Dodaj do ulubionych

ząbkowanie - nie je

30.08.13, 13:21
Dziecię ma trochę ponad 3 miesiące. Kilka dni temu pojawiła się pierwsza jedynka. Żadnych oznak wcześniej. Od kilku dni brak kupy, dziecko nie je w dzień. Marudzi, pięść ciągle w buzi - drugą jedynkę czuję palcem - jest już tuż tuż. W nocy na śpiocha je. Nad ranem nawet kilka razy ale potem nic - przysysa się i gryzie. Płacze. No coś tam się napije ale niewiele. Wczoraj poszedł spać na glodnego. Dzis to już drugi taki dzień. Jak wam mówi doświadczenie - iść juz do lekarza czy jeszcze poczekać?
Obserwuj wątek
    • niuniek3 Re: ząbkowanie - nie je 30.08.13, 20:24
      Poszarpalismy się i śpi. Coś tam possal. Niewiele ale zawsze. Musze troche odciagnąc z drugiej piersi bo mi eksploduje. Gryzie mnie strasznie. Zobaczymy co będzie w nocy i jutro. Czemu te zęby tak wcześnie. Po co mu one teraz. .
      • mama.rozy Re: ząbkowanie - nie je 30.08.13, 22:53
        smarujesz mu dziąsła żelem?dajesz coś p.bólowego?
        • niuniek3 Re: ząbkowanie - nie je 31.08.13, 06:04
          Smaruję. Znowu w nocy pieknie jadł. O 1 i 4ej. Teraz teżsię przebudził ale znów płakał i piersi nie chciał. Spi. Masz rację - dam mu może jakiś paracetamol.
          • mama.rozy Re: ząbkowanie - nie je 31.08.13, 08:54
            jak będzie wypluwac,daj czopek i zobacz,czy zadziała(tylko przytrzymaj pośladki,żeby nie wypadł)
            potem zrób przerwę,czasem jeden wystarczy
            mojej najstarszej szły jeden za drugim,do 6 mca miała komplet,do roku wszystkie,łącznie z trzonowymi,namęczyła się koszmarnie.pomagał tylko silny czopek na noc,a a ciągu dnia na syropie.nie cały czas oczywiście,skokowo.
            smaruj mu też przed jedzeniem,jak za mało działa,zmień żel

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka