Dodaj do ulubionych

bunt przy piersi

IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.13, 00:33
Witajcie,
Gdzieś niżej pisałam odnośnie leków dozwolonych w trakcie karmienia piersią. Tym razem jednak mam inny,nowy problem. Otóż mój 10-tygodninowy synek ma od kilku dni problem z rozpoczęciem ssania. Wcześniej zdarzało się to tylko wieczorem jak był zmęczony. Teraz spokojne karmienie jest praktycznie tylko w lekkim półśnie w nocy ale jak się dobrze nię wybudzi z drzemek dziennych.
Normalnie pomimo oznak że jest głodny, przystawiony do piersi po chwilce ssania zaczyna płakać i się rzucać. I tak ileś razy. Nieraz pomagają wielokrotne próby, nieraz smok dany na chwilę a nieraz powiedzmy woda puszczona w łazience.
Dodam że synek ma końcówkę kataru, ja biorę antybiotyk dumovox (nie wiem czy dobrze pamiętam i piszę nazwę) oraz syrop prawoslazowy, do tej pory super przebierał (ostatnio ważony 16.12).
Podpowiedzcie proszę o co może chodzić...
Obserwuj wątek
    • Gość: pitu Re: bunt przy piersi IP: *.net.pl 28.12.13, 08:00
      Stawiam na smoczek. Inna technika ssania. U nas też tak było. Wywaliłam smoka i już. Czasami tylko wracamy biegiem ze spaceru :D
      Wyrzuć smoka a zamiast niego podaj pierś. Dzieć zapomni o uspokajaczu i to powinno pomóc.
      Powodzenia! :)
      • Gość: lucy-mama Re: bunt przy piersi IP: *.centertel.pl 28.12.13, 12:03
        Tylko że u nas smok był podany właśnie dlatego że mały wkurzał się potwornie jak chciał sobie possać a jemu zawsze coś leciało. Obawiam się znowu może być podobnie.
    • Gość: pitu Re: bunt przy piersi IP: *.net.pl 28.12.13, 12:28
      Może wystarczy zwyczajnie przeczekać "kryzys"? Może skok a może jeszcze co innego?
      Próbuj w różnych pozycjach, jak zaczyna się wiercić to ponosić i znowu przystawić. Może jest zbyt zdenerwowany? Spróbuj wpierw uspokoić, sama piszesz że szum wody działa. Istnieje jeszcze ssanie nieodżywcze. Może nie zdążył się tego nauczyć bo podałaś smoka. Spróbuj odstawić smoczka bo może Ci kiedyś całkowicie odmówić ssania.
      Pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka