.08.13, 17:17 Dziś miałam robione w sumie 4 zdjęcia kręgosłupa: części szyjnej i całego. Uprzedzono mnie, że dziś nie powinnam karmić piersią? Czy to prawda czy jakiś przesąd? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziulaz Re: RTG a kp 11.10.13, 14:57 karmię już 20 ty miesiąc, w ubiegłym tygodniu chciałam zrobić panoramiczne zdjęcie zębów i mi stomatolog powiedziała ze dopiero jak skończę karmić... to samo mi powiedział technik i odesłał mnie do dentystki.. hmm Odpowiedz Link Zgłoś
dansch Re: RTG a kp 11.10.13, 15:18 syn miał z 10 tyg jak zaliczyłam kanałowe leczenie zęba. Miałam rtg. Nikt mnie nie ostrzegał, że nie wolno. Za to Pani nie chciała mnie znieczulać :) Mówiła, że nie wolno. Na szczęście ja jakoś dobrze znosze dentystę....ufff Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: RTG a kp 11.10.13, 16:23 Można RTG zębów i można znieczulenie zębów - i to zarówno w ciąży jak i przy karmieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
a_buuuu Re: RTG a kp 12.10.13, 11:50 Dwa dni temu w szpitalu miałam trzymać dziecko przy Rtg i babka powiedziała, że po tym musze odciągnąć pokarm i wylać, takie są zalecenia podobno. Na szczęście babcia była, wiec ona weszła z dzieckiem, ale wydaje mi się to bez sensu trochę. .. Odpowiedz Link Zgłoś