Gość: Aneczka
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
24.01.14, 10:31
Witam
Moja 7m córeczka od Około miesiąca zaczęła dziwnie się zachowywać przy piersi .
Zaczęło się od tego że gdy chciałam podać jej pierś ona zaczynała płakać wyrywać się ,potem kilka karmień było w miarę ok i znowu zaczęło się coś psuć a więc okazało się że mała ma infekcje gardła lecz po wyleczeniu dalej jest nie chęć do piersi tzn nie jest już tak jak było wcześniej tzn miesąc temu:(w tedy potrafiła zawołać pierś nawet co godz .
Nasze karmienia wyglądają tak że prze ważnie staram się Ją karmić tuz przed drzemką lub gdy przyśnie np w leżaczku bo inaczej nie jest zbyt chętna noo pomijając wieczorne karmienie i nocne choć nawet i teraz te nocne karmienia nie wyglądają już tak jak wcześniej że za każdym razem "nabombała " się do syta .W dzień nawet po 3godz przerwie a nawet 4godz nie chce piersi dopiero gdy urzyję magicznej pomocy w postaci włączenia suszarki do włosów w tedy wtula się i zaczyna jeść.W czoraj miałam taką sytuację ze przez 5 godz już nic nie jadła widać było że chce jeść jednak znowu wyrywanie płacz gdy włączyłam suszarkę wyciszyła się i wypiła z obu piersi .Nie wiem już co jest przyczyna tak dziwnego zachowania u małej ,przykro mi jest gdy koleżanka pisze np że jej synek ciągnie piers po każdym posiłku lub ze mały uspokaja sie tylko przy piersi a moja cooo wpada niekiedy w jeszcze większą histerie :(
No i na koniec dodam ze przez 3 tyg nic nie przybrała na wadze włąśnie odkąd zaczęły się te akcje z karmieniem .od razu zaznaczę że mleka mam ful gdy mała nie chcę pić muszę odciągać np dziś nad ranem po 5godz nie karmieniu obudziłąm się z piersiami jak kamień jedną mała zechciała spić choć nie opróżniła całej .
Może napiszę co zjada podczas całego dnia :
Nad ranem 6-6.30 zależy jak sie przebudzi PIERŚ
8 kaszka sinlak na 70ml wody
10 drzemka i w tedy staram się jej podać pierś zależy czasem bez problemu pije
13 obiadek mały słoiczek (gotuję sama ,lub dostaje kupny )
14 drzemka pierś
17 czasem jakiś owoc lub po jakimś czasie przypomni jej się o piersi i trochę popije
około 20 spanie i pierś bez problemu