leluchow 09.09.13, 15:39 W trakcie wizyt w poradni z synem dwukrotnie od różnych osób usłyszałam że 1 przełknięcie dziecka to od 1-3 ml mleka. Słyszałyście o czymś takim? Zastanawiam się w jaki sposób ktoś to zmierzył. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marsylvik Re: ciekawostka 09.09.13, 16:02 Myślę, że można to mniej więcej określić licząc łyczki i ważąc przed i po karmieniu. Pytanie na ile to jest wiarygodne? Dzieci się różnią między sobą, ludzie się różnią między sobą, łyczki myślę, że się od siebie różnią w zależności od wieku dziecka, momentu karmienia itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: ciekawostka 09.09.13, 23:13 Może butelką (z drobną podziałką) i kamerą? Odpowiedz Link Zgłoś
arathlo Re: ciekawostka 09.09.13, 23:32 eee nie wierzę...Leluchow, ja Ci kolejny raz powtarzam, że ty szukasz dziury w całym ;) Nie myśl tyle. Chill :) ps. nawet z butelki dzieci różnie jedzą! Moja córka mając koło roku wchłaniała ponad 300ml w około minutę. I to kaszki! Miała taki rozwalony smoczek, jak jej zmieniłam to był bunt! Dawałam jej taką butelachę na śniadanie, ona rundkę po pokoju robiła i oddawała mi pustą nieraz nim zdążyłam sobie kromkę chleba ukroić :P od urodzenia jadła krótko. Wszystkie moje dzieciaki krótko jedzą. Nie wiem jak obecny, ale córka jak została z tatą mając 4-5ms to wypiła ponad 300ml (chyba z 360) mojego mleka. Więc jeśli tyle spijała mi z piersi w 5min to szacun ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agus7 Re: ciekawostka 10.09.13, 08:19 Ja tez przechodzilam etap zamartwiania sie ze mam za malo mleka i liczenia lyczkow ;) bedzie dobrze - tym sposobem karmie juz trzy lata (na szczescie ostatnie 2,5 juz prawie lub calkiem na luzie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
leluchow Re: ciekawostka 10.09.13, 08:30 O mleka to ja mam jeszcze dla bliźniąt :-) Ale tym razem nie panikuję (aż tak ;-) ) jedynie z ciekawości dopytuję Odpowiedz Link Zgłoś